De ce nu a folosit Klaus Iohannis GLONȚUL DE ARGINT în dezbaterea de miercuri seara. Ce urmează în timpul rămas până la votul de duminică

De ce nu a folosit Klaus Iohannis GLONȚUL DE ARGINT în dezbaterea de miercuri seara. Ce urmează în timpul rămas până la votul de duminică
Publicat: 13/11/2014, 13:03
Actualizat: 13/11/2014, 16:08

Klaus Iohannis l-a provocat pe contracandidatul său Victor Ponta să accepte convocarea Parlamentului în ultima zi a campaniei prezidențiale pentru încuviințarea arestării unor deputați, dar și pentru respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea. Prezidențiabilul ACL a anunțat că nu va mai participa la alte confruntări televizate cu Victor Ponta, dar i-a cerut acestuia să-l cheme pe ministrul de Externe pentru mărirea numărului de secții de vot din diaspora. Întrebat despre susținerea lui Crin Antonescu în turul al doilea al prezidențialelor, Iohannis a spus că e prea târziu, dar „ar fi bună și acuma”, deoarece orice vot contează.

După ce în ultima confruntare televizată, Iohannis a insistat pentru convocarea Parlamentului pentru respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea, joi canidatul a atacat din nou cu acest subiect într-o conferință de presă.

„Le solicit președinților celor două Camere, domnului președinte Zgonea, domnului președinte Tăriceanu și șefului lor, domnului Ponta, să fie de acord ca astăzi să se întrunească birourile permanente și și convocare de urgență Parlamentul pentru mâine unde să fie picată legea amnistiei și grațierii”, a fost mesajul lui Iohannis pentru Ponta.

Iohannis a plusat, cerând ca mâine să fie încuviințate toate cererile de arestare venite pe numele unor deputați din partea procurorilor.

„Trebuie să lăsăm justiția să-și facă treabă, să se dovedească că ambii candidați vor stat de drept, este ultimul moment în care domnul Ponta puteți să demonstrați că ceea reclamați că vreți stat de drept și credeți haideți să facem tot ceea ce trebuie pentru a convoca Parlamentul și pentru a pune în practică acestor lucruri. Este singura șansă pentru domnul Ponta să demonstreze că el crede în statul de drept, este singura șansă”, a spus prezidențiabilul ACL.

Mărirea numărului secțiilor de vot din diaspora

În privința măririi numărului secțiilor de de vot din diaspora, Klaus Iohannis l-a atacat pe Victor Ponta afirmând că este reconfirmat de BEC că se pot înființare secții de votare dacă se dorește acest lucru.

„Chemați-l pe ministrul de Externe, băgați-l în viteză să rezolve această problemă”, a fost solicitarea lui Iohannis pentru Ponta.

Potrivit lui Iohannis, prezidențiabilul Victor Ponta a fost prins din nou cu minciuna.

„Iar l-am prins pe domnul Ponta cu minciuna”, a adăugat Iohannis, citind un sms primit de la deputatul german, Berndt Fabrizius, care susține că se poate mări numărul secțiilor de vot din Germania.

„Iar l-am prins pe domnul Ponta cu minciuna, am primit un sms, la o dezbatere a spus că vrea să-mi dea mie lecții, că sunt 5 secții de votare și că nu se poate face altfel, mi-a scris cineva din Germania, în limba germană, e suficient o solicitare oficială, fără nicio problemă și cu sprijin logistic din partea autorităților se pot amenaja secții de votare”.

Iohannis se duce la Digi, refuză Antena 3

Confruntarea televizată de la B1 a fost ultima din această campanie electorală, a susținut Klaus Iohannis, care a precizat că a preferat să răspundă invitației venită din partea postului DigiTV în locul celei de la Antena3. Dacă s-ar fi dus la Antena3, între Iohannis și Ponta ar fi avut astăzi ultima dezbatere televizată.

„Pentru această seară am avut două invitații și am accept-o pe cealaltă. Mă duc la Digi. Nu există nicio invitație sau dezbatere pentru mâine. Faptul că am fost deja la două dezbateri, nu scrie nicăieri că trebuie să fie o sută sau 101 dezbateri. Cine a vrut să vadă, a văzut, cine a avut urechi, a auzit”, a subliniat Iohannis.

În privința susținerii venită din partea lui Crin Antonescu, prezidențiabilul ACL a răspuns: „nici nu mă interesează în faza aceasta. Ar fi cam târziu, dar ar fi bună și acuma, orice vot contează”.

Iohannis explică de ce nu i-a adresat întrebare lui Ponta la dezbatere: În lucrurile esențiale minte

Klaus Iohannis a spus că la confruntarea de la B1TV nu i-a adresat nicio întrebare contracandidatului său, Victor Ponta, pentru că „în lucrurile esențiale acesta minte”.

Întrebat de ziariști de ce nu i-a adresat nicio întrebare lui Victor Ponta, în finalul confruntării de miercuri seară, de la B1 TV, Klaus Iohannis a răspuns: „Motivația pentru care nu am pus întrebarea stă în picioare, ba chiar astăzi am primit confirmarea că domnul Ponta, în chestiuni esențiale, minte. La ce să-i pun o întrebare?”.

În cadrul dezbaterii de miercuri seară, de la B1TV, celor doi candidați li s-a cerut să își adreseze câte o întrebare. „Eu îmi scot deja răspunsul, că știu ce mă întrebați”, a spus Victor Ponta, imediat ce a aflat că Iohannis a fost ales să pună primul întrebarea.

Klaus Iohannis a spus că nu are ce întrebare să îi pună lui Victor Ponta, pentru că acesta „ar suci răspunsul”.

„Domnul Ponta este astăzi în mare formă și neagă tot felul de lucruri, vine cu tot felul de neadevăruri. În această situație, ce să cred eu că mi-ar răspunde? Eu cred că indiferent ce aș putea să îl întreb eu pe domnul Ponta, ar suci un răspuns care probabil nu ar corespunde realității. Nu doresc să vă întreb nimic, domnule Ponta”, a afirmat Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?