„Eroarea” lui Becali din declarația de avere: 9,99 de miliarde de euro. „Nu vreau să-mi declar conturile, să vină ANI”

Eroarea lui Becali din declarația de avere: 9,99 de miliarde de euro. Nu vreau să-mi declar conturile, să vină ANI
Publicat: 26/02/2013, 13:16
Actualizat: 27/03/2019, 09:23

Proaspăt deputat în Parlamentul României, liberalul George Becali și-a depus prima declarație de avere cu omisiunea veniturilor de la Bruxelles, de câteva mii de euro pe lună, și cu o „eroare” de nu mai puțin de 9,99 miliarde de euro.

Declarația semnată de Becali pe 18 decembrie 2012 arată că, în ultimele două luni, a împrumutat SC UM Drăgășani cu 46 de miliarde de lei și FC Steaua SA cu aproximativ 10 milioane de euro. În plus, Becali a reușit să obțină terenuri intravilane în Capitală fără ca în conturile sale să apară minusuri.

UM Drăgășani este fabrica de armament la care Becali deține 90% din acțiuni și a cărei valoare declarată în același document este de 8.136.460 de lei.

Contactat de gândul, deputatul PNL a explicat că e vorba de o eroare. Cât despre omiterea veniturilor de la Parlamentul European, Becali susține că nu știe câți bani i-au intrat în conturi de la Bruxelles și că, de fapt, i-a donat săracilor.

„Eroarea” de câteva miliarde

Spre deosebire de luna octombrie, Becali susține în scris că a împrumutat SC UM Drăgășani cu 46 miliarde de lei. În euro, un astfel de împrumut ar echivala cu peste 10 miliarde, jumătate din cât a luat România de la FMI în urma acordului stand-by în 2010 și 2011. Contactat pentru clarificări, Becali și-a explicat eroarea. În realitate, spune el, este vorba de 46 de miliarde de lei vechi, adică echivalentul a un milion de euro.

Un alt împrumut recent acordat de Becali a mers spre FC Steaua SA – 6.235.500 de lei, suma totală a împrumuturilor pe care deputatul PNL le-a dat în nume propriu ajungând astfel la 45.000.000 de lei.

Becali mai are împrumuturi acordate către Viorel Tudorache (2.600.000 de euro), SC Avicola Iași SA (26.295.954 de lei), Horia Culcescu (18.000.000 de euro), Costel Bucur (5.300.000 de euro), Teia Sponte (3.000.000 de euro), Gheorghe Goga (800.000 de euro), Vasile Geambazi (18.000.000 de euro), Aurelian Constantin (1.000.000 de euro), dar și pentru rude de gradul II de 4.000.000 de lei.

Sursa: Declarația de avere a lui Gigi Becali, de la Camera Deputaților

Becali așteaptă un nou conflict cu ANI

Conturile și veniturile de la Parlamentul European sunt păstrate însă la secret. În declarația de avere nu apar casa din centrul Capitalei, cea din Pipera, conturi bancare sau alte venituri realizate în ultimul an. „Nu știu cât am luat de la Parlamentul European anul trecut. Oricum, i-am dat săracilor”, a declarat George Becali pentru gândul. În plus, fostul europarlamentar a mai precizat că nu dorește să-și declare conturile, intrând într-o nouă dispută cu ANI: „Nu vreau să-mi declar conturile pentru că nu vreau eu. Să vină ANI să se certe cu mine”.

Ce se știe însă este că față de momentul în care își depunea candidatura pentru postul de deputat, Becali a obținut și alte 17 hectare de teren intravilan în București, majorând astfel suprafața unui teren în posesia căruia a intrat în anul 2007, prin „concesiune de drepturi”. Astfel, deputatul PNL ajunge să dețină în Capitală terenuri intravilane de aproximativ 41 de hectare.

Omul de afaceri și-a menținut suprafețele de teren în Voluntari: 205 hectare teren agricol, 22 de hectare de pădure și 12 hectare de teren extravilan. El mai are terenuri agricole în Otopeni (10 hectare), Balotești (25 hectare), Pitești (100 hectare).

Totodată, Becali menționează un teren agricol deținut în Brăila încă din 2007, dar pe care nu l-a menționat în declarația de avere din octombrie, omițându-i suprafața.

Deputatul PNL și-a păstrat cele patru autoturisme: Mercedes, Maybach, Audi și BMW, dar și bijuteriile de 50.000 de euro și ceasurile de 250.000 de euro.

Becali precizează că deține 85,7% din acțiunile de la SC Avicola Iași SA, în valoare de 25.064.765 de lei, 71,5% din acțiunile SC Arcom SA în valoare de 1.835.702 de lei, 90,7% din acțiunile SC UM Drăgășani în valoare de 8.136.460 de lei, dar și 33,33% din acțiunile European Imob. Develop cu o valoare de 128.400 de lei. Potrivit declarației de interese, Becali mai deține 80% din acțiunile SC Romes SA în valoare de 1.529.940 de lei.

Omul de afaceri mai declară 100 de locuințe sociale în construcție, în Zimnicea, în valoare de 1.000.000 de euro, respectiv șase blocuri de cinci etaje cu o suprafață de 84.775 de metri pătrați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Motivul halucinant al crimei din Crângași: Un Like dat pe Facebook de fiicele victimei! Bărbatul...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Intră în vigoare în toată România! Guvernul a dat ORDIN
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Gabriel Stoica, poveste cutremurătoare! Care este cel mai important obiectiv al vieții sale: "Trebuie să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
NASA a numit primul său ofițer-șef de Inteligență Artificială, pentru a rămâne în pas cu...
×