Eugen Teodorovici, despre eliminarea supraaccizei: Această reducere nu se va regăsi în prețul de la pompă

Eugen Teodorovici, despre eliminarea supraaccizei: Această reducere nu se va regăsi în prețul de la pompă
Publicat: 04/12/2019, 16:39

„Noi am dorit și anul trecut scoaterea acestei accize, legat în același timp de plafonarea prețurilor la pompe. Noi toți suntem captivi la pompă iar această reducere nu se va regăsi în costul carburantului. Poate să scadă dar nu este obligatoriu. Țin minte în 2015 la 1 iunie sau 1 iulie, de la 24 la 9% TVA-ul la produsele alimentare, nu s-a regăsit și la produsele respective scăderea acea de TVA. A fost împărțită într-o oarecare măsură între cei care produceau și cei care consumau”, a declarat Eugen Teodorovici, miercuri, înainte de ședința CEx PSD.

Social-democratul a adăugat că este posibilă scăderea ritmului de țară care se va traduce în costuri mai mari de finanțare.

„Nu poți să ții prețul ridicat. Asta însemna că în economie această reducere se ducea către tot ce înseamnă cost utilități, produse, absolut tot se regăsea în economie. Dar astăzi va fi un impact, anul viitor mai ales, de 3 – 3 miliarde și ceva de lei, care se vor adaugă la ceea ce guvernul deja a anunțat. Ceea ce va avea ca și consecință, eu îmi doresc să nu fie așa, o scădere a ritmului de țară, ce se va traduce prin costuri mai mari de finanțare și multe altele”, a completat Teodorovici.

Fostul ministru de Finanțe a mai spus că promulgarea legii care elimină supraaciza la carburant ar putea duce la demararea unui proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede eliminarea supraaccizei la carburant, precum și eliminarea supraimpozitării pentru contractele de muncă part-time.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase