După ce telefonul i-a fost ascultat patru luni, Tăriceanu a cerut procesele verbale de redare. Răspunsul-surpriză primit de la DNA. „Nu există riscul ca aceste informații să fi avut alți beneficiari?”

După ce telefonul i-a fost ascultat patru luni, Tăriceanu a cerut procesele verbale de redare. Răspunsul-surpriză primit de la DNA. „Nu există riscul ca aceste informații să fi avut alți beneficiari?
Publicat: 20/02/2018, 20:42

„Da. Comisia nu este în măsură să dea răspunsul. Comisia va face demersurile pe care le consideră necesare pentru a afla amănunte. Nu numai în 2014 am avut telefonul sub ascultare, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, l-am avut pus sub ascultare și în 2012 când au fost campaniile electorale și referendumul pentru suspendarea președintelui de atunci. Și nu știu dacă nu am și astăzi telefonul pus sub ascultare”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă a solicitat informații Comisiei pentru controlul SRI cu privire la baza legală a mandatului de ascultare care a fost emis pe numele său în campania electorală din anul 2014.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că în anul 2012 a fost ascultat în dosarul în care ulterior s-a disjuns acuzația și acțiunea împotriva sa de mărturie mincinoasă.

Președintele Senatului a afirmat că DNA i-a comunicat, la cerere, că nu au existat informații relevante în legătură cu dosarul în care au fost făcute cercetări.

„Am cerut, în urma comunicării pe care mi-a făcut-o DNA, că am fost monitorizat cu atenție timp de 4 luni în anul 2014, am cerut procesele verbale de redare a acestor convorbiri. Am primit comunicarea pe 18 ianuarie și am cerut imediat legal procesele verbale de redare și am primit un răspuns de la DNA că nu există procese verbale de redare. Patru luni de zile am fost ascultat cu grijă și nu numai ascultat că mandatul inițial prevedea și localizare și fotografiere, ca în final să nu existe procese verbale de redare”, a precizat Tăriceanu.

Președintele Senatului se întreabă dacă nu cumva au existat alți beneficiari în afara de DNA în ceea ce privește informațiile pe care SRI le-a obținut în cazul său în anul 2014.

„Ca să vă explic ce înseamnă lucrul acesta, că nu au găsit nimic relevant în legătură cu dosarul în care au făcut cercetări în ceea ce mă privește. Eu îmi pun întrebarea în 2014 eram înscris în cursa electorală, eram candidat la alegerile prezidențiale, nu există cumva riscul ca aceste informații să fi avut alți beneficiari, în afară de DNA care să spunem era beneficiarul legal? Au existat alți beneficiari în afară de DNA în legătură cu aceste informații pe care le-a obținut SRI la vremea respectivă? (…) Asta este una dintre problemele pe care le-am ridicat”, a spus președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu numai politicienii au fost interceptați.

„Este normal să existe o astfel de intruziune în viața privată? Nu este vorba numai despre politicieni când discutăm despre 300.000 de cetățeni. Politicienii reprezintă probabil nici 1%, restul sunt cetățeni care nu au nicio legătură cu politica”, a spus Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală