Diana Grigore
18.10.2018
Politică

Eugen Tomac: CIORBEA, avocatul „ciumei roșii”! Nu îl va înfrunta pe Dragnea

Eugen Tomac: CIORBEA, avocatul „ciumei roșii”! Nu îl va înfrunta pe Dragnea
Președintele PNP, Eugen Tomac, a declarat, joi, că Avocatul poporului, Victor Ciorbea, a devenit avocat "roșu" și că acesta nu va avea capacitatea de a îl înfrunta pe liderul PSD, Liviu Dragnea, printr-un gest de contestare a OUG pe Legile justiției la CCR.

„Avocatul Poporului este avocatul ciumei roșii. Nu are nicio legatură cu această instituție. Iar faptul ca i s-au creat facilități peste facilități, inclusiv o pensie specială, care poate scoate din minți orice cetățean onest din această țară, arată că acest avocat este compromis din punct de vedere moral și că nu mai are pic de demnitate. Nu cred că va avea curaj să conteste lucruri care sunt de atacat la CCR, chiar dacă cer acest lucru CSM sau opoziția din Parlament. Mă îndoiesc că are capacitatea de a îl înfrunta pe Liviu Dragnea. Victor Ciorbea a devenit demult un avocat roșu”, a declarat Eugen Tomac, joi pentru MEDIAFAX.

Acesta susține că până în prezent Avocatul Poporului nu a contestat nicio ordonanță de urgență la Curtea Constituțională.

„Până în prezent, Avocatul Poporului a demonstrat cum se poate compromite o instituție s statului român. Avocatul poporului nu a contestat niciodată nicio ordonanța de urgentă a Guvernului. Nici când a fost vorba de interpretări abuzive în domeniul justiției, nici când a fost vorba de ordonanța 13, nici când a fost vorba de drepturi exagerate, neconstituționale, pentru minoritatea maghiară”, a explicat Tomac.

Întrebat de MEDIAFAX ce opinie are despre faptul că Victor Ciorbea și-a luat concediu până pe 30 octombrie despre concediul lui Victor Ciorbea, liderul PMP a răspuns: „Este o confirmare că a procedat exact ca un pungaș, care pleacă de la locul de muncă și ia și ștampila cu el în vacanță ca să fie sigur că nimeni nu îndrăznește in locul domniei sale să își exercite atribuțiile. A plecat într-un moment cheie, când trebuia sa fie demn sau să își delege atribuțiile”.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis, miercuri, că solicitările de sesizare pe OUG pe legile justiției sunt analizate de Biroul contencios din cadrul instituției, precizând că perioada concediului de odihnă a fost programată în urmă cu 6 luni.

Acesta a precizat că perioada concediului de odihnă, pe care îl efectuează în Statele Unite, între 17-30 octombrie, a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

USR și PNL au depus fiecare o solicitare, miercuri, la Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR cu privire la ordonanaț de urgență care a modificat Legile justiției, adoptată luni de Guvern. O cerere similară a depus și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției (PÎCCJ).

Inchide