După i-au măsurat în sondaje, Gorghiu neagă discuțiile cu tehnocrații despre candidatura pe listele PNL

După i-au măsurat în sondaje, Gorghiu neagă discuțiile cu tehnocrații despre candidatura pe listele PNL
Publicat: 13/09/2016, 17:07
Actualizat: 31/10/2016, 16:45

„În acest moment nu există niciun dialog între noi și miniștrii tehnocrați pe tema unei candidaturi. Eu personal nu am avut nicio discuție cu niciunul dintre acești miniștri pe tema candidaturilor”, a declarat Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai spus că partidul pe care îl conduce va avea pe liste medici și cadre didactice universitare. „Suntem în discuții cu foarte multă lume din toate domeniile. Avem niște discuții cu oameni care sunt la conducerea universităților, probabil că doi-trei rectori din România vor candida, se vor alătura echipelor PNL. Medici renumiți din România vor fi, de asemenea, pe listele PNL. Va fi lume și din domeniul justiției”, a mai adăugat Gorghiu.

Întrebată cine va fi candidatul PNL pentru funcția de prim-ministru, Gorghiu a spus că este foarte posibil ca acesta să nu fie anunțat public. „Probabil că o să avem și un candidat pentru premier, dar nu-i obligatoriu acest lucru. E încă o dezbatere care urmează să meargă spre o concluzie. Orice nume pe care l-am vehicula ar fi mai bun decât un Ponta, Dragnea care au problemele de credibilitate pe care le au. Au fost momente în care am greșit din pricină că ne-am pripit cu decizia”, a spus Alina Gorghiu.

În luna iunie, însă, Alina Gorghiu afirma răspicat că „doi, trei” dintre miniștrii Cabinetului Cioloș vor fi viitori parlamentari ai PNL sau vor veni în PNL, precizând că are trei preferințe, însă va trebui să discute cu aceștia.

„Cei care vor performa în acest guvern în continuare sunt bineveniți în PNL și vreo doi, trei dintre miniștrii Cabinetului Cioloș chiar cred că vor fi viitori parlamentari ai PNL sau vor veni în PNL. Mi-aș dori, nu există nici un fel de discuție. Dorința este mai veche. Am spus că vom deschide partidul pentru cei care performează în executiv. Eu am vreo două trei preferințe în acest cabinet, dar am să discut”, spunea atunci Alina Gorghiu.

Întrebată dacă Borc și Cioloș ar putea fi premieri dacă se înscriu în PNL, copreședintele PNL a afirmat zâmbind că și Dragoș Pâslaru ar putea fi amintit: „Domnul Pâslaru, domnul… nu mai știu numele miniștrilor că aș fi spus vreo patru, cinci. Orice este posibil, numai că în momentul acesta avem ușor alte priorități. Avem de făcut niște majorități la nivelul CJ și este important ca toți colegii noștri să se concentreze pe această agendă, după care va trebui să ne apucăm de împrospătarea programului de guvernare și vom găsi și resursa pentru desemnarea primului ministru”, a concluzionat Alina Gorghiu.
Aceste declarații vin după ce în ultima perioadă au existat tot mai multe controverse pe marginea posibilității ca unii dintre membrii actualui Guvern tehnocrat să candideze la alegerile parlamentare pe liste din partea PNL. În fapt, președintele PNL București, Cristian Bușoi, a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că unii dintre componenții actualei echipe guvernamentale -Cristian Ghinea (Fonduri Europene), Vlad Voiculescu (Sănătate) sau Dragoș Pîslaru (Muncă) – au început deja să fie sondați la nivelul formațiunii, la fel ca și premierul Dacian Cioloș, cel care este considerat persoana cel mai bine receptată în rândurile electoratului liberal.
„Suntem deschiși ca din actuala echipă guvernamentală de tehnocrați să îmbunătățim, să împrospătăm PNL cu acei miniștri, dacă prim-ministrul nu va veni în PNL, care sunt performanți, care au viziune de dreapta și care vor să se alăture unui proiect politic”, spunea atunci Bușoi, precizând că, deși între aceștia și premier este o „discrepanță”, au șanse de a deveni oameni politici buni.
La aproximativ o săptămână, însă, liderul liberalilor din Capitală s-a răzgândit, declarând luni că este „aproape exclus” ca Dacian Cioloș și miniștrii tehnocrați să candideze pe listele partidului pentru parlamentare, pentru că până acum premierul a părut „foarte hotărât să nu candideze pe lista niciunui partid”. Acest lucru nu înseamnă, însă, că PNL nu îl va susține pe Cioloș ca premier al unui guvern politic în urma alegerilor de pe 11 decembrie, a mai precizat Bușoi.
„În ceea ce-l privește pe premierul Cioloș de la acel anunț al meu până astăzi au fost nenumărate semnale publice și nepublice că domnia sa este foarte hotărât să nu candideze pe lista niciunui partid la aceste alegeri. În opinia mea, discuția legată de o candidatură la PNL în acest moment este puțin probabilă. Este aproape exclus să se întâmple acest lucru”, a precizat președintele PNL București, întrebat în ce stadiu sunt discuțiile privind candidatura lui Dacian Cioloș și unor miniștrii tehnocrați pe listele PNL pentru alegerile parlamentare.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!