Udrea: Pedeliștii și-au abandonat propriul guvern, și-au însușit uneori cu satisfacție criticile USL

Udrea: Pedeliștii și-au abandonat propriul guvern, și-au însușit uneori cu satisfacție criticile USL
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 25/03/2019, 22:42

Fostul ministru Elena Udrea consideră că pedeliștii „și-au abandonat propriul guvern”, chiar din timpul guvernării, din frustrare sau din dorința de a nu își afecta imaginea, criticile USL fiind însușite de către democrat-liberali, de unii chiar „cu satisfacție”.

„Anunțată pompos, prezentarea de către Premier a «bugetului cetățeanului» a rămas acum ceea ce a fost de fapt: o altă acțiune de imagine a lui Victor Ponta, din păcate pentru el, nereușită până la capăt. Pentru că după surpriza unei asemenea demonstrații, fără precedent pe la noi dar obișnuită în SUA, când a venit vorba despre conținutul prezentării, adică despre ce ne propune guvernarea USL pentru 2013, geniul consilierilor de comunicare ai Premierului s-a dovedit insuficient pentru salvarea momentului”, scrie Udrea pe blogul său.

Elena Udrea menționează că Victor Ponta nu a putut spune cum se creează locuri de muncă, cum va face rost de bani pentru cheltuielile suplimentare din acest an, în valoare de 3,5 miliarde euro și nici cum va genera acest buget creștere economică.

„Concluzia generală este că nu există niciun fel de viziune de dezvoltare, că parametrii economici sunt aceiași gândiți de guvernarea PDL, cu rezultatele căreia se laudă USL dupa 8 luni de guvernare și, cel mai important, că românii vor trăi mai prost cu USL”, adaugă deputatul PDL.

Udrea spune însă că acest moment a mai scos la iveală ceva ce i-a confirmat un punct de vedere pe care îl susține ferm după ce s-au văzut rezultatele alegerilor din decembrie: „Faptul că pdl-iștii și-au abandonat propriul guvern. Și nu de acum, sau de după momentul pierderii guvernării, ci chiar de pe timpul ei. Din frustrare sau din dorința de a nu-și afecta imaginea explicând măsuri economice nepopulare, mulți colegi au optat pentru varianta negării propriului executiv. Atitudinea a luat amploare după plecarea de la putere și după alegerile interne din iunie, care chiar din această abordare au fost generate, apoi a devenit principala strategie de campanie electorală pentru parlamentarele din decembrie. Criticile USL la adresa guvernului Boc au fost însușite de către colegi, ba chiar unii au făcut-o cu satisfacție, astfel încât nu a mai putut fi construit niciun mesaj național credibil de campanie. Atacurile mincinoase ale adversarilor au rămas fără răspuns din partea noastră și au sfârșit prin a deveni adevăruri în mintea alegătorilor. Iar rezultatul s-a văzut: dezastru!”.

„Și acum, când devine tot mai evident pentru tot mai mulți, că am avut o guvernare responsabilă prin care am reușit să echilibrăm economia, cu rezultate cu care se laudă chiar Victor Ponta, văd la televizor colegi care nu sunt în stare să restabilească adevărul, fie pentru că nu știu ce a făcut cu adevărat PDL, fie pentru că sunt prea preocupați de revanșe și interese mărunte personale, pentru a-și apăra partidul și rezultatele guvernării sale. Și aceasta chiar dacă Emil Boc a câștigat în vară Clujul, iar eu am obținut cel mai bun scor al ARD la parlamentare, adică cei mai stigmatizați au reușit să convingă electoratul mergând între oameni și explicându-le ce am făcut în realitate și combătând cu argumente minciunile usl-iștilor”, continuă Elena Udrea.

Ea le atrage atenția colegilor de partid: „Dacă și acum continuăm să ne dezicem de propria guvernare le dau dreptate celor care spun că se poate și mai rău pentru noi decât ce am pățit pe 9 decembrie!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”