SURSE. Adevărul despre fotografia virală cu Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său! Cine a ”scăpat” imaginea din greșeală + care era de fapt motivul agapei

Redactor:
Gandul
SURSE. Adevărul despre fotografia virală cu Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său! Cine a ”scăpat” imaginea din greșeală + care era de fapt motivul agapei
SURSE. Adevărul despre fotografia virală cu Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său! Cine a ”scăpat” imaginea din greșeală + care era de fapt motivul agapei

O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de câțiva colegi din Guvern, s-a viralizat pe rețelele de socializare în această seară. Surse din apropierea cabinetului Orban au dezvăluit cum a ajuns publică imaginea, dar și motivul agapei.

UPDATE: Reacția lui Ludovic Orban:

„Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru Mediafax.

Fotografia cu premierul Orban și o parte dintre membrii cabinetului său s-a viralizat instant

Ionel Dancă ar fi cel care a făcut publică fotografia, greșind grupul de distribuire

Conform Știripesurse,  fotografia ar fi fost realizată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în data de 25 mai.

De remarcat este faptul că niciunul dintre miniștrii prezenți în fotografie nu poartă mască de protecție.

Ionel Dancă ar fi realizat mai multe fotografii, dorind să le-o distribuie unor miniștri care lipseau din biroul respectiv. Din nefericire pentru liberali, fotografia a fost distribuită într-un alt grup.

În poză apar premierul Ludovic Orban care fumează, Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu și ministrul transporturilor Lucian Bode.

Virgil Popescu ține în mână un pahar care pare să conțină alcool, în timp ce Bogdan Aurescu are în mână un trabuc.

Până la această oră, fotografia are câteva mii de distribuiri în mediul online.

Textul care arată că Ludovic Orban și colegii săi trebuiau să poarte măști de protecție

„Pe durata stării de alertă în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, se instituie: obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;”, se precizează în proiectul guvernului.

„Prin excepție de la alin.(1) sunt permise următoarele activități comerciale:

a) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;

b) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;

c) activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

(3) Personalul care desfășoară activitățile prevăzute la alin.(2) are obligația de a purta în permanență mască ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura măști pentru aceștia, precum și soluții de dezinfecție a mâinilor în zona de acces în incintă.”, se arată în proiectul de lege privind măsurile instituite în perioada stării de alertă.

La capitolul răspunderi și sancțiuni, Guvernul precizează că „încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz”.

Inchide