Elena Udrea, la GÂNDUL LIVE: Emil Boc ar trebui să se întoarcă în conducerea PDL. VIDEO

Elena Udrea, la GÂNDUL LIVE: Emil Boc ar trebui să se întoarcă în conducerea PDL. VIDEO
Publicat: 17/01/2013, 23:05
Actualizat: 13/07/2016, 13:01

Deputata PDL Elena Udrea consideră că este nevoie de o schimbare la vârful PDL, într-un Congres care ar trebui organizat cât mai repede. Mai mult, spune ea, Emil Boc ar trebui să revină în conducerea democrat-liberalilor, o lăsare a fostului premier în afara acesteia fiind catalogată drept „o pierdere”. Cât privește planurile sala de a candida, Elena Udrea spune că se gândește la o funcție în prima linie a PDL, dar nu vizează președinția partidului.

„După mine, când obții 17% în alegeri este nevoie de o schimbare care se referă și la modul în care face PDL politică. E nevoie de o discuție în partid, în care fiecare trebuie să spună cum vede lucrurile, acolo să transșăm între noi situația și să ieșim ulterior cu o singură voce”, a declarat Udrea la GÂNDUL LIVE. Deputata PDL a evitat să răspundă tranșant dacă Vasile Blaga ar trebui să rămână la șefia PDL, insistând că pentru democrat-liberali este important să aibă o conducere validată și o echipă de conducere care să relanseze partidul ca principală forță a opoziției.

„Că se schimbă Vasile Blaga sau nu, important este ca partidul să aibă șansa să valideze o nouă conducere. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai repede”, a spus Udrea, care vrea să se regăsească din nou în echipa de conducere a PDL, alături de Emil Boc.

„Am spus că mă gândesc să candidez pentru o funcție de conducere în PDL, nu la președinție. Îmi doresc să fiu parte a unei echipe care să construiască. (…) Ar trebui ca Emil Boc să candideze în conducerea partidului. E un politician convingător care aduce voturi. Să lași în afara conducerii e o pierdere. Eu mi-aș dori să se întoarcă și să fie în conducerea partidului. Domnul Boc ar trebui să se întoarcă în conducerea partidului”, a susținut Udrea, adăugând că fostul premier este cel care va decide la ce funcție va candida.

Deputata PDL consideră că prezența sa sau a lui Emil Boc în conducerea PDL nu va aduce deservicii partidului, și ea, și Boc, chiar și contestați, fiind unii dintre liderii partidului care au reușit să obțină cele mai bune scoruri electorale.

„Cred că, dacă m-ar fi susținut și colegii, oamenii ar fi aflat care au fost minciunile USL despre Elena Udrea. Cu toate acestea am reușit unul dintre cele mai bune scoruri din PDL. Cum e posibil să justifici un scor slab prin faptul că oamenii au sancționat guvernul Boc?”, a comentat Udrea. Mai mult, ea a susținut că dacă ar fi candidat în București, în colegiul 25 unde a fost aleasă în 2008, ar fi câștigat mandatul de deputat: „Dacă aș fi candidat în București, aș fi ieșit și eu. Domnul Udriște a candidat în colegiul meu și a câștigat”.

Cele mai importante declarații:

– PDL este într-o perioadă în care își caută drumul de partid de opoziție, își pregătește proiectul pentru 2014. Nu neapărat se reglează conturile.

– Actuala conducere înseamnă vreo 30 și ceva de membri. Sunt oameni care și-au făcut treaba. După mine, când obții 17% în alegeri este nevoie de o schimbare care se referă și la modul în care face PDL politică. E nevoie de o discuție în partid, în care fiecare trebuie să spună cum vede lucrurile, acolo să transșăm între noi situația și să ieșim ulterior cu o singură voce.

– PDL are nevoie de o conducere validată. Că este una nouă, că se schimbă Vasile Blaga sau nu important este ca partidul să aibă șansa să o valideze. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai repede.

– Pentru mine, domnul Tăriceanu este un personaj politic mai bun decât Crin Antonescu. Amândoi au provocat însă suspendarea președintelui. Dacă pun în balanță prestația domnului Antonescu și pe cea a domnului Tăriceanu, aș spune că domnul Tăriceanu ar merita să conducă astăzi PNL.

– Există această dorință ca toți cei care au opțiuni de dreapta să formeze un pol politic.

– Ce facem mai departe cu Forța Civică, cu PNȚCD? Ar fi o soluție ca MRU să vină în PDL. Cert e că soluția ARD așa cum a fost pusă în practică în pripă nu ne-a ajutat. Nu am avut timp să o facem cunoscută. Toată lumea dorește ca dreapta să fie unificată.

– Am spus că mă gândesc să candidez pentru o funcție de conducere în PDL, nu la președinție. Îmi doresc să fiu parte a unei echipe care să construiască.

– Cred că, dacă m-ar fi susținut și colegii, oamenii ar fi aflat care au fost minciunile USL despre Elena Udrea. Cu toate acestea am reușit unul dintre cele mai bune scoruri din PDL. Cum e posibil să justifici un scor slab prin faptul că oamenii au sancționat guvernul Boc?

– Ar trebui ca Emil Boc să candideze în conducerea partidului. E un politician convingător care aduce voturi. Să lași în afara conducerii e o pierdere. Eu mi-aș dori să se întoarcă și să fie în conducerea partidului. Domnul Boc ar trebui să se întoarcă în conducerea partidului.

– De la Sărbători nu am mai vorbit cu președintele. Atunci nu a vrut să discute prea multe despre PDL pentru că, na, nu era momentul.

– Este bine că USL este lăsat să se vadă pe tot terenul. Nu cred că președintele poate fi de acord cu tot ce face USL, nu cred că ar fi de acord cu inițiativa USL de modificare a statutului parlamentarului. USL poate să guverneze, nu-l împiedică nici măcar președintele.

– La Bruxelles contează ce se întâmplă în România.

– Justiția pentru mulți, lupta pentru justiție nu mai reprezintă un stindard.

– Din păcate, anticorupția în România nu mai este o temă pentru cetățeni. Dacă cei de la USL au înțeles că trebuie să meargă mai departe, să crească imunitatea parlamentarului în fața legii, interpretează greșit votul din decembrie.

– Dacă aș fi candidat în București, aș fi ieșit și eu. Domnul Udriște a candidat în colegiul meu și a câștigat.

– Puțin probabil ca Traian Băsescu să se întoarcă în PDL după încheierea mandatului. Sunt colegi care se gândesc ca soluția ca din 2014 încolo, președintele să se întoarcă să preia partidul. Este o doriință a unor colegi. Că o mână forte ca a lui Traian Băsescu ar ajuta partidul, sunt de acord. Că se va întoarce, este o supoziție.

– Dacă vreodată se întoarce PDL la guvernare, mă văd în guvern.

Recent, Elena Udrea a cerut organizarea rapidă a unui Congres al PDL pentru a „opri fierberea din partid”, susținând că aceasta n-ar trebui neapărat să echivaleze cu o schimbare a lui Vasile Blaga de la șefia democrat-liberalilor.

Fostul ministru al Turismului a precizat că nu vizează o candidatură la șefia PDL, adăugând că nu e „momentul pentru lupte interne” .

„Există o foarte mare așteptare pentru Convenția care urmează să se organizeze. Cei care își doresc această Convenție mai repede au ca argument că în două săptămâni de la alegerile locale s-a făcut Convenție și echipa lui Boc și-a depus mandatul”, a mai spus Udrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte