Cum se luptă găștile din PSD pentru conducerea partidului în epoca „post-Victor”. Hrebe, către Șova: „Boss, să nu fie Liviu! În rest, normal că mă focusez pe tine”

Cum se luptă găștile din PSD pentru conducerea partidului în epoca „post-Victor. Hrebe, către Șova: „Boss,  să nu fie Liviu! În rest, normal că mă focusez pe tine
Publicat: 20/10/2014, 21:14
Actualizat: 18/05/2015, 23:05

Despre epoca „post-Victor” în PSD vorbește în stenogramele DNA chiar prietenul premierului, Dan Șova.

„În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând”, i se confesa Șova lui Hrebenciuc.

Sforarul PSD intervine și el în bătălia pentru putere în partid, de partea taberei Șova – Ponta.

„Boss, pentru mine, cum să-ți spun ție, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic și normal că mă focusez pe tine, știi. Este și Vali Zgonea…”, complotează și Hrebenciuc împotriva lui Dragnea.

Apare astfel o primă tabără interesată să preia puterea în partid, în variant în care Victor Ponta va câștiga competiția prezidențială. Ea este formată în primul rând din oameni apropiați actualului premier, care se văd în continuare la butoane de anul viitor.

Numărul doi în PSD în mandatul lui Victor Ponta, Liviu Dragnea nu a stat nici el cu mâinile în sân în această perioadă. În vară, el a purtat mai multe întâlniri cu liderii locali fideli despre viitorul PSD. Partid este împărțit între baronii de modă veche și „baronii victorieni” – cei promovați de Victor Ponta.

Premierul a încercat să pună batista pe țambal la Orăștie, amenințându-i pe cei care se vor implica în bătălia pentru succesiunea sa cu excluderea din partid.

În pofida acestor afirmații, Șova și Hrebenciuc au continuat planul de preluare a conducerii în partid.

Un alt nume invocate în bătălia pentru conducerea PSD este cel al președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. „Vali” este un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc în partid, la un moment dat existând o competiție pentru o funcție de ministru între Valeriu Zgonea și Liviu Dragnea.

Interesat ca Șova să-l ajute în dosarul retrocedărilor pădurilor, Hrebenciuc i-a promis colegului său de partid că se poate baza pe el în conducerea partidului.

„Hai să-ți spun o chestiune: o să fii președinte, o să ai – pe ăștia pe care sunt nu te poți baza pe toți, că nu poți lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu știu cine. Nu știu dacă mă înțelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie știut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocrați, nu o să ai ce să faci, boss”, îi explică Hrebenciuc lui Șova.

În discuții apare și o tabăra a jucătorilor importanți, dar indeciși. Asfel, Hrebenciuc îl învață pe mai tânărul său coleg să se ducă acasă la Marian Oprișan și să-l atragă pe acesta de partea sa.

„Da, că e de ăsta la care trebuie să ai grijă să îi hrănești orgoliul. Hrănește-i orgoliul! Aia e cheia succesului la Marian. îi hrănești orgoliul și..”, l-a sfătuit Hrebenciuc pe Șova.

După apariția stenogramelor DNA, senatorul Șova, care este și purtător de cuvânt al PSD, a declarat că nu a vorbit niciodată cu ministrul Justiției Robert Cazanciuc și nici nu s-a pus problema să fie șeful PSD.

După această discuție politică, potrivit stenogramelor DNA, Hrebenciuc și Șova au discutat despre necesitatea dezincriminării faptei de folosire a influenței de către liderul unui partid politic în scopul obținerii unui folos necuvenit, având în vedere că Viorel Hrebenciuc este inculpat pentru săvârșirea unor asemenea infracțiuni.

În noul dosar în care este urmărit penal pentru trafic de influență, Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii DNA că în ziua în care a fost pus sub acuzat în dosarul retrocedărilor ilegale s-a întâlnit cu un Dan Șova cu care a discutat despre inițierea unui proiect de lege pentru abrogarea infracțiunii de care era acuzat în dosar. Proiectul de lege urma să fie inițiat de Ministerul Justiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna