Dragnea îi cere lui Cioloș să amâne scăderea TVA. Ce-i răspunde premierul

Dragnea îi cere lui Cioloș să amâne scăderea TVA. Ce-i răspunde premierul
Publicat: 13/12/2016, 19:13
Actualizat: 14/12/2016, 17:15
Prim-ministrul Dacian Cioloș a precizat într-un comunicat de presă că „nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, în cadrul convorbirii telefonice cu Liviu Dragnea.
„Prim-Ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei. Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”, se mai arată în mesajul lui Dacian Cioloș.
„Ne-am auzit de ieri și am convenit ca astăzi să avem o discuție. Mi s-a părut o abordare responsabilă din partea premierului și am apreciat asta pentru că dincolo de supărarea legată de rezultatul alegerilor, s-a gândit ca România să nu intre într-un derapaj financiar anul viitor. Mi-a transmis câteva intenții de a adopta acte normtive care să proroge unele termene. (…) A rămas că se consultă cu cei din Ministerul de Finanțe și ne anunță. Am făcut câteva solicitări referitoare la prevederi care trebuiau să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat Dragnea, precizând că este vorba despre scăderea cotei TVA, acciza la carburant și taxa pentru construcțiile speciale, cunoscută drept„taxa pe stâlp”.
Liderul PSD a explicat că o scădere a cotei TVA de la 20 la 19% începând cu 1 ianuarie 2017 nu ar produce efecte nici pentru cetățeni, nici pentru companii, fiind vorba de un singur punct procentual și că, în ceea ce privește acciza la carburant, ne aflăm în situația în care prețul petrolului la nivel mondial este la un minim istoric, dar în România prețul de bază este printre cele mai mari din Uniunea Europeană.
„Premierul a spus că analizează și ne dă un răspuns. Vorbim despre un program de guvernare care a fost aprobat de cetățeni prin vot și dacă va acționa așa, vom aprecia foarte mult. Am apreciat și că a spus că tranziția se va face eficient, cu sprijin din partea ministerelor, scurt și eficient. Spre deosebire de alții, Cioloș a ales, totuși, calea dialogului, nu a unui conflict inutil”, a adăugat șeful social-democraților.
Întrebat de ce această discuție cu primul ministru are loc acum, după alegeri, Liviu Dragnea a explicat că, din punctul său de vedere, înainte de scrutin nu avea niciun fel de legitimitate și, prin urmare, nu avea sens ca o astfel de discuție să aibă loc.
Premierul Dacian Cioloș a avut marți dimineață o convorbire telefonică cu președintele PSD Liviu Dragnea, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

„Premierul Dacian Cioloș a avut o convorbire telefonică cu Liviu Dragnea în legătură cu actele normative pe care acest guvern poate să le adopte în perioada următoare. Șeful PSD și-a exprimat dorința de includere în această listă a unor acte normative de prorogare a unor termene de aplicare a unor măsuri fiscale care ar putea pune presiune pe bugetul de anul viitor”, a declarat pentru MEDIAFAX Liviu Iolu.

Potrivit oficialului, premierul Dacian Cioloș va proroga aceste termene, „pentru că principiile acestui guvern – predictibilitateși responsabilitate – rămân valabile până la finalul mandatului”.

O reacție în răspăr cu cea a lui Dacian Cioloș a apărut chiar din guvernul acestuia. Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, nu este de acord cu situația.

„Incredibil, dar adevărat – PSD începe abia acum sa se gândească cum sa pună în practică promisiunile electorale – aflăm că de fapt vor să modifice Codul Fiscal și să nu mai scadă taxele așa cum ei înșiși au decis în urmă cu un an. Unde scria asta în Programul lor de guvernare? Cum rămâne cu minciuna prin omisiune? Cum rămâne cu siguranța de până acum că erau bani pentru toate promisiunile? Pentru așa ceva trebuie să își asume singuri prorogarea! Să înțeleagă lumea cum e cu gardul și leopardul!”, a scris Dragoș Pîslaru pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...