EXCLUSIV VIDEO | Anatol Şalaru, despre acuzațiile de spionaj pro-Rusia la adresa liderului AUR: „De mult nu mai am încredere în George Simion”

Publicat: 31/03/2023, 22:14

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova Anatol Şalaru a detaliat, într-o intervenție telefonică la GÂNDUL EXCLUSIV, afirmațiile sale dintr-un interviu potrivit cărora George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ar avea legături cu persoane din serviciile secrete ruse.

„Ce am avut de spus am spus, și anume că am aflat asta de la fostul director SIS, nu l-am monitorizat eu, nu l-am urmărit eu pe George Simion și nu am documente. Am spus clar, din start, că nu există, m-au sunat mulți”, a spus Anatol Șalaru, într-o intervenție telefonică la GÂNDUL EXCLUSIV, unde era invitat George Simion.

Întrebat dacă este vorba de Mihai Bălan, fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru a refuzat să dea numele persoanei care deținea funcția de director al SIS la momentul conversației despre George Simion.

„Am promis că nu voi da nume, dar ce pot să vă spun eu, în discuții pe care le-am avut cu responsabili din Ucraina, mi-au confirmat acest lucru”, a afirmat Anatol Șalaru.

În interviul la Gândul Exclusiv, George Simion a jurat cu mâna pe Biblie că îl interesează numai România.

Totul a pornit de la un interviu recent dat de Anatol Șalaru, în care a spus că a aflat în urmă cu mai mulți ani, de la directorul Serviciului de Informații și Securitate, de ce a fost expulzat George Simion din Republica Moldova: ”Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova, și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului”.

”Acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt, asta mi-a spus director SIS. Mi-a mai spus că, la noi, în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Marc Caciuc, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit”, potrivit declarațiilor lui Anatol Șalaru, pentru site-ul „În linie dreaptă”.

„Nici nu m-a interesat persoana dumneavoastră atunci”

George Simion a intervenit pentru a-i adresa lui Anatol Șalaru două întrebări legate de declarațiile din interviul în care i-a adus acuzații privind legături apropiate cu persoane din serviciile secrete ruse, prima fiind despre întâlnirile pe care le-ar fi avut liderul AUR cu Marc Caciuc, iar a doua despre Traian Băsescu.

„Dumneavostră ați spus că eu m-am văzut deseori cu Marc Caciuc, la Chișinău. Marc Caciuc, pentru publicul din România care nu-l cunoaște, este un fost ideolog de-al lui Vladimir Voronin. Aveți dovezi în acest sens, pentru că dacă m-am văzut de nenumărate ori, ar fi trebuit să existe măcar o poză. Eu am spus public că nu m-am văzut niciodată. Informații, dovezi, de unde ați scos chestiunea asta?”, l-a întrebat George Simion pe Anatol Șalaru.

„Domnul Simion, se pare că nu ați ascultat atent interviul, nu am spus de nenumărate ori niciodată și am spus exact ce mi-a transmis directorul SIS”, a fost replica lui Anatol Șalaru.

Întrebat de George Simion dacă știe despre aceste întâlniri – nerecunoscute de președintele AUR -, fostul ministru moldovean al Apărării a răspuns: „Eu nu v-am urmărit, nici nu m-a interesat persoana dumneavoastră atunci”.

Anatol Șelaru a fost întrebat dacă a aflat din discuția pe care a purtat-o cu fostul director al SIS de ce s-a dispus interdicția lui George Simion de a pătrunde pe teritoriul Republicii Moldova, în 2015.

„Fiindcă George Simion, probabil, era văzut ca un agent FSB, care avea scopul să se stabilizeze situația din Republica Moldova. Acțiunile lui ulterioare, atunci când exista vreo perioadă mai grea în Moldova, apărea și George Simion cu proteste”, a spus Anatol Șelaru.

Fostul ministru a fost „corectat” de George Simion, care a afirmat că aruncă minciuni în spațiul public: „Cu manifestații pentru unire, nu cu proteste, domnule Șalaru”.

„N-am vrut să mă împac cu ideea că George Simion, în care credea atâta lume, ar fi cumva un provocator al serviciilor rusești, dar când am văzut, ulterior, toate acțiunile lui, încercările lui de a destabiliza situația și de a compromite unioniștii, mi s-au arătat aceste lucruri”, spunea Anatol Șelaru, în interviul pe care l-a acordat recent.

Pe baza acestor declarații, Anatol Șalaru a fost întrebat, în timpul intervenției la GÂNDUL EXCLUSIV, dacă mai are încredere în George Simion, pentru că la început spunea: „George Simion era perceput ca un unionist din România, care vrea Unirea, așa cum îl percepeam și eu”.

„De mult nu mai am încredere în George Simion și nu cred că mai poate fi remediată asta”, a răspuns Anatol Șalaru.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | George Simion, pus în fața acuzațiilor de spionaj pro-Rusia. „Jur pe Biblie că mă interesează doar de România”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde a fugit Pescobar Paul Nicolau după ce Taverna Racilor a fost închisă de inspectorii...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
Fosta soție a lui Dumitru Buzatu: Averea e legală, nu am argument să spun că...
Cum fac amor indiencele: fetele își pierd virginitatea la...
Momentul în care Dumitru Buzatu e prins cu portbagajul plin de bani: imaginile flagrantului. "Aranjați...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Cine deţine, de fapt, farmaciile Dona din România? Puţini ştiau asta, deşi le 'calcă' aproape...
REGULA de AUR urmată de toți BOGAȚII lumii: „Niciodată, DAR niciodată să nu te...
Ion Iliescu a murit? Anunțul care a uluit România: Am primit o informație...
Blestemul câștigurilor ușoare. Soarta nemiloasă a unui milionar la Loto
Un bărbat a descoperit în noua lui casă o piatră bizară, pe care a folosit-o...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...