Ionel Dancu
26.09.2018
Politică

DĂNCILĂ, o nouă gafă: Jandarmerița de la proteste a fost bătută de PROTESTANȚI. Confuzie JENANTĂ chiar în plenul grupului socialist din PE

DĂNCILĂ, o nouă gafă: Jandarmerița de la proteste a fost bătută de PROTESTANȚI. Confuzie JENANTĂ chiar în plenul grupului socialist din PE
Viorica Dăncilă, o nouă gafă: confundă protestatarii cu protestanții în dezbaterile din Parlamentul European. Vezi ce șanse are premierul să scape de ironiile parlamentarilor europeni

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost DE PROTESTANȚI>”, dezvăluie pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan. „Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios.”

Premierul Viorica Dăncilă discută, miercuri, la Bruxelles, cu socialiștii din Parlamentul European despre statul de drept și referendumul pentru familia tradițională, au declarat pentru Mediafax surse din grupul S&D din PE.

La dezbaterea care are loc în grupul S&D din PE participă și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Potrivit agendei oficiale a ministrului, postată pe site-ul ministerului, Toader efectuează miercuri o „deplasare la Bruxelles unde se va alătura delegației guvernamentale”.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, marți, liderului grupului Partidului Popularilor Europeni, Manfred Weber, în contextul dezbaterii care va avea loc, la începutul lunii octombrie, în Parlamentul European, că Guvernul român are disponibilitatea pentru dialog cu reprezentanții instituțiilor europene. La întrevederea premierului Dăncilă cu Manfred Weber au mai participat europarlamentarul Dan Nica și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, marți, cu președintele grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Udo Bullmann, prezentându-i acestuia „situația reală” din România.

Viorica Dăncilă se află de marți într-o vizita de lucru la Bruxelles, unde are o serie de întrevederi cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul european. Comunicatul de presă al Executivului nu face referire și la discuțiile despre protestele din 10 august.

Parlamentul European va dezbate, în plenul de la începutul lunii octombrie, asupra protestelor violente din 10 august, a anunțat, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan. De regulă, la astfel de discuții poate participa și premierul țării respective, în acest caz premierul Viorica Dăncilă.

Decizia organizării unei dezbaterii pe marginea violențelor de la protestul care a avut loc pe 10 august în Piața Victoriei a fost luată în unanimitate de Conferința Președinților Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice și președintele PE. Propunerea a fost făcută de grupul Verzilor din Parlamentul European.

Pe 17 august, liderii Grupului Verzilor din Parlamentul European cereau Comisiei Europene să activeze mecanismul de apărare a statului de drept în cazul României, în contextul protestelor antiguvernamentale violente care au avut loc la București.

 

Inchide