Discretul parlamentar român cu 70 de terenuri și 12 case. Ați auzit până acum de el?

Publicat: 08/07/2014, 22:45
Actualizat: 30/07/2014, 16:03

Deputatul PSD Zisu Stanciu este parlamentarul cu cele mai multe terenuri. Nici mai mult, nici mai puțin de 70 de terenuri a declarat pesedistul că deține, cele mai multe fiind în județele Ilfov, Ialomița și Dâmbovița. Zisu Stanciu nu stă rău nici la capitolul „Clădiri”, potrivit declarației sale de avere având 12 astfel de imobile (11 apartamente în București și un spațiu comercial) și poziționându-se astfel pe locul trei în topul imobiliar al parlamentarilor. În conturi însă, doar 104.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

La categoria „cele mai multe clădiri”, deputatul PC Ion Diniță conduce clasamentul detașat, cu 15 de astfel de imobile. Mai mult, Diniță îl urmează pe Stanciu și la numărul de terenuri, fiind pe locul doi în respectivul clasament, cu 40 de terenuri, majoritatea fiind în județul Brașov. În ce privește banii declarați în conturile sale, deputatul PC stă la fel de „prost”ca liberalul Stanciu: puțin peste 73.000 de euro. Pe lângă sumele trecute în declarație, Diniță mai deține și obiecte de artă și bijuterii în valoare de 90.000 de euro, un BMW X5 și un Citroen 02.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Fost secretar de stat în Ministerul Mediului, Marin Anton iese și el în evidenția cu 29 de terenuri declarate și doar șase locuințe. Este deputat neafiliat, plecat din PNL și înscris în PMP, și a mai înregistrat un record: ocupă locul doi în topul celor mai înstăriți parlamentari, potrivit banilor declarați în conturi. În declarația sa de avere, pot fi numărate peste trei milioane de euro, urmându-l pe Sebastian Ghiță, cu 22 de milioane de euro. Mai mult, Anton mai deține și trei apartamente, două case de locuit și una de vacanță, un BMX X5, BMW M6 și un Mini Cooper, plus bijuterii și tablouri de peste 250.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

De altfel, deși stă cel mai bine la proba conturilor, Ghiță nu se poate lăuda decât cu o locuință în Ploiești și trei terenuri intravilane. Ghiță mai susține că are obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, plus bijuterii și ceasuri de aproape 4 milioane de euro. Mai mult, potrivit declarației sale de avere, Ghiță l-a împrumutat pe Iacobescu Alexandru cu aproximativ 93 de milioane de euro.

Topul conturilor

La doar „un pas” în spatele lui Marin Anton se află Elena Udrea. Președinta PMP a declarat 27 de terenuri, dintre care majoritatea sunt agricole, în județul Călărași. În plus, ea mai are în proprietate două locuințe și peste 300.000 de euro în conturi. Cu o asemenea avere, Udrea se clasează pe locul 14 în topul conturilor. Bijuteriile pe care le deține depășesc 100.000 de euro. După divorțul de Dorin Cocoș, Udrea a rămas și cu două autovehicule: un Mercedes și un Fiat.

Senatoarea PNL Doina Anca Tudor este și ea una dintre parlamentarii înstăriți, stând foarte bine la toate capitolele. Potrivit declarației sale de avere, liberala are 13 terenuri (pe locul 13), opt imobile (pe locul 10), dintre care un apartament la Miami, și peste 3 milioane de euro în conturi (pe locul doi, la egalitate cu Marin Anton). În plus, ea a mai declarat și bijuterii și ceasuri de aproximativ 100.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Cu „doar” nouă terenuri declarate, deputatul PSD Ioan Adam a ratat primele locuri în clasamentul aferent. Însă când vine vorba despre numărul de locuințe, pesedistul a prins locul cinci, cu zece astfel de imobile. Nici la banii din conturi nu stă deloc rău, Adam declarând că are peste 2,6 milioane de euro, ocupând astfel locul patru în top.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Topul imobiliar al parlamentarilor

Deputatul Forței Civice, Dan Cristian Popescu, se apropie de un milion de euro în conturi, mai puțini decât în sesiunea legislativă anterioară. El a rămas însă în clasamentul conturilor pe locul cinci, cu peste 900.000 de euro, și tot pe locul cinci, cu zece imobile (dintre care o casă de vacanță la Hollywood), la egalitate cu pesedistul Ioan Adam, Mircea Vasile Cazan și senatorul PDL Nicolae Vlad Popa (plus 12 case). Totodată, Dan Cristian Popescu a mai declarat că deține bijuterii și obiecte de artă în valoare aproximativ 230.000 de euro.

Deși nu impresionează nici la banii declarați în conturi (63.000 de euro), nici la numărul de locuințe (două), deputatul PNL Verginel Gireadă se poate baza pe cele 24 de terenuri deținute. În aceeași situație se află și Gheorghe Frăticiu, care, potrivit declarației de avere din iunie 2014, nu are bani în conturi, însă are 20 de terenuri și patru case. Gireadă însă mai deține și câteva utilaje agricole și bijuterii de aproximativ 10.000 de euro, iar majoritatea veniturilor sale provind din ferma pe care o deține.

Parlamentarii cu cele mai multe terenuri

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Adrian Marinescu: „Trebuie să rămânem calmi. Se apropie sfârșitul pandemiei”
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Din ce este făcută brânza tofu și cum se consumă. Cât de sănătoasă e
JUDECĂTORII au ANULAT o hotărâre de Guvern, ce vizează STAREA de ALERTĂ
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
România se zguduie din temelii! E alertă la nivel global. Va fi un dezastru
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...