Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru funcția de președinte al PNL: „Poate duce partidul la nivelul următor. Eu nu voi candida în nicio funcție”

Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru funcția de președinte al PNL: „Poate duce partidul la nivelul următor. Eu nu voi candida în nicio funcție”
Emil Boc și-a arătat public susținerea față de Florin Cîțu în alegerile interne din PNL pentru funcția de președinte al partidului / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 31/05/2021, 12:39
Actualizat: 31/05/2021, 12:41

Primarul orașului Cluj-Napoca Emil Boc a transmis îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru obținerea funcției de președinte al Partidului Național Liberal (PNL) deoarece consideră că prim-ministrul este „omul care poate duce partidul la nivelul următor” și care ar putea reprezenta „viitorul pentru PNL”. 

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat în mod oficial candidatura la alegerile interne din PNL pentru funcția de președinte al partidului în dimineața zilei de duminică, 30 mai, înainte de ședinta Consiliului Național al PNL, în cadrul căreia s-a stabilit calendarul alegerilor.

Emil Boc s-a regăsit printre cei care i-au stat alături lui Florin Cîțu în momentul în care a făcut anunțul oficial. La finalul ședinței Consiliului Naţional al PNL, primarul municipiului Cluj-Napoca a transmis că îl susține pe prim-ministru, subliniind faptul că „Florin Cîţu poate reprezenta viitorul pentru PNL”.

Florin Cîțu, „omul care poate duce partidul la nivelul următor”

„Din punctul meu de vedere, nu cred că mai este un secret pentru nimeni mă bucur de faptul că premierul României, Florin Cîţu, şi-a anunţat candidatura. Cred cu sinceritate că este omul care poate duce partidul la nivelul următor, mulţumindu-i domnului Orban pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, dar, în politică, întotdeauna, discutăm despre viitor, iar Florin Cîţu poate reprezenta viitorul pentru PNL, cu o echipă puternică cu toţii membrii PNL, pentru că inspiră, are proiecte, a demonstrat în actul de guvernare şi cred eu că cu el preşedinte PNL şi România va avea de câştigat”, a declarat Emil Boc la finalul ședinței menționate.

Emil Boc, convins că Florin Cîțu va conduce PNL

De asemenea, acesta a anunțat că a discutat cu Florin Cîțu despre proiectele pe care vrea să le implementeze în partid.

„Va câştiga această luptă Partidul Naţional Liberal, cu Florin Cîţu preşedinte”, a susținut Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat faptul că nu va candida pentru „nicio funcție” din partid.

Florin Cîțu a susținut o conferință de presă înainte de ședința Consiliului Național al PNL, în care a anunțat că urmează să intre în cursa pentru șefia partidului, punctând că se va asigura ca liberalii să fie „cel puțin 8 ani la guvernare”.

Alături de el s-au aflat mai mulți lideri importanți ai PNL, printre care Rareș Bogdan, Emil Boc, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur și Vergil Chițac. Totodată, și miniștrii Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu și Nicolae Ciucă au fost prezenți.

Până în prezent, Florin Cîțu are susținerea a peste 40 de lideri ai partidului, miniștri, primari sau președinți de Consilii Județene și parlamentari.

În cursa pentru șefia PNL a intrat și Ludovic Orban, actualul deținător al funcției de președinte al partidului.

În ședința de duminică a Consiliului Național PNL s-a stabilit faptul că în perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale partidului. Ulterior, după alegerile din teritoriu, urmează o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania internă pentru Congres, a cărui reuniune are loc pe 25 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase