Demiterea lui Darius Vâlcov. Grupul Minorităților din Parlament cere DEZAVUAREA PUBLICĂ a atacurilor

Redactor:
Politic
Demiterea lui Darius Vâlcov din funcția de consilier este solicitată premierului Viorica Dăncilă de Grupul parlamentar al Minorităților Naționale. Vezi detaliile principale ale scandalului

Grupul parlamentar al minorităților naționale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea consilierului Darius Vâlcov, pentru postarea în care acesta asocia însemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica.

„Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale a luat act cu îngrijorare de apariția în spațiul public a unei prezentări a Forumului Democrat al Germanilor din România, având semnul electoral și sigla (inima) înlocuită cu svastica. În baza principiului Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale conform căruia un atac asupra oricărei organizații membre ale acestuia reprezintă un atac asupra tuturor organizațiilor membre ale sale, Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale întrunit în plenul său și cu majoritatea membrilor prezenți, își exprimă indignarea față de acest gen de atacuri repetate la adresa Forumului Democrat al Germanilor din România și vă solicită: Demiterea consilierului dumneavoastă, domnul Darius Bogdan Vâlcov”, se arată în scrisoarea transmisă de grup premierului Viorica Dăncilă.

Grupul minorităților naționale mai solicită „dezavuarea publică a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din România este etichetat ca organizație fascistă, având ca însemn svastica”.

Scrisoarea este semnată de liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Și Federația Comunităților Evreiești din România a reacționat la postarea lui Darius Vâlcov printr-o scrisoare de „protest sever”, în care se exprimă „stupefacția și consternarea” față de gestul acestuia.

„Nu putem accepta nicicum actul nepermis de comparare între domnul Președinte Klaus Werner Iohannis și unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii. Subliniem că, în ceea ce ne privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe”, se precizează în comunicatul oficial.

Duminică, Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook un filmuleț în care Forumul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare într-o poză trucată cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Poză trucată Iohannis Hitler pe Pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov

Imaginea care a indignat pe toată lumea este urmarea unui alt derapaj grav al consilierului premierului, Darius Vâlcov, care publicase fișa medicală a unui protestatar din grupul #rezist, cel despre care afirmă că este „sandilău cu acte în regulă”.

Fișă medicală publicată de Darius Vâlcov pe pagina de Facebook.

În timp ce PNL și PMP cer demiterea lui Vâlcov, președintele PSD Liviu Dragnea încearcă să atenueze efectul gestului acestuia.

„Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea lui Vâlcov), cred că a fost o acțiune nefericită, dar să îi tratăm pe toți în același registru sau cu aceeași măsură. Nu am văzut inflamări în toți anii în care s-au dat publicității rechizitorii. Înțeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să își dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere”, a declarat Dragnea.

Legat de postarea în care Vâlcov îi atacă pe Iohannis și FDGR, Dragnea s-a scuzat: „În virtutea faptului că sunt un susținător al organizațiilor evreiești, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a preferat să fie reținut în legătură cu gestul lui Vâlcov și a precizat că poziția europarlamentarului ALDE Renate Weber – care solicitase demiterea consilierului – nu angajează partidul, fiind făcută în nume personal.

„Nu am văzut. Eu am fost în week-end într-o deplasare și nu sunt la curent cu aceste aprecieri. (…) Cred că în virtutea necesității apărării și protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal”, a declarat Tăriceanu, întrebat de postarea fișei medicale a protestatarului #rezist.

 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
De ce este marea albastră, deși apa e transparentă. Explicațiile specialiștilor
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Prima țară din lume în care industria de cocaină ar putea intra în legalitate
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Carmen Iohannis, ce drame DUREROASE. Este oribil prin ce a trecut soția președintelui
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Ai o piele uscată? Iată cum te poate ajuta zațul de cafea!
Inchide