Dragnea nu mai vrea moțiune, deocamdată: „În funcție de ce se va întâmpla, vom relua discuția”

Dragnea nu mai vrea moțiune, deocamdată: „În funcție de ce se va întâmpla, vom relua discuția
Publicat: 11/08/2016, 13:53
Actualizat: 11/10/2016, 11:33

„Am luat act împreună de declarația premierului Dacian Cioloș în legătură cu o temă de dezbatere destul de prezentă în ultimele zile, și anume tăierea drepturilor pentru unele categorii sociale – veteranii de război, văduvele veteranilor de război, persoanele cu dizabilități – scutirea de taxele și impozitele aferente clădirilor și terenurilor aflate în propietate sau în coproprietate.

Din declarația de astăzi, am înțeles că premierul intenționează să opereze modificările necesare în actele normative aferente, probabil Codul Fiscal și hotărârea de guvern, în așa fel încât în final aceștia să aibă aceste drepturi câștigate, garantate și nimeni, niciun funcționar sau alt ministru sau alt membru al guvernului să nu mai inițieze vreun act normativ care să pună sub semnul întrebării aceste drepturi”, a declarat Dragnea la finalul discuțiilor cu cei de la ALDE.

Liderul social-democraților a ținut să precizeze că obiectivul lor principal nu a fost atacarea guvernului, ci corectarea acestei „nedreptăți inadmisibile” și că așteaptă ca vorbele de astăzi ale lui Cioloș să se transforme în fapte.

„În funcție de asta vom relua discuția. Avertizăm guvernul că celelalte motive de nemulțumire au rămas în picioare: absorbția 0 la fonduri europene, situația din agricultură, sănătate, educație și, în funcție de ceea ce se va întâmpla în continuare, vom relua această discuție. Vreau să clarific, nu s-a luat astăzi o decizie că nu depunem moțiune. Am luat act, așteptăm cu interes să vedem care sunt urmările”, a mai spus Dragnea.

La rândul său, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a accentuat că partidul său rămâne consecvent în criticile aduse Executivului, despre care consideră că nu are legitimitatea pentru a guverna România și că vor rămâne în continuare vigilenți.

„Din păcate nu mai este timp suficient poate pentru a adopta așa cum ar fi normal într-o democrație parlamentară. Ceea ce ar fi fost normal, ar fi fost ca un astfel de guvern tehnocrat să nu existe. Sau să hotărâmn să avem un guvern politic. (…) Așa-zisul guvern tehnocrat devine pe zice trece mai politic și riscă (n.r. moțiunea) pe cat se apropie alegerile. Ideea rămâne valabilă, putem s-o facem în orice moment, atât timp cât acest guvern va face iarăși o nefăcută care să afecteze drepturile și libertățile individuale, specialitaea ministrului Prună. „, a completat Tăriceanu.

Înaintea întâlnirii cu cei de la ALDE, Liviu Dragnea a declarat că „mai analizează” dacă vor depune sau nu moțiune, făcând un pas înapoi în urma declarațiilor lui Dacian Ciolo referitoare la modificarea Codului Fiscal.

„Acum foarte puțin timp am văzut o declarație a premierului Cioloș care reprezită un pas pe care îl vom analiza cu atenție acum în discuție. Scopul meu, scopul nostru major a fost și rămâne ca veteranii de război și persoanele cu dizabilități să nu-și piardă drepturile. Asta ne interesează și declarația asta o vom analiza cu atenție”, a spus joi Liviu Dragnea, la sediul ALDE, acolo unde discută cu Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

Referitor la reducerea șanselor de a se depune moțiunea, Dragnea a afirmat că acest lucru se va decide în cadrul discuțiilor cu cei de la ALDE.

„Scuzele trebuie să le adreseze veteranilor de război și persoanelor cu handicap, dar nu o eventuală dispută personală este interesantă în acest subiect, ci problema de fond și anume veteranii de război și persoanele cu handicap să nu își piardă drepturile câștigate”, a spus președintele PSD, care a completat că cel mai mult contează punerea în practică a declarației și că în funcție de acest lucru se va lua o decizie.

Dacian Cioloș a declarat pentru Adevărul că Guvernul va modifica Codul Fiscal promovat de Guvernul precedent și va corecta nedreptatea făcută veteranilor și persoanelor cu handicap, subliniind că nu a modificat Codul Fiscal prin Hotărâre de Guven.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu