Dragnea atac la Iohannis: „Astăzi ținem summit-ul PSD la Galați. Suntem europeni nu numai în cele șase case furate de președinte la Sibiu”

Dragnea atac la Iohannis: „Astăzi ținem summit-ul PSD la Galați. Suntem europeni nu numai în cele șase case furate de președinte la Sibiu
Publicat: 11/05/2019, 12:32

„Astăzi ținem summit-ul PSD la Galați, fiindcă suntem europeni și la Galați și la Brăila, Tulcea, Iași, și în Muntenia și în Oltenia, în Banat, Transivania și în toată țara, pentru că noi suntem români, europeni în toată țara. Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele 6 case furate de Iohannis la Sibiu”, a afirmat la mitingul de la Galați liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a spus despre președintele Klaus Iohannis că „a ținut să reprezinte România doar el singur”.

„Așa cum a furat casele, a furat și Ziua Europei. (…) Am văzut cu toții la televizor cum se plimba singur și nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Sunt sigur că a mai cerut acolo o sancțiune pentru România. Nu l-am auzit bătându-se pentru România, pentru interesele noastre. A profitat de faptul că a fost singur și a atacat România, Guvernul, democrația, justiția, tot ceea ce e mai bun în această țară”, a declarat Dragnea.

De asemenea, liderul social-democrat s-a referit la unele declarații făcute la Sibiu de premierul Olandei și de președintele Franței.

„L-ați auzit pe premierul Olandei cum a venit să ne jignească din nou. Ce s-a întâmplat în Olanda, unde în sistemul bancar au fost spălate miliarde euro? Și băncile ce au făcut? Au negociat cu procurorii. Ăsta este stat de drept. Sau supărarea vine că nu am vrut să le vindem Portul Constanța. Președintele Franței spunea că e îngrijorat. Și eu sunt îngrijorat că mii de români sunt bătuți pe străzile din Paris. De ce credeți că președintele României nu i-a pus la punct nici pe premierul Olandei, nici pe președintele Franței? Pentru că este slugă, pentru că mai vrea un mandat și să scape pentru casele furate. De asemenea, de ce credeți că sunt supărați acești oameni? Hai să ne gândim. În doi ani de zile am obținut producții record în Europa. Le convine? Nu le convine”, a spus Dragnea.

PSD a organizat un miting de amploare la Galați, înaintea căruia Liviu Dragnea, alături de mai mulți miniștrii, au făcut o baie de mulțime. Sunt prezenți câteva mii de susținători, în timp ce câteva sute de persoane protestează în fața Palatului de Justiție.

Dragnea despre liderii europeni: Sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre

Liviu Dragnea spune că liderii europeni sunt supărați pentru că, după majorarea salariilor în România, oamenii încep să „nu mai accepte salarii de mizerie” din străinătate și să vină acasă. „Sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, afirmă Dragnea.

Referindu-se la unele declarații făcute la Sibiu de premierul Olandei și de președintele Franței, Dragnea i-a întrebat pe participanții la mitingul de la Galați de ce cred că sunt supărați liderii europeni.

„S-au mărit salariile la medici. Ei au grijă de sănătăatea noastră și a acestei țări. Prea mulți ani medicii din România s-au îngrijit de sănătatea străinilor, pentru că acest stat nu s-a îngrijit să le plătească salarii decente. De ce mai sunt supărați? Pentru că salariile mărite în România îi fac pe românii care lucrează în afară să nu mai accepte salarii de mizerie și încep să vină acasă. Sunt supărați pentru că forța de muncă harnică și calificată începe să plece de la ei. Sunt supărați poate pentru că renovăm și construim școli, modernizăm educația și românii au șansa să fie mai educați și o să intre în competiție cu ai lor. Sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a spus Dragnea.

