GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”

GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”
GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel: „Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare eficient. S-au făcut angajări pe bază de pliculeț”
Publicat: 05/10/2020, 12:40
Actualizat: 05/10/2020, 14:11

Elena Lasconi, primarul ales din Câmpulung Muscel, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre planurile sale pentru orașul pe care îl va administra. Fosta jurnalistă de la Pro Tv a spus că oamenii nu vor fi angajați pe bază de „pile” în Primărie și acesta reprezintă un prim pas spre normalitate. Totodată, Lasconi a amintit de importanța spiritului de echipă, care lipsește, în prezent, din instituția Primăriei.

„Eu nu am găsit încă nimic, pentru că nu mi-am preluat încă mandatul. Mai durează 20 de zile, din momentul zilei votului. Dar primul lucru va fi un audit extern, pe urmă vreau să îi cunosc pe oameni, să vorbesc cu fiecare dintre angajații primăriei, sunt foarte mulți angajați, sunt aproape 500 cu toate societățile din subordine.

Foarte mulți bani se duc pe salarii. Nu mi se pare că e ok așa și nici eficient, știți foarte bine că s-au făcut în decursul timpului tot felul de angajări pe bază de pliculeț, nepotisme, iar noi avem nevoie de oameni competenți.

Sunt oameni plafonați, nu se simt apreciați pentru munca lor și sunt sigur că dacă merg la traininguri cred că putem să avem oameni foarte, foarte buni, asta îmi doresc foarte mult. E grav ce se întâmplă aici, vreau să fac un departament special, pentru fonduri europene, cei care scriu aceste proiecte vor primi prime consistente la sfârșit de an.

În căutarea unui city manager

City managerul va face management curat. Primarul trebuie să fie omul cu viziunea. Toată viața mea am lucrat în echipă. Le va fi foarte greu oamenilor, pentru că la primărie nu există echipe, ci departamente, bisericuțe.

Îmi doresc un city manager, dar nu cred că îl găsim din prima, e foarte greu. Vreau un city manager ca la Sinaia sau Alba Iulia. El va pune în executare toate lucrurile care urmează să fie făcute în Câmpulung. Primarul este cu viziunea.

Are foarte multă treabă, pe lângă chestiile birocratice, trebuie să deschidem uși peste tot. Câmpulung este singurul punctuleț de altă culoare în afară de roșu din județul Argeș.

Vrem să atragem investitori, deja m-au sunat foarte mulți oameni, imediat după rezultatul alegerilor. M-au sunat ONG-uri, să îmi spună că mă ajută să fac o secție de pediatrie la Spitalul Municipal și eu sunt superîncântată, oricum vreau o platformă online în care să facem fund raising pentru mai multe ONG-uri, ca multe lucruri pe care nu le poate face Primăria, să ne ajutăm cu aceste ONG. Și oamenii de afaceri de aici ar vrea să facă ceva concret.

A făcut tata un preinfarct și am fost la spitalul de la Timișoara și am văzut o rezervă foarte echipată și era o placă unde scria cine a făcut-o: o persoană fizică, a pus umărul să facă ceva concret. Lucruri din astea mărunte, cu acestea putem să schimbăm mentalitatea unui oraș.

„Am primit mesaje de la cei care au lovit puternic în mine”

Îi rog pe toți oamenii care se uită acum la această transmisiune live, îi rog să nu îmi mai solicite angajări la primărie sau în subordine. Nu vom face lucruri exact ca până acum. Dacă a venit USR la guvernarea locală din Câmpulung asta nu înseamnă că voi promova USR-iști. Nu mai puneți presiune, pentru că nu voi face nicio abatere de la această chestiune de competență, în primul rând.

Am primit mesaje de la oameni care au lovit foarte puternic în mine, mi-au făcut romanțe la telefon. Cât de mult mă apreciază… Dintr-o dată am foarte mulți prieteni, dar eu știu cine sunt, îi număr pe degetele de la o mână. Lucrurile astea nu prind deloc la mine, o să lucrez cu oameni profesioniști, nu mă interesează în ce partid sunt sau dacă sunt în vreun partid.

O treime dintre câmpulungeni au plecat la muncă în afară. Oamenii lucrează pe salariul minim pe economie. Oamenii vor să se întoarcă acasă.

„Câmpulung va trăi bine mersi din turism!”

Eu visez cum va arăta Câmpulung. În circa 10 ani Câmpulung va putea trăi bine mersi din turism.

Eu nu mă las. Eu știu foarte bine ce zici tu, dar pe de altă parte oamenii și-au pus prin vot o speranță uriașă în mine. În campania electorală am slăbit 10 kg pe stres. M-am încărcat însă din stradă. Oamenii văd în mine ultima speranță. O să mă bat ca lucrurile să meargă bine aici în Câmpulung.

O să fiu unul din puținii primari care o să și gătească la evenimentele din Câmpulung”, a declarat Elena Lasconi la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică