• Publicat:
Politică

Dragnea revine după ce „DNA a ieșit cu un anunț”. Socoteala simplă pe care le-o face procurorilor: „este foarte curioasă aritmetica”

Dragnea revine după ce „DNA a ieșit cu un anunț”. Socoteala simplă pe care le-o face procurorilor: „este foarte curioasă aritmetica”
Președintele Camerei, liderul PSD Liviu Dragnea, a acuzat, luni, DNA că este o instituție care vrea să facă profit, el arătând că nu are acces la dosar pentru a-și face apărarea întrucât DNA a refuzat să-i transmită dosarul în formatul electronic, iar copierea costă 100.000 de lei.

„Am înțeles că a ieșit DNA cu un anunț – costă 10.000. Este foarte curioasă aritmetica…eu pentru 18 volume am plătiti 6.000 și ceva de lei. Pentru restul până la 287-297, aproape 300, oricine poate să facă o socoteală simplă, ne ducem la vreo sută de mii de lei”, a spus Dragnea.

El a arătat că nu știe în ce alte cazuri s-a refuzat să se dea dosarul în format electronic și că acum începe să înțeleagă că, de fapt, DNA este o instituție care vrea să facă venituri.

„Eu știu că DNA are un buget suficient și a avut buget suficient în fiecare an. După părerea mea, am scris-o și în plângerea depusă la DNA, în mod intenționat se dorește ca eu să nu am acces la dosar și nu pot să-mi fac apărarea cum trebuie, ceea ce nu ar fi o mare noutate”, a adăugat Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat,duminică seara, că a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție pentru că procurorii au refuzat să îi pună la dispoziție o copie a dosarului, în format electronic, în care este anchetat,afirmând că o copie pe suport de hârtie l-ar costa prea mult.

„Noi am depus o plângere la DNA zilele trecute, săptămâna trecută, pentru că eu, practic, nu pot să am acces la dosar. Să vă spun de ce! Și nu numai la mine e problema asta. Practica, din câte știu, la parchet în general este că, atâta timp cât dosarele sunt scanate, sunt pe un suport electronic, îți dă un CD, un stick sau mai multe, pe care le plătești, care au costuri mici. Am făcut solicitarea de la început și, din câte am înțeles, nu numai eu, ci toți cei care suntem chemați pe acolo, să ne pună la dispoziție dosarul în formă electronică. S-a refuzat și au zis că numai în formă scrisă, care durează foarte mult și care costă foarte mult”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Liviu Dragnea afirmat că l-ar costa prea mult o copie pe suport hârtie a dosarului său, precizând că singurul venit pe care îl are este indemnizația de la Parlament.

„Eu ca să iau toate zecile sau vreo sută și ceva, nu știu câte bibliorafturi sunt. Nu știu câte mă privesc pe mine, dar trebuie să le iau pe toate că nu știu ce-o fi pe acolo. Nu știu ce alți denunțători mincinoși mai apar. Ca să iau o copie scrisă, în formă scrisă, pe hârtie, mă costă peste un miliard de lei și vă mai spun ceva: cei care gestionează dosarul sunt cei care mi-au cerut și mi-au pus sechestru. Singurul venit pe care îl am este indemnizația de la Parlament. Nici aia întreagă, două treimi”, a spus Dragnea.
 

Tags:
Inchide