Discretul parlamentar român cu 70 de terenuri și 12 case. Ați auzit până acum de el?

Publicat: 08/07/2014, 22:45
Actualizat: 30/07/2014, 16:03

Deputatul PSD Zisu Stanciu este parlamentarul cu cele mai multe terenuri. Nici mai mult, nici mai puțin de 70 de terenuri a declarat pesedistul că deține, cele mai multe fiind în județele Ilfov, Ialomița și Dâmbovița. Zisu Stanciu nu stă rău nici la capitolul „Clădiri”, potrivit declarației sale de avere având 12 astfel de imobile (11 apartamente în București și un spațiu comercial) și poziționându-se astfel pe locul trei în topul imobiliar al parlamentarilor. În conturi însă, doar 104.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

La categoria „cele mai multe clădiri”, deputatul PC Ion Diniță conduce clasamentul detașat, cu 15 de astfel de imobile. Mai mult, Diniță îl urmează pe Stanciu și la numărul de terenuri, fiind pe locul doi în respectivul clasament, cu 40 de terenuri, majoritatea fiind în județul Brașov. În ce privește banii declarați în conturile sale, deputatul PC stă la fel de „prost”ca liberalul Stanciu: puțin peste 73.000 de euro. Pe lângă sumele trecute în declarație, Diniță mai deține și obiecte de artă și bijuterii în valoare de 90.000 de euro, un BMW X5 și un Citroen 02.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Fost secretar de stat în Ministerul Mediului, Marin Anton iese și el în evidenția cu 29 de terenuri declarate și doar șase locuințe. Este deputat neafiliat, plecat din PNL și înscris în PMP, și a mai înregistrat un record: ocupă locul doi în topul celor mai înstăriți parlamentari, potrivit banilor declarați în conturi. În declarația sa de avere, pot fi numărate peste trei milioane de euro, urmându-l pe Sebastian Ghiță, cu 22 de milioane de euro. Mai mult, Anton mai deține și trei apartamente, două case de locuit și una de vacanță, un BMX X5, BMW M6 și un Mini Cooper, plus bijuterii și tablouri de peste 250.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

De altfel, deși stă cel mai bine la proba conturilor, Ghiță nu se poate lăuda decât cu o locuință în Ploiești și trei terenuri intravilane. Ghiță mai susține că are obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, plus bijuterii și ceasuri de aproape 4 milioane de euro. Mai mult, potrivit declarației sale de avere, Ghiță l-a împrumutat pe Iacobescu Alexandru cu aproximativ 93 de milioane de euro.

Topul conturilor

La doar „un pas” în spatele lui Marin Anton se află Elena Udrea. Președinta PMP a declarat 27 de terenuri, dintre care majoritatea sunt agricole, în județul Călărași. În plus, ea mai are în proprietate două locuințe și peste 300.000 de euro în conturi. Cu o asemenea avere, Udrea se clasează pe locul 14 în topul conturilor. Bijuteriile pe care le deține depășesc 100.000 de euro. După divorțul de Dorin Cocoș, Udrea a rămas și cu două autovehicule: un Mercedes și un Fiat.

Senatoarea PNL Doina Anca Tudor este și ea una dintre parlamentarii înstăriți, stând foarte bine la toate capitolele. Potrivit declarației sale de avere, liberala are 13 terenuri (pe locul 13), opt imobile (pe locul 10), dintre care un apartament la Miami, și peste 3 milioane de euro în conturi (pe locul doi, la egalitate cu Marin Anton). În plus, ea a mai declarat și bijuterii și ceasuri de aproximativ 100.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Cu „doar” nouă terenuri declarate, deputatul PSD Ioan Adam a ratat primele locuri în clasamentul aferent. Însă când vine vorba despre numărul de locuințe, pesedistul a prins locul cinci, cu zece astfel de imobile. Nici la banii din conturi nu stă deloc rău, Adam declarând că are peste 2,6 milioane de euro, ocupând astfel locul patru în top.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Topul imobiliar al parlamentarilor

Deputatul Forței Civice, Dan Cristian Popescu, se apropie de un milion de euro în conturi, mai puțini decât în sesiunea legislativă anterioară. El a rămas însă în clasamentul conturilor pe locul cinci, cu peste 900.000 de euro, și tot pe locul cinci, cu zece imobile (dintre care o casă de vacanță la Hollywood), la egalitate cu pesedistul Ioan Adam, Mircea Vasile Cazan și senatorul PDL Nicolae Vlad Popa (plus 12 case). Totodată, Dan Cristian Popescu a mai declarat că deține bijuterii și obiecte de artă în valoare aproximativ 230.000 de euro.

Deși nu impresionează nici la banii declarați în conturi (63.000 de euro), nici la numărul de locuințe (două), deputatul PNL Verginel Gireadă se poate baza pe cele 24 de terenuri deținute. În aceeași situație se află și Gheorghe Frăticiu, care, potrivit declarației de avere din iunie 2014, nu are bani în conturi, însă are 20 de terenuri și patru case. Gireadă însă mai deține și câteva utilaje agricole și bijuterii de aproximativ 10.000 de euro, iar majoritatea veniturilor sale provind din ferma pe care o deține.

Parlamentarii cu cele mai multe terenuri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...