Elena Udrea, atac la vicepremier: E „un mardeiaș”, amenință cu bătaia românii care vor ieși în stradă pentru a protesta

Elena Udrea, atac la vicepremier: E un mardeiaș, amenință cu bătaia românii care vor ieși în stradă pentru a protesta
Publicat: 12/02/2014, 15:52
Actualizat: 27/09/2018, 19:45

Deputatul Elena Udrea a afirmat, miercuri, că Liviu Dragnea este „un mardeiaș” deoarece acesta amenință cu bătaia pe românii care vor ieși în stradă pentru a protesta față de introducerea accizei la combustibil și a spus că speră ca Victor Ponta să îi ceară să prezinte scuze.

„Ministrul Liviu Dragnea amenință românii care vor ieși în stradă că vor mânca bătaie. Deci, românii care vor îndrăzni să protesteze față de introducerea accizei la combustibil și vor protesta ieșind în stradă sunt amenințați de Guvernul Ponta, prin vocea ministrului Dragnea, că vor fi bătuți. Nu este suficient că domnul Dragnea știe foarte bine cum să obțină voturi în alegeri, cum să apară morții pe listele de votanți, dar se pare că se pricepe și la bătaie, deci este și un mardeiaș”, a declarat Elena Udrea, la o conferință de presă.

„Ne-am săturat, nu mai suntem în vremea în care Ceaușescu sau Iliescu chemau gărzile patriotice sau minerii să bată protestatarii. Arată această formulare șocantă pentru fața unui vicepremier al României arată cum văd cei de la PSD, de la USL dreptul democratic al cetățenilor de a protesta”, a adăugat Udrea.

Ea a spus că speră ca premierul Victor Ponta să se dezică imediat de ceea ce a spus Liviu Dragnea și să-i ceară să prezinte scuze.

Udrea a anunțat că PMP va strânge semnături în stradă împotriva introducerii accizei la combustibil și va susține mitingurile pe această temă.

„Mișcarea Populară va strânge semnături în stradă începând din zilele următoare împotriva introducerii acestei accize la combustibil, care înseamnă prețuri mai mari la alimente și susține declșanșarea de proteste, de mitinguri, inclusiv în stradă, în așa fel încât USL, Guvernul Ponta să vadă că este o măsură împotriva românilor, iar românii nu doresc ca de la 1 aprilie combustibilul să fie mai scump”, a mai arătat Udrea.

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că președintele Traian Băsescu incită la violență și la dezordine socială, el arătând că abia îl așteaptă pe șeful statului să cheme lumea în stradă, adăugând: „Poate chemăm și noi și tranșăm lucrurile acolo”.

„Domnul Băsescu am văzut că dă foarte multe lecții, am văzut că incită și la violență și la dezordine socială. Îl aștept. De-abia îl aștept să cheme lumea în stradă, că poate chemăm și noi și poate tranșăm lucrurile acolo, dacă tot… Să nu creadă el că ne sperie”, a afirmat Dragnea.

El i-a sugerat lui Traian Băsescu să fie „puțin mai reținut” în acest sens.

„Un președinte care să cheme la dezordine socială nu cred că s-a mai văzut într-un stat democratic, că tot vorbea de statul de drept”, a adăugat Dragnea.

El a ținut să-i replice șefului statului, arătând că bugetul Ministerului Dezvoltării era cu mult mai mare în anii trecuți, atunci când Traian Băsescu „tăia salarii și pensii”, decât este în acest moment.

„De asemenea, am înțeles că sunt mulți bani pentru dezvoltare, că tot o spune, cu nume și prenume. Vreau să-i aduc aminte că atunci când a tăiat salariile și pensiile – pensiile nu au mai fost tăiate, pentru că a blocat Curtea – exact în acei ani bugetul de la Ministerul Dezvoltării are mult mai mare decât îl are ministerul acum”, a spus Dragnea.

El a mai spus că toate argumentele aduse de președintele Traian Băsescu împotriva măsurii de reeșalonare a creditelor au în spate supărarea acestuia legată de un posibil scor electoral pe care PMP îl poate lua.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1Tv, că nu este necesară creșterea accizei la benzină și motorină, menționând că, dacă va fi cazul, va face ce nu a făcut până acum, adică îi va chema pe români să se apere în stradă.

El a făcut afirmația în contextul în care precizat că nu va semna acordul cu FMI dacă în text sunt menționate creșterea accizei la benzină și motorină precum și „electorata”.

„Dacă apare o singură formulare legată de creșterea accizei la benzină și motorină, pentru că înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însă Dragnea și Ponta, să arunce bani către baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil”, a spus Băsescu.

Președintele a ținut să precizeze că „va face ce nu a făcut de când este”: „Pentru că știu că este o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra și am demonstrat că nu este necesar. Este un abuz”.

Întrebat dacă ar putea trece de președinte această taxă, Traian Băsescu a spus că este posibil, netrecându-se în scrisoare aceste măsuri.

„Nu e un semn de lașitate, ci pur și simplu este un refuz de a participa la o minciună a lui Ponta și a clicii lui din Palatul Victoria”, a spus el.

Băsescu a mai spus că va explica populației că această taxă nu este necesară și că bugetul se poate asigura din cele 35 de taxe noi introduse de la 1 ianuarie, dacă din ridicarea nivelului de colectare.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!