Discretul parlamentar român cu 70 de terenuri și 12 case. Ați auzit până acum de el?

Publicat: 08/07/2014, 22:45
Actualizat: 30/07/2014, 16:03

Deputatul PSD Zisu Stanciu este parlamentarul cu cele mai multe terenuri. Nici mai mult, nici mai puțin de 70 de terenuri a declarat pesedistul că deține, cele mai multe fiind în județele Ilfov, Ialomița și Dâmbovița. Zisu Stanciu nu stă rău nici la capitolul „Clădiri”, potrivit declarației sale de avere având 12 astfel de imobile (11 apartamente în București și un spațiu comercial) și poziționându-se astfel pe locul trei în topul imobiliar al parlamentarilor. În conturi însă, doar 104.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

La categoria „cele mai multe clădiri”, deputatul PC Ion Diniță conduce clasamentul detașat, cu 15 de astfel de imobile. Mai mult, Diniță îl urmează pe Stanciu și la numărul de terenuri, fiind pe locul doi în respectivul clasament, cu 40 de terenuri, majoritatea fiind în județul Brașov. În ce privește banii declarați în conturile sale, deputatul PC stă la fel de „prost”ca liberalul Stanciu: puțin peste 73.000 de euro. Pe lângă sumele trecute în declarație, Diniță mai deține și obiecte de artă și bijuterii în valoare de 90.000 de euro, un BMW X5 și un Citroen 02.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Fost secretar de stat în Ministerul Mediului, Marin Anton iese și el în evidenția cu 29 de terenuri declarate și doar șase locuințe. Este deputat neafiliat, plecat din PNL și înscris în PMP, și a mai înregistrat un record: ocupă locul doi în topul celor mai înstăriți parlamentari, potrivit banilor declarați în conturi. În declarația sa de avere, pot fi numărate peste trei milioane de euro, urmându-l pe Sebastian Ghiță, cu 22 de milioane de euro. Mai mult, Anton mai deține și trei apartamente, două case de locuit și una de vacanță, un BMX X5, BMW M6 și un Mini Cooper, plus bijuterii și tablouri de peste 250.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

De altfel, deși stă cel mai bine la proba conturilor, Ghiță nu se poate lăuda decât cu o locuință în Ploiești și trei terenuri intravilane. Ghiță mai susține că are obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, plus bijuterii și ceasuri de aproape 4 milioane de euro. Mai mult, potrivit declarației sale de avere, Ghiță l-a împrumutat pe Iacobescu Alexandru cu aproximativ 93 de milioane de euro.

Topul conturilor

La doar „un pas” în spatele lui Marin Anton se află Elena Udrea. Președinta PMP a declarat 27 de terenuri, dintre care majoritatea sunt agricole, în județul Călărași. În plus, ea mai are în proprietate două locuințe și peste 300.000 de euro în conturi. Cu o asemenea avere, Udrea se clasează pe locul 14 în topul conturilor. Bijuteriile pe care le deține depășesc 100.000 de euro. După divorțul de Dorin Cocoș, Udrea a rămas și cu două autovehicule: un Mercedes și un Fiat.

Senatoarea PNL Doina Anca Tudor este și ea una dintre parlamentarii înstăriți, stând foarte bine la toate capitolele. Potrivit declarației sale de avere, liberala are 13 terenuri (pe locul 13), opt imobile (pe locul 10), dintre care un apartament la Miami, și peste 3 milioane de euro în conturi (pe locul doi, la egalitate cu Marin Anton). În plus, ea a mai declarat și bijuterii și ceasuri de aproximativ 100.000 de euro.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Cu „doar” nouă terenuri declarate, deputatul PSD Ioan Adam a ratat primele locuri în clasamentul aferent. Însă când vine vorba despre numărul de locuințe, pesedistul a prins locul cinci, cu zece astfel de imobile. Nici la banii din conturi nu stă deloc rău, Adam declarând că are peste 2,6 milioane de euro, ocupând astfel locul patru în top.

Infografic: Corina Vârlan// Gândul.info

Topul imobiliar al parlamentarilor

Deputatul Forței Civice, Dan Cristian Popescu, se apropie de un milion de euro în conturi, mai puțini decât în sesiunea legislativă anterioară. El a rămas însă în clasamentul conturilor pe locul cinci, cu peste 900.000 de euro, și tot pe locul cinci, cu zece imobile (dintre care o casă de vacanță la Hollywood), la egalitate cu pesedistul Ioan Adam, Mircea Vasile Cazan și senatorul PDL Nicolae Vlad Popa (plus 12 case). Totodată, Dan Cristian Popescu a mai declarat că deține bijuterii și obiecte de artă în valoare aproximativ 230.000 de euro.

Deși nu impresionează nici la banii declarați în conturi (63.000 de euro), nici la numărul de locuințe (două), deputatul PNL Verginel Gireadă se poate baza pe cele 24 de terenuri deținute. În aceeași situație se află și Gheorghe Frăticiu, care, potrivit declarației de avere din iunie 2014, nu are bani în conturi, însă are 20 de terenuri și patru case. Gireadă însă mai deține și câteva utilaje agricole și bijuterii de aproximativ 10.000 de euro, iar majoritatea veniturilor sale provind din ferma pe care o deține.

Parlamentarii cu cele mai multe terenuri

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Doliu uriaș! A murit o legendă a sportului. Un fost căpitan s-a stins din viață
Un asteroid uriaș, mai puternic decât o bombă nucleară, se îndreaptă spre Pământ. Hiroshima: 135.000...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...