EXCLUSIV VIDEO | Anatol Şalaru, despre acuzațiile de spionaj pro-Rusia la adresa liderului AUR: „De mult nu mai am încredere în George Simion”

Publicat: 31/03/2023, 22:14

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova Anatol Şalaru a detaliat, într-o intervenție telefonică la GÂNDUL EXCLUSIV, afirmațiile sale dintr-un interviu potrivit cărora George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ar avea legături cu persoane din serviciile secrete ruse.

„Ce am avut de spus am spus, și anume că am aflat asta de la fostul director SIS, nu l-am monitorizat eu, nu l-am urmărit eu pe George Simion și nu am documente. Am spus clar, din start, că nu există, m-au sunat mulți”, a spus Anatol Șalaru, într-o intervenție telefonică la GÂNDUL EXCLUSIV, unde era invitat George Simion.

Întrebat dacă este vorba de Mihai Bălan, fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru a refuzat să dea numele persoanei care deținea funcția de director al SIS la momentul conversației despre George Simion.

„Am promis că nu voi da nume, dar ce pot să vă spun eu, în discuții pe care le-am avut cu responsabili din Ucraina, mi-au confirmat acest lucru”, a afirmat Anatol Șalaru.

În interviul la Gândul Exclusiv, George Simion a jurat cu mâna pe Biblie că îl interesează numai România.

Totul a pornit de la un interviu recent dat de Anatol Șalaru, în care a spus că a aflat în urmă cu mai mulți ani, de la directorul Serviciului de Informații și Securitate, de ce a fost expulzat George Simion din Republica Moldova: ”Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova, și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului”.

”Acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt, asta mi-a spus director SIS. Mi-a mai spus că, la noi, în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Marc Caciuc, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit”, potrivit declarațiilor lui Anatol Șalaru, pentru site-ul „În linie dreaptă”.

„Nici nu m-a interesat persoana dumneavoastră atunci”

George Simion a intervenit pentru a-i adresa lui Anatol Șalaru două întrebări legate de declarațiile din interviul în care i-a adus acuzații privind legături apropiate cu persoane din serviciile secrete ruse, prima fiind despre întâlnirile pe care le-ar fi avut liderul AUR cu Marc Caciuc, iar a doua despre Traian Băsescu.

„Dumneavostră ați spus că eu m-am văzut deseori cu Marc Caciuc, la Chișinău. Marc Caciuc, pentru publicul din România care nu-l cunoaște, este un fost ideolog de-al lui Vladimir Voronin. Aveți dovezi în acest sens, pentru că dacă m-am văzut de nenumărate ori, ar fi trebuit să existe măcar o poză. Eu am spus public că nu m-am văzut niciodată. Informații, dovezi, de unde ați scos chestiunea asta?”, l-a întrebat George Simion pe Anatol Șalaru.

„Domnul Simion, se pare că nu ați ascultat atent interviul, nu am spus de nenumărate ori niciodată și am spus exact ce mi-a transmis directorul SIS”, a fost replica lui Anatol Șalaru.

Întrebat de George Simion dacă știe despre aceste întâlniri – nerecunoscute de președintele AUR -, fostul ministru moldovean al Apărării a răspuns: „Eu nu v-am urmărit, nici nu m-a interesat persoana dumneavoastră atunci”.

Anatol Șelaru a fost întrebat dacă a aflat din discuția pe care a purtat-o cu fostul director al SIS de ce s-a dispus interdicția lui George Simion de a pătrunde pe teritoriul Republicii Moldova, în 2015.

„Fiindcă George Simion, probabil, era văzut ca un agent FSB, care avea scopul să se stabilizeze situația din Republica Moldova. Acțiunile lui ulterioare, atunci când exista vreo perioadă mai grea în Moldova, apărea și George Simion cu proteste”, a spus Anatol Șelaru.

Fostul ministru a fost „corectat” de George Simion, care a afirmat că aruncă minciuni în spațiul public: „Cu manifestații pentru unire, nu cu proteste, domnule Șalaru”.

„N-am vrut să mă împac cu ideea că George Simion, în care credea atâta lume, ar fi cumva un provocator al serviciilor rusești, dar când am văzut, ulterior, toate acțiunile lui, încercările lui de a destabiliza situația și de a compromite unioniștii, mi s-au arătat aceste lucruri”, spunea Anatol Șelaru, în interviul pe care l-a acordat recent.

Pe baza acestor declarații, Anatol Șalaru a fost întrebat, în timpul intervenției la GÂNDUL EXCLUSIV, dacă mai are încredere în George Simion, pentru că la început spunea: „George Simion era perceput ca un unionist din România, care vrea Unirea, așa cum îl percepeam și eu”.

„De mult nu mai am încredere în George Simion și nu cred că mai poate fi remediată asta”, a răspuns Anatol Șalaru.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | George Simion, pus în fața acuzațiilor de spionaj pro-Rusia. „Jur pe Biblie că mă interesează doar de România”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un studiu ar fi aflat de ce femeile dorm mai puțin și mai prost decât...