După o discuție cu Grindeanu, Iohannis AMÂNĂ DESEMNAREA noului premier. Reacția lui Dragnea

După o discuție cu Grindeanu, Iohannis AMÂNĂ DESEMNAREA noului premier. Reacția lui Dragnea
Publicat: 29/12/2016, 22:32

Președintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier, deși îl consideră pe Sorin Grindeanu o soluție mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh, prima propunere a coaliției PSD-ALDE, au declarat joi surse politice, citate de Mediafax.

„Sorin Grindeanu este o variantă mai bună decât Sevil Shhaideh”, au precizat surse politice.

Mai mult, președintele Iohannis a acuzat și modalitatea prin care Sevil Shhaideh a ajuns propunerea PSD pentru șefia Guvernului, respectiv faptul că nu a fost asumată în structurile de conducere ale PSD și ALDE, așa cum s-a întâmplat cu Sorin Grindeanu.

Potrivit surselor citate, șeful statului nu va face anunțul privind viitorul premier în zilele următoare, dar nici nu s-a decis dacă îl va accepta sau nu pe Grindeanu.

„Președintele Iohannis va avea o relație instituțională normală cu viitorul premier, nu precum cea cu Victor Ponta, pe care o considera instituțional dificilă”, au mai precizat sursele citate.

Potrivit acestora, șeful statului a respins varianta Sevil Shhaideh din rațiuni mai degrabă geostrategice, dar și din cauza unor posibile efecte în relația cu Siria și cu Statele Unite ale Americii.

„Președintele le-a trimis liderilor PSD și ALDE scrisori prin care îi anunța de decizia luată (cu privire la refuzul propunerii lui Sevil Shhaideh – n.r.). Scrisorile au fost semnate de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și au ajuns la destinație simultan cu anunțul președintelui”, au mai spus sursele citate.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, să se așteaptă ca șeful statului, Klaus Iohannis, să îl desemneze joi pe SorinGrindeanu, el arătând că, în caz contrar, PSD și ALDE vor înțelege „exact” care este „semnalul”.

Liviu Dragnea: „Să facă ce vrea, dar să facă odată! E refuz, mergem la suspendare”

Întrebat cum va proceda în continuare și ce plan are dacă Iohannis va refuza și desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că președintele poate să facă ce dorește, doar să ia odată o decizie. Dacă va fi vorba despre respingerea propunerii, social-democrații vor declanșa procedura de suspendare, a accentuat Dragnea.

„Dacă este un refuz? Să facă ce vrea, dar să facă odată! E refuz, mergem la suspendare, vă spun cinstit. Eu nu vreau să folosesc asta, dar vom utiliza orice mijloc pentru a salva această țară. Eu nu voi sta să aștept să-și arate cineva mușchii.
E revelionul poimâine, dar după Anul Nou lumea va fi din ce în ce mai nervoasă. Nu se mai poate cu stilul ăsta. Eu încă o dată mai sper că există o minimă responsabilitate, rațiune, să lase această țară să funcționeze. Fiecare își dă cu păerea. De unde să știu eu exact care este planul, unde merge planul?”, a spus șeful PSD la România TV.
Acesta a catalogat tăcerea lui Klaus Iohannis drept „o bătaie de joc la adresa românilor” și a transmis că, din punctul său de vedere, adoptă această atitudine „mai mult decât condamnabilă” pentru ca PSD să nu-și poată aplica programul de guvernare, iar românii să nu beneficieze de măsurile prevăzute în document, în așa fel încât să scadă cota de încredere a partidului, iar social-democrații să pice în sondaje.
„Mie mi se pare ceva jenant ca un șef de stat să nu-și asume ceea ce vrea să spună. De la o întâlnire informală e clar că tot se transmite. (…) Am înțeles că la o televiziune mai devreme era cineva supărat că de ce n-am ieșit. Să ieșim să comentăm ce? O tăcere? E o situație penibilă, suntem la aproape 20 de zile de la alegeri, nu avem guvern. (…) Tăcerea poate însemna ură, doamnă, ură față de români, eu cred că totul este generat de ura pe care o simte acum față de românii care nu au votat așa cum și-a dorit el”, a completat Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ruinele unui vechi oraș din Filipine au ieșit la suprafață în urma secetei