Dan Mihalache câștigă procesul cu ANI și ar putea candida

Redactor:
Andi Manciu
Dan Mihalache câștigă procesul cu ANI și ar putea candida
Dan Mihalache câștigă procesul cu ANI și se pregătește să candideze

Mihalache a declarat pentru MEDIAFAX că după doi ani de zile a câștigat procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate, decizia fiind luată în mod definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Eu respect hotărârile justiției și mă bucur mai ales că în justiție mai sunt oameni normali la cap care să înțeleagă de fapt care sunt sensurile legislației care privesc integritatea și incompatibilitatea în România. Nu pot decât să mă bucur că mi s-a făcut dreptate, într-un fel sau altul, și nu am de gând să duc mai departe această discuție nici măcar în raport cu ANI”, a declarat Mihalache.

Întrebat dacă în urma sentinței ANI intenționează să ocupe o funcție publică, având în vedere că nu va avea o interdicție asociată în acest sens, Mihalache a răspuns: „Poate că voi candida pentru o funcție publică aleasă în perioada următoare”.

Agenția Națională de Integritate anunța în noiembrie 2012 că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea dată.

Dan Mihalache declara atunci că îl va da în judecată pe șeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula „această jigodie frustrată”.

Decizia ANI a fost contestată de Mihalache în instanță.

Ulterior, Mihalache a fost demis de către premierul Victor Ponta din funcția de la SGG, motivul fiind declarațiile făcute în acea perioadă de acesta la adresa SUA.

ANI constatase, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât și funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84), alin.1), lit. c) și alin. 2), precum și art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, preciza ANI.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercita funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, Mihalache a deținut funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societății până în luna august 2012, așa cum rezultă din documentele transmise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Astfel, arăta ANI, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor 84), alin.1), lit. c) și alin. 2) precum și art. 86, alin.1) din Legea nr. 161/2003, „funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) funcția de (…) administrator (…) la societățile comerciale (…). Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) – i)”.

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Oana Radu, cu sânii pe afară! Cântăreață s-a pozat fără jenă
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Ce `țeapă` și-a luat Ion Țiriac! Este gata să ia o decizie fără precedent
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Ce se întâmplă dacă nu mănânci mai multe zile la rând. Ce riscă cei care...
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Trei bărbați au reușit să fie OFICIAL tații aceluiași bebeluș. Cum a fost posibil
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BOMBĂ! Medicamentul care vindecă virusul covid! Descoperirea ireală a specialiștilor
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Capitala intră în scenariul ROȘU
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide