Alexandra Pele
27.04.2012
Politică

Deputatul Aurel Vainer (minorități), lui Crin Antonescu: Nu ne mai amenințați

Deputatul Aurel Vainer, de la Grupul minorităților naționale, a declarat, de la tribuna Parlamentului, că s-a simțit, alături de colegii săi de grup, extrem de lezat de tonul folosit în discursul său de către liderul PNL Crin Antonescu, care le-a cerut imperativ să voteze moțiunea

Deputatul Aurel Vainer, de la Grupul minorităților naționale, a declarat, de la tribuna Parlamentului, că s-a simțit, alături de colegii săi de grup, extrem de lezat de tonul folosit în discursul său de către liderul PNL Crin Antonescu, care le-a cerut imperativ să voteze moțiunea, scrie Mediafax.

„Domnul Crin Antonescu a încheiat tumultuos discursul său, chemând la război, la luptă. Și ne-a dat și un ultimatum, să votăm moțiunea, să nu ne mai ascundem”, a spus Vainer.

El a subliniat că minoritățile naționale sunt reprezentate în Parlamentul României în baza unui drept istoric, garantat de Constituție, datorită faptului că au participat la formarea statului național.

„Nu dumneavoastră sau Partidul Național Liberal ne-ați dat dreptul să fim în Parlament, și nici nu ni-l veți lua dumneavoastră când veți veni la putere”, i s-a adresat liderului PNL deputatul Vainer, care reprezintă comunitatea evreiască.

De asemenea, el l-a criticat pe Antonescu pentru că la discursul din mitingul USL de la Romexpo s-a adresat colegilor săi cu formula „camarazi”.

„Nu se poate să îl reînviați”, a spus Vainer, adăugând că ar trebui să știe „că uneori un cuvânt e mai puternic decât o bombă atomică”.

Totodată, Vainer a ținut să precizeze că el, ca și alți colegi ai săi de grup, nu a fost ales în Parlament cu 200 de voturi, ci a avut 23.000, foarte multe acordate de etnici români.

„Nu aveți dreptul azi să vă ascundeți. Votați într-un fel sau altul, pentru că, dacă vă ascundeți azi, nu vă va mai căuta nimeni. Înseamnă că astăzi, cei care nu exercitați un vot, înseamnă că demisionați definitiv din condiția de parlamentar român”, li se adresase anterior Antonescu, în discursul său, parlamentarilor din grupul minorităților.

Liderul PNL a revenit cu un drept la replică, arătând că nu a intenționat să lezeze pe nimeni prin cuvintele sale și că îi cere scuze, în mod personal, deputatului Vainer dacă acesta s-a simțit lezat. Pe de altă parte, Antonescu a spus că nu retrage apelul său de a vota moțiunea, adăugând că deputații minorităților trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu mai susțină coaliția guvernamentală care acționează împotriva românilor.

Vainer a ținut și el să spună de la tribună că îi acceptă lui Antonescu scuzele prezentate, dar i-a adus aminte acestuia că este istoric și că trebuie să fie mai atent atunci când rostește unele cuvinte cu conotații istorice.

Inchide