DECLARAȚII. Teodorovici: „Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat, dar nu online”

DECLARAȚII. Teodorovici: „Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat, dar nu online”
DECLARAȚII. Teodorovici: „Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat, dar nu online / Foto: Eugen Teodorovici - Facebook
Publicat: 06/07/2020, 17:14
Actualizat: 06/07/2020, 17:14

Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat şi nu online, pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. „Altfel partidul se scufundă”, a declarat, luni, Eugen Teodorovici.

Ce trebuie să decidă urgent CEx-ul PSD: Data Congresului, forma de organizare şi sistemul de candidatură. Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat‼️ Avem deja un interimat nelegitim şi mult prea îndelungat (aproape 9 luni‼️). Din păcate, mulţi dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid! Nu online‼️ Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate judeţele, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi protecţie impuse de situaţia medicală din România”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

El a mai spus că la congresul PSD toţi delegaţii prevăzuţi de Statutul PSD trebuie să aibă dreptul să participe la dezbateri şi să-şi exprime în mod liber şi secret votul.

„Sistemul de candidaturi prin Moţiuni nu este prevăzut de Statut‼️”

„Trebuie aprobat acest sistem şi apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi şansele tuturor celor ce pot şi vor să acceadă la orice funcţie de conducere în PSD! Stabilirea unui profil de candidat‼️ Trebuie stabilite criterii de pregătire, experienţă, competenţă, integritate şi, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcţie din conducerea PSD! Şi, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin vot de o majoritate, nu impuse de cineva sau de câţiva‼️ Altfel … PSD se scufundă”, a conchis Teodorovici.