Explicația lui Berceanu pentru „trădarea gunoiului” Stănișoară: „E pe linia prieteniei cu Frunzăverde, sunt amândoi masoni”

Redactor:
Anca Simina
Explicația lui Berceanu pentru „trădarea gunoiului” Stănișoară: „E pe linia prieteniei cu Frunzăverde, sunt amândoi masoni”
Provenit ca și Mihai Stănișoară, din garda veche a PDL, fostul ministru Radu Berceanu, a găsit o singură justificare pentru trecerea acestuia la PNL: "prietenia arhicunoscută" cu Sorin Frunzăverde, devenit liberal înainte de alegerile locale din 2012, și apartenența lor comună, susține Berceanu, la Masonerie.

Provenit ca și Mihai Stănișoară, din garda veche a PDL, fostul ministru Radu Berceanu, a găsit o singură justificare pentru trecerea acestuia la PNL: „prietenia arhicunoscută” cu Sorin Frunzăverde, devenit liberal înainte de alegerile locale din 2012, și apartenența lor comună, susține Berceanu, la Masonerie.

„E pe linia prieteniei arhicunoscute cu Frunzăverde, având în vedere și aparteneța lor la Masonerie. Eu ăstora le-am spus mereu „Dacă partidul vă spune s-o luați la dreapta și Masoneria să o luați la stânga cum faceți, voi ce alegeți?”. Sunt muți masoni în conducerea tuturor partidelor, că așa s-a dat și tema, dar mai depinde și de caracterul fiecăruia”, a comentat Radu Berceanu pentru gândul.

Retras din prima linie în politică, fostul ministru îl acuză pe Stănisoară de trădare. „Încă un trădător a intrat pe lunga listă de trădători din toate partidele și cu asta basta. Stănișoară a avut toate funcțiile posibile, nu a fost un ostracizat în PDL. Oare cum stătea lider de grup, care vine la BPN și le dădea indicații celorlalți cum să voteze, unul care mima că e cu PDL și era cu gândul la PNL? Oare cum îl privesc foștii lui subordonați din armată? Eu nu îi înțeleg pe ăștia care sunt la putere cu 70% dar le mai trebuie câte un gunoi din ăsta. Cred că le mai trag o lovitură la ăia de la PDL. De fapt își trag lor o lovitură”, crede Berceanu.

În opinia sa, relația bună a lui Mihai Stănișoară cu Vasile Blaga sau cu Traian Băsescu „nu are nicio legătură” cu plecarea sa, pe care o pune strict pe seama oportunismului: „Vroia să fie acolo cu ăia mari și tari”. „S-a gândit că s-ar putea să mai plece câțiva după Convenție și să nu facă parte dintr-un val, să fie, așa, mai special. Nu știu ce le-a trebuit liberalilor că de la o vreme adună toate gunoaiele. Poate că e bine pentru partid, că n-ai cum să te mai scuturi de gunoaie decât când se învolburează apele și ies gunoaiele la suprafață”, spune Berceanu.

 

Inchide