Elena Lasconi, iepurele din pălăria USR pentru Cotroceni. Primarul din Câmpulung Muscel admite, pe moment, doar varianta Bruxelles

Elena Lasconi, iepurele din pălăria USR pentru Cotroceni. Primarul din Câmpulung Muscel admite, pe moment, doar varianta Bruxelles
Publicat: 27/09/2023, 15:41
Actualizat: 27/09/2023, 17:53

Elena Lasconi nu exclude vehement varianta unei candidaturi prezidențiale din partea USR, conform propriilor declarații. Dar, deocamdată, primarul din Câmpulung Muscel are pe agendă doar posibilitatea de a candida la europarlamentarele din 2024, fiind nominalizată cap de listă din partea formațiunii politice amintite. Celebra jurnalistă ProTV a invocat de curând că o posibilă nominalizare la Cotroceni ar reprezenta un adevărat maraton electoral, europarlamentare urmate în foarte scurt timp de prezidențiale, timp în care ar trebui să administreze și primăria din Muscel. Varianta Cătălin Drulă i se pare primarului optimă în această conjuctură politică.

Unul din factorii care au propulsat-o spre această variantă USR pentru prezidențiale, este performanța administrativă. Conform cifrelor, echipa Lasconi de la Câmpulung Muscel a atras în doi ani fonduri europene pentru urbe egale cu suma totală a veniturilor la buget din taxe și impozite locale din ultimii 30 de ani.

Eu fac politică de trei ani, se recuză Lasconi

Totuși, Lasconi nu aruncă la coș posibilitatea de a reprezenta USR în cursa pentru Cotroceni. Dar varianta Drulă pare mai apropiată de pretențiile politice ale electoratului actual.

”Dacă sunt luată în calcul și se discută în USR despre treaba asta vă dați seama că pentru mine este o onoare dar este și copleșitor în același timp. Eu cred că cum îl cunosc pe Cătălin Drulă, ar putea să fie un președinte foarte bun de țară și a demonstrat asta cât a fost ministru. Oricum, decizia va fi luată de către toți membrii prin vot. Eu nu m-am gândit pe persoană fizică să candidez la prezidențiale, dar tot ceea ce fac în fiecare zi este pentru România. Nu am stat ca să mă gândesc la varianta candidaturii la prezidențiale, am foarte multă treabă ca primar”, a declarat Lasconi pentru G4Media.ro.

”Probabil o să se facă măsurători. Eu fac politică de trei ani. Nu știu, este foarte repede tot ce se întâmplă. Am de implementat câteva zeci de proiecte pe fonduri europene”, a mai precizat Lasconi. ”Eu vreau să fac lucruri bune pentru țară, nu mi-am propus niciodată să fiu președinte, prim ministru. Ok, da, am auzit, da, vă votăm președinte, dar eu nici măcar nu m-am gândit la asta”, a mai spus primărița din Câmpulung.

Cap de listă USR la europarlamentare

Biroul Naţional al USR a decis, pe data de 15 septembrie, ca lista de candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş,

”Depinde foarte mult cum va performa partidul la europarlamentare, va fi un prim test pentru Elena Lasconi care deschide lista USR”, a declarat unul dintre liderii partidului. Potrivit acestuia, în mod normal președintele partidului, Cătălin Drulă, ar trebui să-și asume candidatura la prezidențiale, însă varianta Lasconi nu este exclusă.

Citiți și: GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”

Scandalul „Casei de nebunii” de la Câmpulung continuă! Elena Lasconi, făcută „obraznică” de fostul primar, care spune că o va da în judecată pe primăriță!

Managerul Spitalului Câmpulung Muscel, DEMIS din nou. De ce îl acuză Elena Lasconi, primarul orașului

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai