Eugen Tomac, la congresul PPE: „Îl susținem pe Siegfried Mureșan pentru funcția de vicepreședinte”

Eugen Tomac, la congresul PPE: „Îl susținem pe Siegfried Mureșan pentru funcția de vicepreședinte”
Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac
Publicat: 01/06/2022, 13:12

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, se află la Rotterdam, unde participă la congresul Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

După ce Manfred Weber a fost ales în funcția de președinte al formațiunii, Eugen Tomac informează că miercuri vor fi aleși și cei zece vicepreședinți, secretarul general și trezorierul PPE.

Delegația PMP susține candidatura lui Siegfried Mureșan pentru unul dintre posturile de vicepreședinte al PPE, potrivit lui Tomac.

„Reunit sub semnul solidarității într-un moment de mari provocări pentru Europa, PPE l-a ales ieri pe Manfred Weber, liderul deputaților europeni, președinte al PPE. (…) Delegația noastră va susține candidatura colegului meu europarlamentar, Siegfried Mureșan, pentru funcția de Vicepreședinte al PPE. România merită să fie parte a deciziei în conducerea Partidului Popular European”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Eugen Tomac: Europa are nevoie de acțiuni imediate, iar PPE le poate implementa

Potrivit lui Eugen Tomac, Uniunea Europeană are nevoie de „acțiuni imediate și ferme” care să îi protejeze pe cetățenii europeni de criza provocată de războiul din Ucraina, iar PPE are capacitatea de a implementa aceste acțiuni.

„Europa are nevoie de acțiuni imediate și ferme care să protejeze cetățenii săi de noile provocări generate de războiul absurd declanșat de Putin. PPE are soluțiile și competența de a le implementa. Amintesc că atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European sunt conduse de către reprezentați ai PPE”, mai scrie Tomac.

Liderul PMP mai amintește că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este membru PPE, la fel și Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, cu care delegația PMP s-a întâlnit în cursul zilei de marți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase