• Publicat:
Politică

DNA a cerut Înaltei Curți preschimbarea termenelor în dosarele lui Dragnea și Vâlcov/ Șeful PSD: Au un grafic când trebuie să fie executat unul sau altul

Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vîlcov, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții biroului de presă al Direcției.

Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vîlcov, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții biroului de presă al Direcției.

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au precizat, pentru MEDIAFAX, că DNA a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție preschimbarea termenelor dispuse de magistrați în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Procurorii au invocat soluționarea cu celeritate a celor două cauze, au precizat surse judiciare.

Demersul vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, luni, ca următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, să aibă loc în data de 20 mai.

De asemenea, marți, Darius Vâlcov a depus la instanța supremă o solicitare de amânare a apelului în dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, motivând că vrea să-și angajeze un avocat și să-și pregătească apărarea, magistrații dispunând un nou termen pe 11 iunie.

Liviu Dragnea, despre solicitarea DNA: Au un grafic când trebuie să fie executat unul sau altul

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că DNA a intrat în panică, referitor la cererea de preschimbare a termenelor în dosarul său și în cel al lui Darius Vâlcov, precizând că procurorii „au un grafic când trebuie să fie executat unul sau altul”.

„Am auzit și eu că după CEx DNA a cerut (preschimbarea termenelor -n.r.). DNA a intrat în panică. Sunt agitați. Au un grafic când trebuie să fie executat unul sau altul. Au decis pentru mine și Darius că termenele trebuie să fie mai aproape. S-a spus despre situații excepționale. Unde sunt situațiile excepționale? Văd că nu se mai ascund de nimic. Fac totul pe față”, a declarat Liviu Dragnea, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Președintele PSD a mai precizat că atâta timp cât nu s-a stabilit un nou termen în dosarul său de la instanța supremă, el are de gând să meargă prin județe.
 

Inchide