VIDEO| Dan Vîlceanu: Noi am primit aceste vaccinuri în baza alocărilor făcute de CE, la prețurile negociate de ei

Publicat: 21/09/2021, 22:02
Actualizat: 22/09/2021, 00:13

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat marți seară la Digi24, în urma anchetei DNA care vizează achiziția vaccinurilor, că România a primit tranșa de vaccinuri în baza alocărilor făcute de Comisia Europeană, la prețurile negociate în cadrul Comisiei și afirmă ca nu are cunoștințe ca să fi existat o alta modalitate de achiziție. 

„Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Noi am primit aceste vaccinuri în baza alocărilor făcute de Comisia Europeană pentru vaccinuri, deci nu le-am luat aşa, că aşa am avut noi un gând într-o zi, ci pur şi simplu, vă aduceţi aminte că la începutul anului, atunci când se discuta despre vaccin, Comisia Europeană a alocat un număr de vaccinuri fiecărei ţări din Uniunea Europeană şi noi am avut acces la aceste doze de vaccin”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministul a precizat că preturile pentru vaccinurile anti-COVID-19 au fost negociate de Comisia Europeană.

„Sunt preţuri negociate de Comisia Europeană, alocarea prin mecanismul Comisiei Europene şi România a achiziţionat, practic, toate dozele de vaccin la care avea dreptul. (…) Din punctul meu de vedere, faptul că am achiziţionat aceste vaccinuri pe mecanismul Comisiei Europene, mi-e greu să cred că ai putea să găseşti ceva sau s-ar fi întâmplat ceva”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă are cunoștințe ca DNA să fi fost sesizată de către cineva din interiorul Ministerului Finanţelor Publice cu privire la această speţă, ministrul a spus că nu știe detalii privind sesizarea primită de DNA.