Dragnea: Viitorul Guvern va fi PSD. Avertismentul pentru Iohannis

Publicat: 11/12/2016, 23:23

„Astăzi cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate. Au votat pentru creșterea economiei, pentru taxe și impozite mai mici. Votul de azi ne arată că românii vor să se simtă acasă în țara lor. Vreau să îi asigur pe toți românii că tot ceea ce am prezentat în programul nostru economic în această campanie electorală va fi pus în practică de un guvern PSD. În zilele următoare, eu voi ține cont în acțiunile mele de trei lucruri: de votul de astăzi al românilor, de Constituție și de programul de guvernare pe care l-am prezentat”, a declarat Dragnea imediat după primele rezultate exit-poll.

Liderul social-democraților a spus că își dorește ca viitorul premier să fie membru PSD, dar deocamdată nu vrea să avanseze nicio variantă de prim ministru, pentru că nu vrea să ajungă în„situația nefericită din 2009″. Dragnea le-a mulțumit românilor pentru„decizia masivă” și a ținut să precizeze că în continuare toți oamenii politici și factorii decizionali vor trebui să respecte acest vot, pentru că România are nevoie de„o guvernare stabilă și responsabilă”.

„Vreau să transmit câteva mesaje (…) pentru factorii politici interni: România este o insulă de stabilitate în regiune. Eu vreau sa se mențină această democrație stabilă, fără conflicte inutile, iar asta înseamnă că toți oamenii politici, toate instituțiile fundamentale ale statului trebuie să înțeleagă și să respecte votul de azi. Trebuie să înțelegem că România are nevoie de o guvernare stabilă și responsabilă.

Românii au votat împotriva dezbinării, împotriva urii, pentru ca toți să ne unim pentru ca România să să fie o țară puternică și respectată. Am spus, vreau și sper ca primul ministru să fie membru PSD. (…) Noi, într-adevăr, nu am anunțat o variantă de prim ministru, pentru că am vrut să le transmitem românilor ce putem face pentru ei”, a adăugat Dragnea.
Președintele PSD a ținut să specifice că astăzi nu a câștigat PSD și nici nu au pierdut PNL sau USR, ci au câștigat românii, iar cel mai important lucru în zilele următoare este ca cei care vor lua deciziile„să nu-și bată joc de decizia masivă a românilor”.
„Ceilalți au personalizat foarte mult această campanie și, practic, ei au împins discuția despre Liviu Dragnea versus Dacian Cioloș. Românii au cam hotărât astăzi. Vom avea o discuție serioasă în partid, foarte importantă și destul de repede cu colegii și partenerii noștri de la ALDE și ne vom cristaliza poziția pe care o vom comunica de-abia după ce rezultatele vor fi oficiale. (…) Important e să înțelegem că azi nu a câștigat PSD-ul și nu a pierdut PNL sau USR. Azi au câștigat românii și depinde de toți cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu-și bată joc de decizia masivă a românilor de astăzi”, a mai precizat liderul PSD.
Întrebat ce va face PSD și ALDE, care dețin majoritatea parlamentară potrivit exit-poll-urilor, dacă Iohannis nu va desmena premierul propus de această majoritate, Dragnea a răspuns: „Nu plec de la ideea că președintele Iohannis nu respectă votul românilor. Refuz să cred că președintele nu înțelege ce s-a întâmplat azi”.
„De mâine toți trebuie să lăsăm la o parte orice dușmănie – din partea noastră nu a fost niciodată și nici nu va fi. Miza principală și singura miză de fapt care contează e România, viața românilor. PSD va avea o relație instituțională, perfectă cu președintele României Iohannis, dacă va primi același tip de relație, dacă ceea ce respect eu, măcar primele două – votul românilor și Constituția – vor fi respectate de toți actorii”,a încheiat Dragnea arătând că, dacă rezultatele exit-poll-urilor se vor confirma, acest scor este unul istoric pentru PSD.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?