• Publicat:
Politică

De ce nu demisionează Ponta și din fruntea guvernului? Răspunsul Gabrielei Firea

De ce nu demisionează Ponta și din fruntea guvernului? Răspunsul Gabrielei Firea
Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a explicat de ce nu demisionează Victor Ponta și din funcția de șef al Guvernului, în condițiile în care acesta și-a justificat gestul de a renunța la conducerea PSD prin faptul că nu vrea să aducă prejudicii de imagine partidului având în vedere acuzațiile pe care i le aduce DNA-ul.

„Știți foarte bine și nu poate fi negat faptul că guvernarea lui Victor Ponta a fost cea mai performantă, cu cea mai mare creștere din Europa. Cetățenii resimt din plin aceste măsuri în buzunar”, a răspuns Firea atunci când a fost întrebată de ce Victor Ponta nu renunță și la funcția de prim-ministru din aceleași motive pentru care a demisionat din fruntea PSD.

„PSD este un partid total funcțional, cu oameni extrem de experimentați în conducere. Domnul Ponta va continua să participe la ședințele conducerii PSD și îl așteptăm să își preia atribuțiile funcției. Agenda și direcția partidului nu se schimbă. Prioritatea noastră este să continuăm buna guvernare de până în prezent, cu Victor Ponta premier, și să câștigăm alegerile din 2016. Este datoria PSD să oprească revenirea la putere a echipei Basescu, camuflată acum în PNL, care a făcut atât de rău României ani la rând”, a spus Firea, într-o declarație remisă Mediafax.

Victor Ponta a renunțat duminică la șefia PSD până când își rezolvă „situația juridică”, gest anunțat într-o scrisoare deschisă publicată pe Facebook. DNA îl acuză pe premier de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și conflict de interese.

La PSD, interimatul va fi asigurat, până la alegeri, de Rovana Plumb. Aceasta a declarat că, dacă la partid lucrurile sunt funcționale și fără Victor Ponta, la Guvern Ponta trebuie să-și continue mandatul „ca să nu ajungem la o criză majoră”.

Inchide