Dragnea ironizează PNL. „Un coleg a venit cu o idee interesantă: să facem la București câte tururi e nevoie ca să iasă Bușoi”

Dragnea ironizează PNL. „Un coleg a venit cu o idee interesantă: să facem la București câte tururi e nevoie ca să iasă Bușoi
Publicat: 28/01/2016, 15:33

Prezent joi la Sinaia, unde va avea loc Comitetul Executiv Național al PSD, Liviu Dragnea a afirmat, la ședința grupului social-democrat din Camera Deputaților, că reintroducerea votului în două tururi de scrutin este ”o năstrușnicie”, în acest context președintele PSD ironizându-i pe liberali, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Să discutăm despre poziția noastră față de această năstrușnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. Aseară un coleg, nu-i dau numele ca să nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesantă și stingem scandalul: la comune un tur, la orașe două tururi, la municipii trei tururi și la București atâtea tururi atât e nevoie ca să iasă Bușoi și nu mai avem scandal. Noi riscăm foarte mult să aruncăm țara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă și pentru Primăria Capitalei, oamenii ăștia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică”, le-a spus Dragnea deputaților social-democrați.

Liderul PSD a propus de asemenea ca la reuniunile de joi și vineri PSD să discute aspecte precum prioritățile legislative ale social-democraților, dar și politica de alianțe.

„În primul rând (să discutăm – n.r.) despre principalele priorități legislative ale noastre. De asemenea, cum operaționalizăm mersul unei inițiative până se transformă în lege, cum o prezentăm, în ce structuri o aprobăm, o avizăm, cum o susținem. În al doilea rând, politica de alianțe, pentru că nu vreau să ocolim acest subiect. Este un subiect important, este sfârșitul lunii ianuarie, trebuie să știm exact cum mergem mai departe în alegeri, dacă vrem să facem alianțe cu cineva, în ce fel trebuie să facem aceste alianțe, sunt bune, nu sunt bune” , a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, transmițându-i oficialului european că „adversarii politici” fac presiuni mari pentru modificarea legislației electorale și PSD ia în calcul bociotarea alegerilor locale.

Premierul Dacian Cioloș se va întâlni cu liderii partidelor politice în perioada imediat următoare, probabil luni sau marți, pentru a discuta pe tema alegerii primarilor, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

În afară de PNL, doar Mișcarea Populară s-a pronunțat clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Deși inițial ALDE s-a declarat de aceeași parte a baricadei, pozițiile publice ale lui Călin Popescu Tăriceanu din ultimele zile au fost mai rezervate. PSD și UDMR s-au pronunțat categoric pentru alegerea primarilor într-un singur tur. UNPR, care își dorește o candidatură pe listele PSD, nu are deocamdată o poziție oficială.