De ce NU putem să refacem rețeaua de APROZARE în România? Dragnea, despre ministrul Agriculturii: Au fost perioade în care îmi era CHIAR DRAG

Publicat: 10/03/2019, 18:40
Actualizat: 25/03/2019, 18:59

„Am intrat în Uniunea Europeană, foarte bine, dar nu suntem obligați să mâncăm absolut toate E-urile, adică de ce am fi obligați? Poate reușim să facem ca produsele agricole să se prelucreze mai mult în România, că noi suntem într-o situație foarte frumoasă, se recoltează grâul și cum se întoarce grâul nostru? Napolitane, biscuiți, pâine congelată. Noi luăm pe grâu atât și plătim atât, când vine napolitana atât. Noi nu mai suntem în stare să facem napolitane, că suntem proști? Adică suntem leneși, nici vorbă, leneșul e Iohannis, nu noi”, a declarat Liviu Dragnea.

„Urmează să se înființeze foarte curând Fondul suveran de investiții și Casa Română de Comerț, să reușim și noi să fim siguri că atunci când un copil mușcă dintr-un măr, să fie curat. E exagerat că ne dorim lucrul ăsta? Sau când cumpărăm o roșie de la magazin, să aibă gustul ăla de roșie și mirosul de roșie, să fim siguri că brânza pe care o cumpărăm de afară are și lapte în ea?”

Președintele PSD a mai explicat că este păcat ca producătorii români să nu poată să-și vândă marfa în România.

„Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce? Că până la a pune mâinile pe piept, chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent și cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România? Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta?”

Dragnea, despre Daea: Au fost perioade în care îmi era chiar drag

Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să viziteze mai des județele din sudul țării, pentru că programul de guvernare „nu e facultativ”.

„L-aș ruga pe un ministru la care țin foarte mult, au fost perioade în care îmi era chiar drag, l-aș ruga să vină mai des în Călărași, așa cum trebuie să vină mai des și în Teleorman, în Giurgiu, în Olt, în Dolj, pentru că sunt județe dunărene, cu un pământ foarte bogat și cu un potențial foarte bogat, dar cetățenii din aceste județe nu beneficiază de toată bogăția acestui pământ, așa cum ar trebui,” afirmă Dragnea.

De ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România?

Liderul PSD i-a cerut lui Petre Daea să prezinte premierului și liderilor coaliției un plan pentru sudul României.

„Îl rog respectuos să vină mai des în Călărași și să facă în tot sudul României foarte rapid un plan pe care să-l prezinte premierului și în coaliție, să punem în practică tot ceea ce am stabilit în programul de guvernare, pentru că acolo nu sunt chestiuni facultative.”, a mai spus Dragnea.

Ulterior, în timpul unei conferințe de presă, președintele PSD a negat că declarația sa ar fi fost un atac la adresa ministrului Agriculturii.

„Așa cum m-am îngrășat și eu, așa s-a îngrășat și dumnealui și mai mulți miniștrii s-au mai îngrășat. De ce? Mult mai puțină mișcare. Și atunci chiar dacă ne mai doare mijlocul, ne mai doare un picior, mai slăbim puțin, să mergem mai mult în teritoriu și eu cred că și doamna prim-ministru o să vă spună lucrul ăsta, pentru că oamenii vor să discute cu ministrul. Un ministru când vine în Călărași, de exemplu, află mai multe decât află din birou și știu că domnul Daea are acest talent, dar nu numai domnul Daea, doamna Pintea poate să vină în Călărași să vadă care este stadiul pentru investiția de la Spitalul Județean. domnul Cuc poate să vină să vadă care sunt condițiile pentru podul de la Drajna, adică să vadă cu ochiul propriu și personal și nu numai, deci toți miniștrii e bine să meargă în teritoriu, așa cum a început să meargă foarte bine și Răzvan Cuc și Daniel Suciu, să vorbească despre ceea ce fac, despre ceea ce s-a făcut și să discute cu oamenii, nu numai cu membrii de partid, și cu autoritățile locale despre domeniul de activitate respectiv și așa vor afla mai multe”, a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea: Manda să predea ștafeta Comisiei SRI, dacă își dorește să fie candidat la europarlamentare

Dragnea i-a cerut lui Claudiu Manda să se retragă din funcția de președinte al Comisiei de control SRI dacă vrea să candideze la alegerile europarlamentare.

„Odată ce Claudiu Manda își dorește să fie candidat și dacă va fi acceptat de Comitetul Executiv Național, cred că trebuie să predea ștafeta de la această comisie și să identificăm un coleg care să preia activitatea comisiei. Nu poți să te ocupă și de campania electorală pentru tine și pentru partid și de comisia pentru controlul SRI”, apreciază Liviu Dragnea.

Săptămâna viitoare, el va cere coaliției nominalizarea altor parlamentari care să se ocupe de modificarea Legii de organizare și funcționare a SRI.

„În condițiile în care toți cei care merg acolo vorbesc și tot ce se vorbește rămâne acolo, pierd timpul dacă merg”, a mai spus Dragnea, întrebat dacă va fi audiat de membrii comisiei de control SRI.

De ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România?

De asemenea, el a mai spus că dacă CExN al PSD va accepta ca anumiți miniștri să candideze la europarlamentare, atunci va avea loc o remaniere guvernamentală.

Deputatul USR Lucian Viziteu a dezvăluit că președintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, va fi pe lista PSD pentru Parlamentul European ca răsplată pentru faptul că a blocat practic activitatea comisiei și a refuzat audierea lui Liviu Dragnea.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația