Fenechiu, despre leafa directorului CFR Marfă: „Consider că salariul de 9000 de euro este corect. Degeaba se umblă cu populismele astea”

Fenechiu, despre leafa directorului CFR Marfă: Consider că salariul de 9000 de euro este corect. Degeaba se umblă cu populismele astea
Publicat: 02/06/2013, 21:18
Actualizat: 03/02/2019, 18:42

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, susține că salariul directorului de la CFR Marfă, de aproximativ 9.000 de euro, este unul corect și că trebuie să se termine cu „populismele astea”, motivând că dacă nu dai salarii bune, nu poți obține performanță, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Relu Fenechiu a declarat, într-o conferință de presă, susținută la Iași, că în trei luni, noul director general al CFR Marfă a reușit să încheie contracte în valoare de 90 de milioane de lei, considerând că salariul acestuia, de aproximativ 9.000 de euro pe lună, este corect.

„E posibil ca salariul să fie foarte mare pentru un director și mic pentru un alt director, de la aceeași instituție. Depinde ce face acel om acolo. Nu vreau să vă dau exemplul de la CFR Infrastructură, pentru că actualul director abia săptămâna trecută și-a negociat salariul. Însă directorul de la CFR Marfă, de când a venit, a reușit să aducă contracte de 90 milioane de lei, în trei luni. Pentru un astfel de om, comparându-l cu cel de dinainte, care în decurs de patru ani nu a reușit să aducă măcar un contract pentru CFR, eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect”, a afirmat Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a precizat că „degeaba” se umblă cu „populismele astea”, în sensul de a le da acestor oameni „3.000 de lei pe lună, că un medic are doar 2.000”.

„Suntem obligați să dăm salarii bune, altfel niciodată nu vom avea performanță”, a spus Fenechiu.

El a adăugat că salariul nu este o unitate despre care să spui că e mare sau mică.

„E nevoie de salarii mari pentru a aduce oameni competenți. Chiar cred că la unitățile din autoritatea Ministerului Transporturilor, la ora actuală, cea mai mare parte sunt oameni competenți. Important este să nu vină pe salarii de 8-9.000 de euro pe lună niște politruci. Când mă refer la politruci, nu mă refer neapărat la oameni angajați politic, ci la oameni care vin din politică și care nu au nici o legătură cu managementul”, a mai afirmat Relu Fenechiu.

Guvernul a transmis miercuri un tabel în care în dreptul managerilor din companiile de stat sunt prezentate, fără explicații suplimentare, ci doar cu precizarea că este lista indemnizațiilor la care făcuse referire premierul Ponta la începutul ședinței de guvern, indemnizații lunare cuprinse între 11.250 lei și 66.642 lei, iar pentru membrii consiliilor de administrație sunt indicate indemnizații între 132 lei și 33.000 lei, cu mari alocații la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.

Potrrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemnizației de manager este prezentat la CN Căi Ferate CFR SA, de 14.583 euro, și la Poșta Română, de aproximativ 14.280 euro.

Mai sunt prezentate indemnizații de manager de peste 11.000 euro în cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom și Romatsa, la 9.500 euro în cazul CFR Marfă și 9.100 euro pentru CFR Călători, la peste 8.500 euro în cazul CN Imprimeria Română sau Electrrica Furnizare și la peste 7.500 euro în cazul Administraței Porturilor Maritime Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”