Doctorul Paul Jurgen Porr, succesorul lui Klaus Iohannis la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România

Redactor:
Adrian Popescu
Doctorul Paul Jurgen Porr, succesorul lui Klaus Iohannis la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România
Noul președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România este, începând de astăzi, doctorul Paul Jurgen Porr, fost până acum președinte al Forumului Democrat German Transilvania și unul dintre cei cinci vicepreședinți al FDGR.

Noul președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România este, începând de astăzi, doctorul Paul Jurgen Porr, fost până acum președinte  al Forumului Democrat German Transilvania și unul dintre cei cinci vicepreședinți al FDGR.

El a fost ales în această funcție de către Adunarea Reprezentanților (congresul formațiunii), întrunită astăzi la Sibiu ca urmare a demisiei lui Klaus Iohannis de la conducerea FDGR, după ce acesta a devenit prim-vicepreședinte al PNL. Dr. Paul Jurgen Porr a fost singurul candidat la succesiunea lui Klaus Iohannis, la propunerea Consiliului de Conducere al FDGR.

„Inițiativa propunerii a fost a Forumului Banat și nu a mai existat alta. Sigur, teoretic, nu e exclus ca la congres să mai apară și alte candidaturi, dar, ca matematician, vă pot spune că probabilitatea asta tinde spre zero”, a declarat pentru gândul, înaintea începerii lucrărilor Adunării Reprezentanților, deputatul Ovidiu Ganț. Acesta a explicat apoi și de ce nu a candidat și el, așa cum îl îndemnaseră mai mulți colegi: „Pentru că nu mi se pare în regulă să fii totodată deputat și președinte al Forumului și să nu-ți faci bine treaba în nici una dintre aceste funcții. Eu locuiesc în Timișoara, Parlamentul în care activez ca deputat e în București, iar sediul central al Forumului e la Sibiu, mi-ar fi fost practic imposibil să fac permanent naveta în trei părți”.

Conform anticipării deputatului Ganț, doctorul Porr a rămas unicul candidat la postul lăsat vacant de Klaus Iohannis, fiind ales ca președinte cu unanimitate de voturi de cei 30 de delegați prezenți la Adunarea Reprezentanților. În alocuțiunea rostită în fața acestora, primarul Sibiului a mulțumit tuturor membrilor Forumului pentru „sprijinul și colaborarea excelentă” de care s-a bucurat din partea acestora în cei 11 ani cât a fost președintele FDGR. Deși trecerea sa la PNL i-a surprins și chiar nemulțumit pe unii dintre membrii și activiștii FDGR, la congres nu s-a auzit nici un reproș pe această temă. Ba dimpotrivă, un delegat de la Satu Mare a propus ca Iohannis să fie ales ca al doilea președinte de onoare al FDGR, alături de dr. Paul Philippi, ofertă refuzată însă de fostul președinte, care a declarat că va rămâne în Forum „doar ca un membru simplu, fără nici o funcție”.

În vârstă de 62 de ani, dr. Paul Jurgen Porr este medic primar de medicină internă și gastroenterologie, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” a Universității Lucian Blaga din Sibiu, șef al Clinicii Medicale 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu și consilier județean din partea FDGR.

„Ca președinte, mă voi strădui să asigur continuitate activității FDGR pe liniile urmate de dl. Iohannis și de ceilalți președinți dinaintea sa, coordonate stabilite încă de la constituirea Forumului, în 1990. În esență, aceasta înseamnă colaborare pragmatică și constructivă cu toate partidele politice democratice din România și cu toate organizațiile minorităților naționale din țară, pentru păstrarea identității naționale și culturale a etnicilor germani, sub toate aspectele, precum și loialitate deplină față de statul român, față de Constituția și legile țării. De asemenea, vom continua să fim, ca și până acum, o punte de legătură solidă între România și Germania, Austria și Elveția”, a declarat pentru gândul dr. Paul Jurgen Porr la finalul congresului FDGR.
 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o 'maladie' și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mihai Trăistariu, distrus din punct de vedere financiar. Gestul extrem făcut de artist: ”Nu mai...
×
Inchide