Dragnea despre protestatari: Oriunde mergem în țară e un grup de bătăuși care umblă după noi

Liviu Dragnea spune că asupra protestatarilor din Galați au fost găsite „pietre și bâte”, afirmând că oriunde merge PSD în țară este „un grup de bătăuși” care umblă după reprezentanții partidului. „Iohannis și ai lui vor să conducă România cu bâte”, afirmă Dragnea.

Referindu-se la progresele făcute în ultimii ani, Dragnea a spus că viața în zonele rurale și în micile orașe a început să se schimbe, oamenii având acces la drumuri, apă și canalizare.

„Sunt lucruri pe care trebuiau să le facă alții înainte. Dar ce au făcut ei? Ură, venin, dezbinare, înjurături. Oriunde mergem noi în țară e un grup de bătăuși care umblă după noi. Aseară aici la Galați au găsit la ei bolovani, pietre și bâte. Iohannis și ai lui vor să conducă România cu bâte. Nu avem noi curajul să păstrăm guvernarea și să câștigăm alegerile care vin”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD are obligația de a nu lăsa țara „pe mâna unor vânzători”.

„Nu se mai feresc, spun direct că vor să taie pensiile și salariile. Pentru că ei vor ca România să fie în continuare o națiune plină de divizare, ură și frustrări”, a susținut liderul social-democrat la Galați.

Dragnea: Am cerut ministrului Cuc și premierului urgentarea procedurilor pentru centura Galațiului

reședintele PSD Liviu Dragnea le-a cerut ministrului Transporturilor Răzvan Cuc și premierului Viorica Dăncilă urgentarea procedurilor pentru centura orașului Galați.

„L-am rugat pe domnul ministru Cuc și pe doamna premier să urgenteze procedurile pentru Centura Galațiului”, a afirmat Liviu Dragnea, sâmbătă, la mitingul organizat de PSD la Galați.

Liderul PSD a adăugat că actualul europarlamentar Dan Nica și candidat al partidului la alegerile pentru PE i-a transmis că în zona Galați e nevoie de un aeroport.

„Am avut o discuție aseară cu Dan Nica și fac o paranteză, vreau să știți de toată aprecierea mea acest om pentru tot ceea ce a făcut la Bruxelles pentru România. E respectat acolo și știe să apere interesele țării. Nu întâmplător a fost liderul eurodeputaților PSD și va fi și în continuare. Mi-a spus că această zonă are nevoie de un aeroport și de ce nu s-ar putea face pentru a deversi Galați, Brăila”, a conchis Dragnea.

La începtul lunii martie a fost semnat contractul de finanțare a centurii orașului Galați. Proiectul se ridică la o valoare totală 135 de milioane de lei, mare parte din sumă fiind asigurată prin fonduri europene.

Dragnea anunță că va depune în Parlament un proiect care să interzică dublul standard

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că va depune un proiect de lege, săptămâna viitoare în Parlament, care să interzică dublul standard, pentru ca cei care încalcă legea „să plătească și să îi usture”.

„Da, ne batem pwntru adevăr pentru că adevărul și dreptatea sunt de partea noastră. Niciodată acest partid nu și-a trădat sau vândut țara, nu a luat o măsură împotriva țării și de asta vor să ne divizeze. Ei ce vor? Să fim partidulețe mici cu care să se joace, să le conducă serviciile”, a afirmat Liviu Dragnea, la mitingul PSD organizat sâmbătă la Galați.

Liderul PSD a adăugat că PNL, USR, Dacian Cioloș și Klaus Iohannis vor să fim o țară de mâna a doua, iar cei din Vest să aibă alimente și medicamente mai bune ca România.

„Vor să acceptăm în continuare un dublu standard, adică cei din Vest să aibă alimente mai bune, medicamente mai bune. Păi de ce? Cine a decis că România e de mâna a doua. PNL, USR, Cioloș, Iohannis? Săptămâna viitoare voi depune o lege care să interzică dublul standard în România și cei care o încalcă să plătească, să îi usture”, a conchis Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!