Deputații juriști formează o subcomisie care să lucreze la legea privind insolvența persoanei fizice. „Sunt recuperatori care acționează și nu au milă de oameni”

Deputații juriști formează o subcomisie care să lucreze la legea privind insolvența persoanei fizice. „Sunt recuperatori care acționează și nu au milă de oameni

Deputatul Ciprian Nica a anunțat la finalul ședinței Comisiei Juridice că rolul acestei subcomisii este de a ține cont de oameni, deoarece „totul se face pentru oameni”.

„Nu vorbim despre marmura din Palatul Parlamentului. Sunt recuperatori care acționează și nu au milă de oameni”, a fost poziția lui Nica. El a adăugat că CSM are posibilitatea să vină cu observații pertinente, iar statul trebuie să gestioneze problematica.

Membrii comisiei juridice din Camera Deputaților, reuniți pentru a discuta pe tema insolvenței persoanei fizice, nu au ajuns la un acord pe care proiect de lege să lucreze, din cele patru înregistrate la comisie, reprezentanții PNL susținând că trebuie să se înceapă cu proiectul PNL din 2010, în timp ce PSD a considerat că proiectul din 2014 al deputatului PSD Ana Birchall este prioritar.

Comisia a respins propunerea PNL ca raportul pe legea insolvenței persoanelor fizice să fie finalizat joi după-amiază.

Deputatul PNL Teodor Niculescu a susținut că articolul 68 din Regulamentul Camerei precizează că se discută primul proiect cu care a fost sesizată comisia, acesta fiind cel din 2010, al PNL.

„Toate cele patru proiecte vor fi conexate, din punctul de vedere al PNL. Conform articolului 68 al Regulamentului care nu poate fi contestat și supus la vot, se va lucra pe proiectul din 2010, toate celalte proiecte vor fi luate ca amendament. Comisia a început să lucreze. PNL a cerut un ritm mai rapid de lucru cu privire la acest proiect de lege, până la urmă majoritatea a decis ca subcomisia să lucreze ceva mai ușor, în sensul că noi am fi vrut ca vineri să avem un prim draft pe care să-l discutăm. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să avem forma finală a proiectului și ca marți sau miercuri să avem proiectul în dezbaterea plenului”, a afirmat Nicolescu.

Vicepreședintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat, însă, că discuțiile vor începe pe proiectul de lege din 2014 al deputatului PSD Ana Birchal, care are avizul pozitiv al Guvernului și a fost adoptat de Senat.

„Din cele patru proiecte de lege, două au primit aviz favorabil de la Senat, unul a fost respins de Senat, iar doar unul are aviz favorabil de la Guvern. Conform art 68 din Regulament se spune la alin. 4 că inițiativa legislativă care intră în procedură de urgență, pe acel draft se lucrează. Ca urmare, Biroul Permanent a sesizat comisia juridică cu inițiativa legislativă care are avizul Guvernului, care este susținută de arcul guvernamental, care se spune că este proiectul domanei Ana Birchal. Se vor prelua și celelalte trei inițiative care au articole și texte foarte bune; vor fi preluate ca amendamente și vor perfecționa acest cadru legislativ”, a spus Nica.

El a adăugat că subcomisia a fost constituită pentru că mai mulți membri ai comisiei juridice nu au putut fi contactați și anunțați să vină la comisie, fiind în vacanță parlamentară.

„Această subcomisie a fost constituită pentru că, în primul rând, convocarea Biroului Permanent a fost ieri la prânz, este vacanță parlamentară și conform tradiției și a Regulamentului în ultima săptămână din ianuarie este sesiune extraordinară și membrii tuturor comisiilor erau pregătiți să vină săptămâna viitoare. Eu am fost pus în situația că, sunând ieri și convocând cu telefonul personal colegii, unii să nu fie în țară și alții să nu răspundă la telefon și atunci, ca să nu greșim, am luat această decizie să facem această comisie de lucru”, a mai precizat Nica.

El a mai arătat că a mai fost constituită în trecut o subcomisie de lucru pe această temă.

Subcomisia va fi constituită din deputații Ioan Culețu (PDL), Ioan Cupșa (PNL), Luminița Adam (PSD), Cosmin Necula (PSD), Aurelian Ionescu (PC).

La lucrările acestei subcomisii vor participa și reprezentanți ai instituțiilor implicate, între care BNR, CSM, MJ, ANPC.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis, marți, convocarea comisiei juridice pentru insolvența persoanei fizice, la solicitarea PNL pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, anunțase, luni, că PNL cere convocarea în sesiune de urgență a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenței persoanei fizice, arătând că este „singura reglementare” care poate ajuta, în contextul creșterii francului elvețian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