Doctorul Paul Jurgen Porr, succesorul lui Klaus Iohannis la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România

Doctorul Paul Jurgen Porr, succesorul lui Klaus Iohannis la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România
Publicat: 05/03/2013, 17:43
Actualizat: 07/05/2019, 00:38

Noul președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România este, începând de astăzi, doctorul Paul Jurgen Porr, fost până acum președinte al Forumului Democrat German Transilvania și unul dintre cei cinci vicepreședinți al FDGR.

El a fost ales în această funcție de către Adunarea Reprezentanților (congresul formațiunii), întrunită astăzi la Sibiu ca urmare a demisiei lui Klaus Iohannis de la conducerea FDGR, după ce acesta a devenit prim-vicepreședinte al PNL. Dr. Paul Jurgen Porr a fost singurul candidat la succesiunea lui Klaus Iohannis, la propunerea Consiliului de Conducere al FDGR.

„Inițiativa propunerii a fost a Forumului Banat și nu a mai existat alta. Sigur, teoretic, nu e exclus ca la congres să mai apară și alte candidaturi, dar, ca matematician, vă pot spune că probabilitatea asta tinde spre zero”, a declarat pentru gândul, înaintea începerii lucrărilor Adunării Reprezentanților, deputatul Ovidiu Ganț. Acesta a explicat apoi și de ce nu a candidat și el, așa cum îl îndemnaseră mai mulți colegi: „Pentru că nu mi se pare în regulă să fii totodată deputat și președinte al Forumului și să nu-ți faci bine treaba în nici una dintre aceste funcții. Eu locuiesc în Timișoara, Parlamentul în care activez ca deputat e în București, iar sediul central al Forumului e la Sibiu, mi-ar fi fost practic imposibil să fac permanent naveta în trei părți”.

Conform anticipării deputatului Ganț, doctorul Porr a rămas unicul candidat la postul lăsat vacant de Klaus Iohannis, fiind ales ca președinte cu unanimitate de voturi de cei 30 de delegați prezenți la Adunarea Reprezentanților. În alocuțiunea rostită în fața acestora, primarul Sibiului a mulțumit tuturor membrilor Forumului pentru „sprijinul și colaborarea excelentă” de care s-a bucurat din partea acestora în cei 11 ani cât a fost președintele FDGR. Deși trecerea sa la PNL i-a surprins și chiar nemulțumit pe unii dintre membrii și activiștii FDGR, la congres nu s-a auzit nici un reproș pe această temă. Ba dimpotrivă, un delegat de la Satu Mare a propus ca Iohannis să fie ales ca al doilea președinte de onoare al FDGR, alături de dr. Paul Philippi, ofertă refuzată însă de fostul președinte, care a declarat că va rămâne în Forum „doar ca un membru simplu, fără nici o funcție”.

În vârstă de 62 de ani, dr. Paul Jurgen Porr este medic primar de medicină internă și gastroenterologie, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” a Universității Lucian Blaga din Sibiu, șef al Clinicii Medicale 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu și consilier județean din partea FDGR.

„Ca președinte, mă voi strădui să asigur continuitate activității FDGR pe liniile urmate de dl. Iohannis și de ceilalți președinți dinaintea sa, coordonate stabilite încă de la constituirea Forumului, în 1990. În esență, aceasta înseamnă colaborare pragmatică și constructivă cu toate partidele politice democratice din România și cu toate organizațiile minorităților naționale din țară, pentru păstrarea identității naționale și culturale a etnicilor germani, sub toate aspectele, precum și loialitate deplină față de statul român, față de Constituția și legile țării. De asemenea, vom continua să fim, ca și până acum, o punte de legătură solidă între România și Germania, Austria și Elveția”, a declarat pentru gândul dr. Paul Jurgen Porr la finalul congresului FDGR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult