Dosarul de corupție a lui Dan Voiculescu revine la Curtea Supremă după ce a stat șase luni la Tribunalul București

Redactor:
Biro Attila
Dosarul de corupție a lui Dan Voiculescu revine la Curtea Supremă după ce a stat șase luni la Tribunalul București
Dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu urmează să fie transferat de la Tribunalul București la Înalta Curte de Casație și Justiție după șase luni în care judecarea dosarului a stagnat. Dosarul va fi mutat de la Tribunal la Curtea Supremă pentru că Voiculescu a câștigat algerile din colegiul 8 Senat din sectorul 4.

Dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu urmează să fie transferat de la Tribunalul București la Înalta Curte de Casație și Justiție, după șase luni în care judecarea dosarului a stagnat.  Dosarul va fi mutat de la Tribunal la Curtea Supremă, pentru că Voiculescu a câștigat algerile din colegiul 8 Senat din sectorul 4. Potrivit legislației, dosarele în care sunt judecați senatorii sunt deliberate de Curtea Supremă.

Dosarul lui Voiculescu a fost judecat de Tribunalul București șase luni fără a se emite o sentință. În iunie, acest dosar a fost trimis de la Curtea Supremă la Tribunalul București.

Experții în practica judiciară au explicat pentru gândul că dosarul în care este judecat Dan Voiculesc pentru fapte de corupție ar urma să se întoarcă la Curtea Supremă unde a fost judecat până pe 28 iunie. Avocatul Marian Naza, cel care îl apără pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a confirmat pentru gândul că dosarul ar urma să fie judecat de Curtea Supremă.

Pe 25 iunie, Dan Voiculescu și-a dat demisia din Parlament, motivând că nu i s-a aprobat un amendament care prevedea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală. Unul din efectele demisiei lui Dan Voiculescu din Senat a fost mutarea dosarului de corupție în care este judecat de la Inalta Curte de Casație și Justiție la Tribunalul București.

Acum, situația este inversă. Dan Voiculescu devine senator, astfel că dosarul se mută înapoi la Curtea Supremă. Legea prevede că dosarele în care sunt inculpați deputații și senatorii se judecă de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cele șase luni în care a stagnat la Tribunalul București, dosarul a avut cinci termene de judecată. În cele mai multe din cele cinci termene, s-au dispus amânări și au fost analizate diverse cereri ale apărării. Înainte să fie transferat la Tribunalul București, magistrații Curții Supreme erau aproape de finalizarea cauzei și de pronunțarea unei senținte.

Dosarul lui Diaconescu se judecă de 4 ani și încă nu există o sentință, fie și în prima instanță. Potrivit unei analize din 2011 a Curții Supreme, acest caz are termen de prescripție în anul 2018. Mai precis, dacă până în 2018 Voiculescu nu primește o sentință, atunci el scapă de acuzații. 

Dosarul ICA, referitor la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost trimis în judecată în 4 decembrie 2008, la Tribunalul București, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator, el fiind învestit pe 15 decembrie 2008. Procurorii susțin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren și un hectar de construcții in Băneasa, la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real.

Dan Voiculescu a fost acuzat de infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate, în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani. Celelalte persoane trimise în judecată sunt: Corneliu Popa, Sandu Jean-Cătălin, Mencipicopschi Gheorghe, Sorin Pantiș, Săvulescu Vlad-Nicolae, Domnișoru Gheorghe Marian, Sin Gheorghe, Baciu Constantin, Petre Alexandru, Marinescu Grigore, Ene Vica, Pop Flavius Adrian.

Experții în drept au explicat pentru gândul că, în cazul în care dosarul revine la Tribunalul București, el nu se rejudecă. Astfel, toți pașii procedurali realizați până în acest moment nu sunt reluați, iar probele administrate rămân la dosar, ceea ce înseamnă că, practic, dosarul va continua din punctul în care a fost lăsat de instanța precedentă, adică de Curtea Supremă.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide