Dan Mihalache câștigă procesul cu ANI și ar putea candida

Dan Mihalache câștigă procesul cu ANI și ar putea candida
Publicat: 10/04/2014, 22:20
Actualizat: 29/07/2014, 23:40

Mihalache a declarat pentru MEDIAFAX că după doi ani de zile a câștigat procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate, decizia fiind luată în mod definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Eu respect hotărârile justiției și mă bucur mai ales că în justiție mai sunt oameni normali la cap care să înțeleagă de fapt care sunt sensurile legislației care privesc integritatea și incompatibilitatea în România. Nu pot decât să mă bucur că mi s-a făcut dreptate, într-un fel sau altul, și nu am de gând să duc mai departe această discuție nici măcar în raport cu ANI”, a declarat Mihalache.

Întrebat dacă în urma sentinței ANI intenționează să ocupe o funcție publică, având în vedere că nu va avea o interdicție asociată în acest sens, Mihalache a răspuns: „Poate că voi candida pentru o funcție publică aleasă în perioada următoare”.

Agenția Națională de Integritate anunța în noiembrie 2012 că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea dată.

Dan Mihalache declara atunci că îl va da în judecată pe șeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula „această jigodie frustrată”.

Decizia ANI a fost contestată de Mihalache în instanță.

Ulterior, Mihalache a fost demis de către premierul Victor Ponta din funcția de la SGG, motivul fiind declarațiile făcute în acea perioadă de acesta la adresa SUA.

ANI constatase, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât și funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84), alin.1), lit. c) și alin. 2), precum și art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, preciza ANI.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercita funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, Mihalache a deținut funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societății până în luna august 2012, așa cum rezultă din documentele transmise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Astfel, arăta ANI, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor 84), alin.1), lit. c) și alin. 2) precum și art. 86, alin.1) din Legea nr. 161/2003, „funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) funcția de (…) administrator (…) la societățile comerciale (…). Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) – i)”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete