După un doctorat în SUA, vicepremierul Birchall are un mesaj pentru Departamentul de stat care a criticat legile Justiției din România

Redactor:
Iasmina Ardelean
După un doctorat în SUA, vicepremierul Birchall are un mesaj pentru Departamentul de stat care a criticat legile Justiției din România
Ana Birchall, propusă vicepremier pentru implementarea parteneriatelor internaționale, a primit, luni dimineață, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 16 voturi "pentru", 10 "împotrivă" și o abținere.

„În ceea ce privește poziționarea Departamentului de Stat al SUA, vă mărturisesc că eu am studiat și în România, am studiat masterat și doctorat în SUA. În domeniul Dreptului, chiar se situează la nivel international și, și acolo, la fel ca în colaborarea cu alte universități, în discuțiile cu alți colegi noi am învățat un principiu fundamental, și anume că orice act de justiție se înfăptuiește exclusiv în sala de judecată, având la bază probatoriul existent la dosar, iar apărarea drepturilor și libertăților fundamentale sunt elemente esențiale în orice stat de drept”, a declarat Birchall, la audieri.

Totodată, aceasta a precizat că un obiectiv fundamental este consolidarea parteneriatelor strategice, în special cel cu SUA. Alte parteneriate menționate de Birchall au fost cele cu Franța, Germania, Republica Moldova, dar și cu India și Africa.

„Prioritar pentru fiecare dintre noi este programul de guvernare”, a spus Ana Birchall.

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității,pe 27 noiembrie, o declarație prin care își exprimă îngrijorarea față de slăbirea independenței justiției în România și cere Parlamentului să respingă propunerile care afectează statul de drept și lupta împotriva corupției. 

„Statele Unite observă cu îngrijorare că Parlamentul României discută proiecte de legi care ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi indepedența justiției. Aceste legi, propuse inițial de Ministerul Justiției, amenință progresele făcute în ultimii ani de România în construirea unor instituții judiciare puternice protejate de interferența politică”, se arată în declarație.

Departamentul de Stat solicită Legislativului de la București să nu dea curs propunerilor care ar putea afecta statului de drept și lupta împotriva corupției. „Îndemnăm Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și ar putea periclita lupta împotriva corupției”, mai precizează sursa citată.

 

 

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide