Demiterea lui Darius Vâlcov. Grupul Minorităților din Parlament cere DEZAVUAREA PUBLICĂ a atacurilor

Publicat: 04/09/2018, 05:20
Actualizat: 25/03/2019, 19:25

Grupul parlamentar al minorităților naționale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea consilierului DariusVâlcov, pentru postarea în care acesta asocia însemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica.

„Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale a luat act cu îngrijorare de apariția în spațiul public a unei prezentări a Forumului Democrat al Germanilor din România, având semnul electoral și sigla (inima) înlocuită cu svastica. În baza principiului Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale conform căruia un atac asupra oricărei organizații membre ale acestuia reprezintă un atac asupra tuturor organizațiilor membre ale sale, Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale întrunit în plenul său și cu majoritatea membrilor prezenți, își exprimă indignarea față de acest gen de atacuri repetate la adresa Forumului Democrat al Germanilor din România și vă solicită: Demiterea consilierului dumneavoastă, domnul Darius BogdanVâlcov”, se arată în scrisoarea transmisă de grup premierului Viorica Dăncilă.

Grupul minorităților naționale mai solicită „dezavuarea publică a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din România este etichetat ca organizație fascistă, având ca însemn svastica”.

Scrisoarea este semnată de liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Și Federația Comunităților Evreiești din România a reacționat la postarea lui Darius Vâlcov printr-o scrisoare de „protest sever”, în care se exprimă „stupefacția și consternarea” față de gestul acestuia.

„Nu putem accepta nicicum actul nepermis de comparare între domnul Președinte Klaus Werner Iohannis și unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii. Subliniem că, în ceea ce ne privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe”, se precizează în comunicatul oficial.

Duminică, Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook un filmuleț în careForumul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare într-o poză trucată cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Poză trucată Iohannis Hitler pe Pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov

Imaginea care a indignat pe toată lumea este urmarea unui alt derapaj grav al consilierului premierului, Darius Vâlcov, care publicase fișa medicală a unui protestatar din grupul #rezist, cel despre care afirmă că este „sandilău cu acte în regulă”.

Fișă medicală publicată de Darius Vâlcov pe pagina de Facebook.

În timp ce PNL și PMP cer demiterea lui Vâlcov, președintele PSD Liviu Dragnea încearcă să atenueze efectul gestului acestuia.

„Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea luiVâlcov), cred că a fost o acțiune nefericită, dar să îi tratăm pe toți în același registru sau cu aceeași măsură. Nu am văzut inflamări în toți anii în care s-au dat publicității rechizitorii. Înțeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să își dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere”, a declarat Dragnea.

Legat de postarea în care Vâlcovîi atacă pe Iohannis și FDGR, Dragnea s-a scuzat: „În virtutea faptului că sunt un susținător al organizațiilor evreiești, cred că nu poate fi acuzatVâlcovde alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a preferat să fie reținut în legătură cu gestul luiVâlcov și a precizat că poziția europarlamentarului ALDE Renate Weber – care solicitase demiterea consilierului – nu angajează partidul, fiind făcută în nume personal.

„Nu am văzut. Eu am fost în week-end într-o deplasare și nu sunt la curent cu aceste aprecieri. (…) Cred că în virtutea necesității apărării și protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal”, a declarat Tăriceanu, întrebat de postarea fișei medicale a protestatarului #rezist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Cod Rutier 2024. Regula pe care toată lumea o încalcă. Șoferii au interzis
DNA l-a acuzat pe Coldea de spălarea banilor. Detalii incendiare
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unde vrea Marea Britanie să construiască următoarea mare centrală nucleară?
×