• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

„Daddy” Dragnea vrea să meargă la parchet cu Whatsapp-ul PSD

„Daddy” Dragnea vrea să meargă la parchet cu Whatsapp-ul PSD
Dragnea: E posibil să depunem plângere penală, după publicarea discuțiilor pe Whatsapp

„Si eu aș vrea să văd dacă acele conversații sunt adevărate – acesta este un aspect. Un alt aspect, am vorbit cu colegii mei, se consultă de câteva zile cu câțiva avocați. Cred că ar trebui făcută o sesizare, o plângere ca să vedem, dacă acește conversații sunt adevărate, cum au fost obținute”, a declarat președintele PSD Liviu Dragnea.

Șeful social-democraților a fost întrebat dacă recunoaște conversațiile făcute publice.

„Eu nu păstrez toate conversațiile, pentru că ar însemna să-mi bubuie telefonul, că am mii de conversații și nu-mi aduc aminte ce am scris cuvânt cu cuvânt, dar, dacă acele conversații sunt adevărate eu aș vrea să văd probe indubitabile nu print screen-uri”, a spus Dragnea. 

Și ministrul Muncii Lia Vasilescu a fost chestionată cu privire la apariția în presă a conversațiilor. Aceasta a declarat că, după ce a fost supravegheată „inclusiv în baie”, nu mai are nicio problemă.

„Având în vedere că eu am fost supravegheată câteva luni, inclusiv în baie, credeți că mai cred că e ceva secret pe lumea asta? N-am nicio problemă”, a declarat Vasilescu.

Ministrul a evitat însă să spună dacă replicile dintre social democrați apărute în spațiul public sunt reale sau nu, însă a ținut să sublinieze că și-a schimbat telefonul mobil cu trei luni în urmă, după ce acesta a fost virusat.

„N-aș putea să vă spun dacă sunt reale, pentru că am văzut, cel puțin în partea care mă privește, eu nu mai am telefonul, așa cum ați văzut cu toții că de acum trei luni mi-am schimbat telefonul. A fost virusat telefonul, probabil și din cauza aceasta a trebuit să îl schimb și n-am mai putut să mai aleg nimic din el. La un moment dat, când sunați la mine, ați văzut că intrau tot felul de melodii. A fost atacat informatic”, a mai spus Vasilescu.

Ministrul este de părere însă că dialogul dintre social democrați nu ar fi trebuit să apară în spațiul public, fiind vorba despre o conversație privată.

„Niște discuții private nu trebuia să ajungă în sectorul public”, a conchis Olguța Vasilescu.

Primarul municipiului București Gabriela Firea pune dezvăluirea conversațiilor pe seama unor colegi „supărați”, care „au plecat din partid sau au fost nevoiți să plece”. De asemenea, primarul general explică fapul că este dificil de aflat cine a făcut publice informațiile, dat fiind faptul că în grup erau 120 de persoane. Firea spune însă că nu totate conversațiile prezentate sunt reale.

„Niște colegi supărați pe noi care au plecat din partid sau au fost nevoiți să plece. Nu pot să spun exact, eram aproape 120 de persoane în grup. De unde să știu care din aceste persoane a făcut așa ceva. Ceea ce am sesizat în cazul unor capturi de pe televiziui a fost că nu erau reale toate acele dialoguri. Probabil că într-adevăr erau fraze care s-au spus și cu anumite completări. Ce să facem? S-a uitat cineva pe gaura cheii și trebuia să luăm o măsură”, a declarat primarul general al Bucureștiului Gabriela Firea.

Inchide