Daniel Constantin: „Decizia achitării lui Ponta ridică semne de întrebare asupra DNA”

Daniel Constantin: „Decizia achitării lui Ponta ridică semne de întrebare asupra DNA
Publicat: 11/05/2018, 11:09

„În primul rând, mă bucur pentru el că a ieșit de sub această presiune. Mă bucur că s-a făcut dreptate și sigur că sunt niște semne de întrebare care rămân, pentru că este primul premier după 1989 care este pus sub acuzare în timpul mandatului și constatăm că practic acela a fost începutul pierderii puterii de către Victor Ponta. Constatăm după trei ani și jumătate că de fapt nu a existat o infracțiune, nu s-au întrunit elementele constituirii pentru o infracțiune. Acestea sunt semne de întrebare care vor rămâne dincolo de părerea mea sau a oricărui cetățean din această țară”, a afirmat Daniel Constantin, pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că, după această decizie de achitare, fostul prim-ministru se va implica mai mult în proiectul Pro România.

„După achitarea lui Victor Ponta, părerea mea este că Pro România va lua amploare. Cu siguranță acum Victor Ponta se va concentra foarte tare pe proiectul numit Pro România și sunt convins că vom avea din ce în ce mai multă aderență și știu pe ce mă bazez când spun lucru acesta”, a spus Constatin.

Întrebat dacă Pro România va intra în cursa pentru alegerile parlamentare și europarlamentare, Daniel Constantin a răspuns: „Suntem pregătiți și eu am înțeles foarte clar reținerea lui Victor Ponta până cum. Din momentul acesta, cu siguranță se va implica mult mai mult decât a făcut-o și echipele pe care noi deja le avem în fiecare județ vor fi activate. Vom intra în toate alegerile europarlamentare, parlamentare, prezidențiale, cu candidații noștri. Din ce spunea anterior, pe Victor Ponta nu îl interesează în 2019 această candidatură, dar aceasta este o chestiune pe care dânsul trebuie s-o spună. Eu doar ce am văzut din spațiul public.”

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, joi, în primă instanță, achitarea lui Victor Ponta și a lui Dan Șova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de DNA. În cazul fostului premier, judecătorii au decis achitarea pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani. Fostul ministru Dan Șova a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani.

Decizia judecătorilor nu este definitivă. Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi, după ce a fost achitat în primă instanță în dosarul Turceni Rovinari, că nu are niciun sentiment negativ față de toți cei care timp de trei ani s-au bucurat de răul său, deși știau ce este nevinovat. El și-a cerut scuze mamei sale, soției, Daciana, precum și celorlalți din familia sa, care „au avut cel mai mult de suferit din cauza activității sale politice”.