Dezertările din PSD, contracarate cu TRANSFERURI de la alte partide. Gabriela Firea, gata să candideze LA PREZIDENȚIALE împotriva lui Dragnea

Dezertările din PSD, contracarate cu TRANSFERURI de la alte partide. Gabriela Firea, gata să candideze LA PREZIDENȚIALE împotriva lui Dragnea
Publicat: 03/02/2019, 05:10
Actualizat: 25/03/2019, 21:46

Migrația dinspre PSD spre Pro România, care înmcearcă formarea unui „nou” pol social-democrat este o preocupare a liderilor partidului. Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a postat o poză pe Facebook în care apare alături de Liviu Dragnea și de viitorul soț, Claudiu Manda, președinte al Comisiei SRI, pentru a dezminți știrea că și-ar negocia plecarea din PSD.

„Râdem de „comisarii” care iar inventează scenarii…” scrie Vasilescu în comentariul pozei, unde adaugă un link spre o știre care „dezvăluie” că și ea va părăsi partidul. Potrivit site-ului comisarul,ro, Lia Olguța Vasilescu ar fi fost acasă la Paul Stănescu, să-și negocieze plecarea, dar președintele PSD a aflat și i-a făcut scandal. Potrivit informației, Paul Stănescu l-a sunat pe Dragnea să îl sfideze, spunându-i că „îl pune pe „speaker, să audă toți ce vorbesc, să facă teleconferință. Dragnea a înjurat și a închis telefonul!”

Nu doar dezertările din partid ar putea fi motiv de tensiune în PSD, ci și proiectul de buget pe 2019. Primarul general al Capitalei, unul din cei mai vehemenți contestari ai lui Dragnea a transmis ieri o scrisoare deschisă bucureștenilor, în care afirmă că dovada cea mai clară că Liviu Dragnea îi urăște este tăierea unui sfert din bugetul Primăriei Municipiului București.

„Cu toată responsabilitatea, va aduc la cunoștință că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanțe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăște pe bucureșteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverșunat la adresa bucureștenilor și, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din țară. Pentru că tuturor orașelor și chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mâna le-a dat, și cu două-trei le-a luat,” transmite Firea.

Mai târziu, într-o intervenție la România TV, Firea amenință că va contesta legea bugetului, atât la Curtea Constituțională, cât și în contencios, dacă nu se va reveni asupra tăierilor de fonduri.

„Dacă bugetul de stat rămâne în această formă și domnul Dragnea nu înțelege să nu-i pedepsească pe bucureșteni și să nu mai demonstreze că îi urăște, noi vom contesta și la Curtea Constituțională, și la consiliul legislativ și la contencios, pe toate căile, acest proiect pentru că încalcă multe legi. În primul rând, Constituția. Municipiul București este capitala României, (…) și nu poate domnul Dragnea, obligând Ministerul de Finanțe să modifice bugetul din condei și să încalce Constituția și legea administrației și legea toate serviciilor sociale și pe de o parte legea finanțelor publice locale, prin legea bugetului,” a declarat Firea.

Nici Gabriela Firea nu intenționează să se înscrie în alt partid, deși se așteaptă să fie exclusă din PSD, însă nu vrea să renunțe la cruciada pe care a pornit-o împotriva lui Liviu Dragnea.

„Eu nu plec la nicio formațiune politică. Probabil că mă vor da afară, pentru că oamenii care vorbesc lucruri adevărate, s-a văzut că nu prea sunt apreciați. Eu mai sper, până în ultimul moment, că totuși și colegii mei își vor da seama că domnul Dragnea face atât de mult rău, nu doar țării, cât și partidului. PSD poate fi salvat. Are și oameni integri, serioși, generoși. (…) Nu sunt un traseist și nu voi pleca la un alt partid. Dacă la anul, la Primăria Capitalei, tot domnul Dragnea va fi la conducerea PSD și vor dori un alt candidat, eu voi lua decizia să candidez, o pot face și ca independent. Nu cred că trebuie să mă leg de cineva.” a declarat Firea la România TV.

Deși a anunțat de mai multe ori că nu intenționează să candideze la prezidențialele din această toamnă, primarul general al Capitalei nu exclude să se răzgândească, dacă Dragnea va candida.

