Ecaterina Andronescu, despre Firea: În politică intri când ai ceva de spus, ea a dovedit asta ca ziaristă

Ecaterina Andronescu, despre Firea: În politică intri când ai ceva de spus, ea a dovedit asta ca ziaristă
Publicat: 23/09/2012, 14:58
Actualizat: 03/02/2019, 03:41

Liderul PSD București Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a declarat, duminică, despre adeziunea Gabrielei Firea la PSD, că aceasta a dovedit, ca ziaristă, că are ceva de spus, iar exemplul ei de a face politică poate fi urmat și de alți jurnaliști.

„O felicit pe doamna Gabriela Firea că a luat această decizie. Eu cred că în politică trebuie să intri când ai ceva de spus, iar doamna Firea ne-a dovedit ca ziaristă că are ceva de spus. Este o profesionistă a acestui domeniu și, de ce nu, opțiunea sa poate fi în egală măsură o invitație și pentru dumneavoastră. Știți atât de multe lucruri despre viața această publică, deci înseamnă că aveți ceva de spus și, iată, puteți să vă exprimați inclusiv în domeniul acesta public, al politicilor”, a spus Andronescu, în conferința de presă de la sediul PSD de anunțare a intrării Gabrielei Firea în PSD.

Andronescu a precizat că o apreciază pe Firea pentru profesionalism. „Am apreciat-o foarte mult pe doamna Gabriela Firea pentru profesionalismul de care a dat dovadă permanent, de curajul și de incisivitatea pe care a avut-o ca jurnalist, sunt calități care cred că sunt în egală măsură necesare și unui cetățean al României care decide să intre în politică”, a mai spus ministrul Educației.

De asemenea, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, liderul PSD Ilfov, organizație în care va activa Firea, a afirmat că gestul acesteia întărește PSD și dovedește că este un partid „atractiv și deschis”.

„Întărim cu această venire și organizația de femei, organizația de la PSD Ilfov și PSD în general. Avem nevoie de astfel de noi intrări în politică și avem nevoie de forțe proaspete. Vrem să dăm un semnal cu această ocazie că PSD este un partid atractiv, un partid în care cei reușesc, se realizează profesional, sunt atrași să vină, să facă parte din echipă. Și de asemenea PSD este un partid deschis, adică cei care vor să facă politică, să intre în PSD, iată că pot să o facă și cu toții trebuie să răspundem așteptărilor cetățenilor care nu sunt deloc mici”, a spus Negoiță.

Și ministrul Mediului, Rovana Plumb, lider al Organizației de Femei a PSD, a ținut să își exprime aprecierea pentru Gabriela Firea, soția primarului din Voluntari, Florentin Pandele.

„Ești un exemplu pentru societate, pentru că ai reușit, prin munca pe care ai depus-o, să spargi clișee și stereotipuri ale unei societăți în care femeia nu a fost întotdeauna tratată pe picior de egalitate cu bărbatul (…) Nu ai avut niciodată teamă de necunoscut, ai activat în atât de multe domenii și în toate ai reușit”, a spus Plumb.

Gabriela Firea a declarat duminică, răspunzând unei întrebări, că va intra în competiția pentru Parlament din această iarnă, în condițiile în care va răspunde criteriilor partidului pentru acest lucru.

„Dacă răspund criteriilor partidului, voi intra și în competiția pentru Parlament, (…) așa bătăioasă cum sunt”, a declarat Firea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

La rândul său, liderul PSD Robert Negoiță a precizat că Firea corespunde criteriilor partidului.

Întrebată dacă ar dori să candideze în colegiul Ilfov, din care face parte și orașul Voluntari, în care este primar soțul său, Gabriela Firea a răspuns că i-ar fi mai ușor în acest colegiu.

Potrivit unor surse, în cadrul organizației PSD Ilfov se ia în calcul în prezent o candidatură a Gabrielei Firea pentru Senat, în colegiul din care face parte și orașul Voluntari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...