EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Traian Băsescu a anunțat în interiorul partidului că s-a decis: va candida la Primăria Capitalei!

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Traian Băsescu a anunțat în interiorul partidului că s-a decis: va candida la Primăria Capitalei!
Publicat: 10/08/2020, 19:23
Actualizat: 10/08/2020, 20:45

Ceea ce până acum părea numai o informație vehiculată la ”bursa politică”, devine realitate! GÂNDUL.RO a aflat în premieră că fostul președinte al României a stabilit deja în ”cercul intim” de partid că își va anunța oficial candidatura la Primăria Capitalei.

UPDATE: Eugen Tomac a confirmat informația dezvăluită, în premieră, de GÂNDUL.RO, printr-o postare făcută pe Facebook.

În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP! Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături…

Publicată de Eugen Tomac pe Luni, 10 august 2020

Duminică seară, Traian Băsescu a afirmat că PMP va decide, săptămâna aceasta, dacă va candida la Primăria Capitalei. „Dacă voi candida, situația va fi deblocată în câteva ore, pentru că pur și simplu, prin dispoziție de primar, îi dau lui Costanda terenul din Satul Francez. Punct”, a declarat fostul președinte, duminică seara, la Digi24. „Nu vreau să dau teren pe malul lacului Floreasca. Deci, acolo unde au câștigat Lincarii terenul în instanță, acolo va primi terenul pe care l-a cumpărat”, a adăugat Băsescu.

De altfel, Eugen Tomac mărturisise public intenția fostului președinte de a candida la Primăria Capitalei din partea PMP. Președintele PMP a afirmat că, dacă Nicușor Dan va pierde alegerile, acest rezultat va fi meritul USR, nu al PMP.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge probabil cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP”, a declarat, la Digi24, Eugen Tomac.

Surse de încredere au dezvăluit însă, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că fostul șef de stat a luat decizia de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei și își va anunța 100% candidatura zilele următoare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal”

Bătălia pentru fotoliul de Primar General al Bucureștilor devine, așadar, extrem de interesantă. GÂNDUL.RO a anunțat, de asemenea în premieră națională, că și ex-premierul României, Călin Popescu Tăriceanu, s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. Am trei argumente principale pe care vreau să le subliniez. Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal, faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. PNL-ul nu mai este partid liberal. Gabriela Firea este social-democrat.

Sunt de 30 de ani liberal, având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu greutate. Eu am și la propriu o anumită greutate. Experiența pe care am acumulat-o ca prim ministru, și ca președinte a Senatului sunt extrem de utile, pentru a clădi o viziune pentru București”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Mă consider în situația de a avea o responsabilitate față de electoratul liberal și colegii din partid. Nu e firesc ca într-o bătălie generală să stea numai la birou. Trebuie să fie alături de soldați pe câmpul de bătălie. E un îndemn foarte serios la luptă, competiție pentru toate organizațiile ALDE din țară. Am decis să dăm autonomie de decizie organizațiilor noastre în privința participării la alegerile locale.

Călin Popescu Tăriceanu

Am agreat un acord cu PSD. Azi liberalismul modern nu are nimic de a face cu ceea ce uneori s-a vehiculat în România și alte țări. Poate pe unii îi înfricoșează liberalismul sălbatic. Se desfășoară promovând libera inițiativă, avem o responsabilitate socială, nu este apanajul exclusiv al socialismului. Nu vin în fața dvs să vă prezint programul, candidații la sectoare. Vom face asta la un eveniment separat”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu în timpul conferinței de presă prin care și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei.

Lista provizorie a candidaților

Până în momentul de față, pentru Primăria Capitalei se vor înfrunta Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), Gabriela Firea (PSD), Traian Băsescu (PMP), Nicușor Dan (PNL-USR-PLUS) și medicul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, susținut de Alianța București 2020.

Primăria Sector 1: Daniel Tudorache (PSD), Clotilde Aramand (PNL-USR-PLUS),  Ioana Constantin (PMP), Alina Alberts (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 2: Neculai Onțanu (PSD), Radu Mihaiu (PNL-USR-PLUS), Dan Cristian Popescu (Independent), Florin Manea (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 3: Aurelian Bădulescu (PSD), Robert Negoiță (București 2020), Candidat desemnat de PNL, Mihai Neamțu (PMP)

Primăria Sector 4: Daniel Băluță (PSD), Simona Spătaru (PNL-USR-PLUS), Ștefănel Marin (PMP), Gabriel Ispas (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 5: Daniel Florea (PSD), Cristian Băcanu (PNL), Lucian Iliescu (PMP), Cristian Popescu Piedone (PPU-SL), Ștefan Pirpiliu (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 6: Gabriel Mutu (PSD), Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS), Ștefan Florescu (PMP), Anca Bălășoiu (alianța Pro București 2020)

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York