„Credeți-mă că-mi vine de multe ori să spun că m-aș duce să-l contracandidez pe domnul Dragnea oriunde se va duce el, dar oriunde. Numai să vadă că nu poată să meargă cu minciuna, cu manipularea și cu răzbunarea până la capăt,” amenință ea.

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu susține că partidul nu poate fi îngenuncheat de „sistem” și anunță că există parlamentari care vor trece în curând în tabăra social-democrată.

„Vis a vis de aceste plecări, adică cei care au semnat scrisoarea, noi ne-am asumat și știam și bănuiam și eram pregătiți pentru aceste plecări. De aceea, acum două zile am și anunțat că sistemul, care dă ordin pentru aceste plecări și care creează tot felul de partide de la USR, PMP, ș.a.m.d. nu are cum să îngenuncheze un partid care este al românilor și este PSD. Suntem pregătiți și noi. Vom face și noi un transfer în următoarele zile de alți parlamentari, care s-au săturat de stilul acesta securistoido-băsist cu care sunt conduse alte formațiuni politice și vom întări grupurile parlamentare ale PSD,” a afirmat Ștefănescu, sâmbătă la România TV.

În afară de buget și plecările din partid, în ședința CEx al PSD, prima din acest an, se vor discuta prioritățile politice, a declarat FlorinIordache. La ședințăvor participa și premierul Viorica Dăncilă, precum și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

„La partid vor fi decizii politice, în funcție de cum ne poziționăm în viitor. Acolo unde au fost probleme în anumite organizații, de exemplu, Brăila, unde a plecat Tudose, acolo o să se numească o conducere interimară. La CEx vom discuta chestiunii de partid, de organizare, de eficientizare, iar la grupuri, prioritățile legislative. Sunt câteva comisii unde nu avem președinți, vicepreședinți și așa mai departe. Chestiuni organizatorice. E normal să se facă nominalizări pentru Biroul Permanent și la Cameră și la Senat, completări la comisii. Se va prezenta în CEx și proiecția de buget ce va intra în dezbatere în Parlament, săptămâna viitoare, după ce o votează marți Guvernul,” a declarat FlorinIordache sâmbătă.

Contrar afirmațiilor primarului general Gabriela Firea, reprezentanții primăriilor Sectoarelor 4 și 5 din București se declară mulțumiți de bugetul care le-a fost alocat pentru 2019.

„Sectorul 5 are cel mai mare buget din istoria sa, cu 53% superior celui din 2018. Anul trecut a continuat neplăcuta tradiție a anilor 2016 si 2017, în care niciun proiect al Sectorului 5 nu a avut susținerea concretă, nici a primarului general Gabriela Firea și nici a Consiliului General – motivul real al excluderii celor 4 consilieri generali nu este nicidecum lupta politica, ci a faptului că au propus și au votat ca banii cuveniți, conform legii, Sectorului 5 (care facuse și solicitarea către CGMB, având în vedere că unitățile de învățământ sunt în proces de reabilitare, valoarea reparațiilor fiind de 180 milioane lei), să fie altfel repartizați; rezultatul: hotărâre CGMB de alocare a 0 lei către Sectorul 5 – am atacat decizia în contencios administrativ”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Sectorului 5, condusă de Daniel Florea.

Și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, este mulțumit de proiectul de buget pe 2019 și de banii care i-au fost alocați.

„Având în vedere ultimele informații vehiculate public cu privire la construcția bugetului de stat pentru anul 2019, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, consideră că modul în care a fost gândit proiectul de buget aduce speranțe locuitorilor Sectorului 4, care așteaptă de aproape 30 de ani să poată reduce diferențele de dezvoltare a comunității, raportat la situația economică a celorlalte sectoare ale Capitalei.

„În calitate de primar al sectorului 4, consider că formula în care a fost construit bugetul Municipiului București pentru anul 2019 este una menită să combată polarizarea acestui oraș, întrucât, din nefericire, ultimii 30 de ani au produs un decalaj de dezvoltare extrem de mare între sectoarele 1, 2, 3 pe deoparte, și 4, 5 și 6 pe de altă parte. Faptul că, potrivit proiectului de buget, venitul pentru fiecare locuitor al sectorului 4 va fi mare decât anul trecut, va permite comunității noastre să se dezvolte.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun