După 11 ani de la „bilețelul roz”, Elena Udrea îi transmite un mesaj neașteptat lui Tăriceanu

După 11 ani de la „bilețelul roz, Elena Udrea îi transmite un mesaj neașteptat lui Tăriceanu
Publicat: 23/12/2017, 11:14

„După 11 ani de la „bilețelul roz”, azi îi dau dreptate lui Tăriceanu și îi apreciez poziția curajoasă, constantă și argumentată în favoarea reinstaurării democrației și împotriva abuzurilor pe care le comit în România, reprezentații puterii oculte a serviciilor secrete și a justiției de tip „câmp tactic”.Viața nu încetează să ne ofere șansa de a învata din greșelile trecutului…”, a scris Elena Udrea, pe Facebook, ilustrându-și mesajul cu o captură video pe care apare titrată o declarație a lui Călin Popescu Tăriceanu care a spus că președintele Iohannis repetă aceleași creșeli ca predecesorul său, Traian Băsescu.

Președintele Senatului, Călin PopescuTăriceanu, a declarat vineri, legat de mandatul de ascultare/localizare pe numele său, într-un dosar din care s-a desprins cazul Microsoft, că nu a fost anunțat de mandat, iar situația denotă existența statului paralel.

„Interceptarea unuia din candidati în procesul electoral duce la suspiciuni si la acuzații grave legate de deformarea procesului electoral, pentru că se creează avantajul unuia din candidați. E dovadă în plus legat de existența statului paralel în România. Vreau să văd care este baza legală pe care s-au făcut interceptările. Alte instituții aveau dreptul să facă parte din partea de procedură judiciară?Din câte știu, nu. Conform legislatiei, trebuie să vă aduc la cunoștință că nu am fost informat, desi exista obligativitatea să fiu”, a declarat Călin PopescuTăriceanu.

El și-a exprimat îndoiala cu privire la corectitudinea alegerilor din 2014.

„Ei bine, noi, astăzi și de o bună perioadă, de când s-a instituit funcționarea comisiei parlamentare pentru anchetarea corectitudinii derulării alegerilor, ne gândim cu precădere la modul în care s-au desfășurat alegerile din anul 2009. În momentul de față, trebuie să ne punem întrebarea dacă în afară de alegerile din 2009, și alegerile din 2014 s-au desfășurat corect. Și am îndoiala că ele s-au desfășurat corect. Pentru că – văzând ceea ce se întâmplă la noi – ce dovadă mai clară aveți că se încalcă grosolan drepturile fundamentale ale cetățenilor?”, a mai spus președintele Senatului.

În opinia luiTăriceanu, în România au funcționat, în ultimii aproximativ 13 ani, trei actori instituționali care „au pervertit buna funcționare a statului de drept: președintele, procuratura și serviciile”.

„După plecarea președintelui Băsescu, m-am așteptat din partea președintelui Iohannis – care a făcut declarații încurajatoare în timpul campaniei electorale, că nu va mai folosi aceleași instrumente – am fost în situația să constatăm că lucrurile au continuat. Spre surpriza mea, plăcută – și cred că a tuturor- am constatat că serviciile secrete au fost cele care au făcut un pas înapoi și au declarat acest lucru și cred că există această percepție de schimbare a atitudinii serviciilor din România. În continuare au rămas însă doi actori care să perpetueze sistemul care a funcționat înainte: președinte și procuratura. Atâta vreme cât un președinte se sprijină în continuare pe instituțiile de forță și nu îi pasă deîncălcarea grosolană a drepturilor și libertăților cetățenești, înseamnă că el este de fapt o marionetă care este folosită de cei care au creat această ordine strâmbă și pe care vor să o mențină. Și care funcționează după aceleași reguli ca cele dinainte, reguli specifice, ca să le numesc așa, binecunoscute din perioada comunistă”, a adăugat Călin PopescuTăriceanu.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, vineri, că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ținta fiind Călin PopescuTăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 și din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidențialelor din 2014.

Fostul ofițer SRI susține că mandatul a fost dat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, și se referă la fapte din anii 2000.

Din acest dosar, s-a desprins ulterior dosarul Microsoft, potrivit lui Dragomir.

„În perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici din România s-au aflat sub un mandat de interceptare extrem de strict care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfășoară în timpul campaniei prezidențiale. Campania prezidențială a avut loc la finalul anului 2014 ori acest mandat, unul dintre cele mai dure mandate pe care eu le-am văzut vreodată și care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicațiilor, dar și supraveghere video, audio a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice specifice. Este un mandat care are peste 80 de persoane ca ținte”, a declarat, vineri. Daniel Dragomir, într-o conferință de presă..

Mandatul, spune Dragomir, a fost acordat de către colonelul Valentin Șelaru, judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Acest mandat, luat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, se referă la fapte din anii 2000. Din acest dosar mai stufos, s-a desprins ceea ce ulterior s-a numit dosarul Microsoft. Însă acesr dosar pe care eu vi-l prezint se referă la un lucru mult mai grav, și anume la acte de poliție politică împotriva conducătorilor legitimi ai țării”, a completat fostul ofițer SRI.

Printre cele 80 de persoane interceptate și localizate se numără Călin PopescuTăriceanu, la acel moment președinte al Senatului și candidat la alegerile prezidențiale, Vasile Blaga, care la acel moment conducea campania electorală a unuia dintre candidați, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian, Radu Stroe, Eugen Orlando Teodorovici, Ioan Rus, Borbely Karoly, Enache Jiru, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Marian Săniuță, consultantul Bogdan Teodorescu, generalul Toma Zaharia, Sebastian Vlădescu, Vlad Moisescu, Ioan Moraru, Daniel Funeriu, Valerian Vreme și Gabriel Berca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”