GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”
GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”

Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre planurile sale pentru orașul pe care îl va administra. Fosta jurnalistă de la Pro Tv a spus că oamenii nu vor fi angajați pe bază de „pile” în Primărie și acesta reprezintă un prim pas spre normalitate. Totodată, Lasconi a amintit de importanța spiritului de echipă, care lipsește, în prezent, din instituția Primăriei.

„Eu nu am găsit încă nimic, pentru că nu mi-am preluat încă mandatul. Mai durează 20 de zile, din momentul zilei votului. Dar primul lucru va fi un audit extern, pe urmă vreau să îi cunosc pe oameni, să vorbesc cu fiecare dintre angajații primăriei, sunt foarte mulți angajați, sunt aproape 500 cu toate societățile din subordine.

Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare că e ok așa și nici eficient, știți foarte bine că s-au făcut în decursul timpului tot felul de angajări pe bază de pliculeț, nepotisme, iar noi avem nevoie de oameni competenți.

Sunt oameni plafonați, nu se simt apreciați pentru munca lor și sunt sigur că dacă merg la traininguri cred că putem să avem oameni foarte, foarte buni, asta îmi doresc foarte mult. E grav ce se întâmplă aici, vreau să fac un departament special, pentru fonduri europene, cei care scriu aceste proiecte vor primi prime consistente la sfârșit de an.

În căutarea unui city manager

City managerul va face management curat. Primarul trebuie să fie omul cu viziunea. Toată viața mea am lucrat în echipă. Le va fi foarte greu oamenilor, pentru că la primărie nu există echipe, ci departamente, bisericuțe.

Îmi doresc un city manager, dar nu cred că îl găsim din prima, e foarte greu. Vreau un city manager ca la Sinaia sau Alba Iulia. El va pune în executare toate lucrurile care urmează să fie făcute în Câmpulung. Primarul este cu viziunea.

Are foarte multă treabă, pe lângă chestiile birocratice, trebuie să deschidem uși peste tot. Câmpulung este singurul punctuleț de altă culoare în afară de roșu din județul Argeș.

Vrem să atragem investitori, deja m-au sunat foarte mulți oameni, imediat după rezultatul alegerilor. M-au sunat ONG-uri, să îmi spună că mă ajută să fac o secție de pediatrie la Spitalul Municipal și eu sunt superîncântată, oricum vreau o platformă online în care să facem fund raising pentru mai multe ONG-uri, ca multe lucruri pe care nu le poate face Primăria, să ne ajutăm cu aceste ONG. Și oamenii de afaceri de aici ar vrea să facă ceva concret.

A făcut tata un preinfarct și am fost la spitalul de la Timișoara și am văzut o rezervă foarte echipată și era o placă unde scria cine a făcut-o: o persoană fizică, a pus umărul să facă ceva concret. Lucruri din astea mărunte, cu acestea putem să schimbăm mentalitatea unui oraș.

„Am primit mesaje de la cei care au lovit puternic în mine”

Îi rog pe toți oamenii care se uită acum la această transmisiune live, îi rog să nu îmi mai solicite angajări la primărie sau în subordine. Nu vom face lucruri exact ca până acum. Dacă a venit USR la guvernarea locală din Câmpulung asta nu înseamnă că voi promova USR-iști. Nu mai puneți presiune, pentru că nu voi face nicio abatere de la această chestiune de competență, în primul rând.

Am primit mesaje de la oameni care au lovit foarte puternic în mine, mi-au făcut romanțe la telefon. Cât de mult mă apreciază… Dintr-o dată am foarte mulți prieteni, dar eu știu cine sunt, îi număr pe degetele de la o mână. Lucrurile astea nu prind deloc la mine, o să lucrez cu oameni profesioniști, nu mă interesează în ce partid sunt sau dacă sunt în vreun partid.

O treime dintre câmpulungeni au plecat la muncă în afară. Oamenii lucrează pe salariul minim pe economie. Oamenii vor să se întoarcă acasă.

„Câmpulung va trăi bine mersi din turism!”

Eu visez cum va arăta Câmpulung. În circa 10 ani Câmpulung va putea trăi bine mersi din turism.

Eu nu mă las. Eu știu foarte bine ce zici tu, dar pe de altă parte oamenii și-au pus prin vot o speranță uriașă în mine. În campania electorală am slăbit 10 kg pe stres. M-am încărcat însă din stradă. Oamenii văd în mine ultima speranță. O să mă bat ca lucrurile să meargă bine aici în Câmpulung.

O să fiu unul din puținii primari care o să și gătească la evenimentele din Câmpulung”, a declarat Elena Lasconi la GÂNDUL LIVE.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide