Dragnea despre Ponta: „Tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei”

Redactor:
Sorina Ionașc
Dragnea despre Ponta: „Tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei”
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, se declară prieten cu Victor Ponta, "atât cu vorba, cât și cu fapta", însă îl ciritcă pentru anumite poziții luate de premier. Concret, Dragnea susține că Ponta "a făcut gesturi anapoda", motiv pentru care relația dintre cei doi "s-a răcit".

Deși în ultima perioadă au existat momente de neînțelegere între Victor Ponta și Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD își asumă vina și susține că prietenia lor va continua. Pe de altă parte, același Dragnea îl critică pe premier pentru deciziile luate, scriind că a făcut „câteva gesturi anapoda” și „a părăsit regulile prieteniei”.

„În ultima perioadă însă, când asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceală. Sunt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-și piardă calmul și echilibrul, iar acest neprețuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-o dată, ne-am răcit. Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celălalt în nedumerire, că prietenii își telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii iși cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproșuri în public”, a scris Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD susține că, prin mesajul său, vrea să lămurească faptul că nu a candidat la șefia partidului „pentru a regla conturile”, ci pentru că „așa a crezut că e mai bine pentru partid”.

În altă ordine de idei, președintele interimar al PSD respinge acuzațiile de trădare, spunând că nu el este cel care a trădat.

„Am auzit cuvântul trădare, și, probabil, îl voi mai auzi. Cei care mă cunosc știu că acest cuvânt, dacă a existat vreodată între noi doi, nu se referă la mine. Sunt un provincial sentimental, cu păcatele și cu limitele lui, iar prietenia e o limită pe care m-am străduit mereu să n-o încalc”, a mai scris Dragnea, pe rețeaua de socializare.

Aflat la sediul PSD, șeful interimar a venit și cu alte precizări, spunând că nu există disensiuni între el și Victor Ponta, dar că „dacă cineva vorbește de trădare, nu el este cel care a trădat”. „E vorba de cineva care ne-a trădat și pe mine și pe Victor”, a spus Dragnea, scurt, fără să dea și alte explicații.

În plus, el susține că, într-adevăr, a colaborat cu PNL „în folosul țării, așa cum ar trebui să colaboreze cu Opoziția orice politician aflat la putere”. Și cu „binomul” susține că a colaborat, explicând că a fost nevoit să lucreze cu DNA atunci când era acnhetat.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea îl asigură pe Victor Ponta de prietenia lui.

„Am puțini prieteni la care țin cu adevărat, iar Victor e unul dintre acești puțini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost și mi-a fost alături în clipe grele și în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine și la rău, ne-am bucurat împreună de marile victorii politice și ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieșit prost. Prietenia mea pentru el este azi intactă. Il asigur că, oricât de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba și cu fapta. Nu contează cine cum a votat într-o adunare politică, nu conteaza cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiați și sper să fim în continuare la fel de apropiați, fiindcă nu se pot șterge cu buretele cei aproape șase ani de când am pornit împreună să facem lucruri pe care le-am vrut mari”, a mai scris Dragnea.

 

 

Inchide