Festivalul promisiunilor electorale. Azi PSD: 102 taxe eliminate în 2017, salariul minim-1.400 lei, pensionarii-scutiți de impozite

Festivalul promisiunilor electorale. Azi PSD: 102 taxe eliminate în 2017, salariul minim-1.400 lei, pensionarii-scutiți de impozite
Publicat: 09/10/2016, 23:54

Liviu Dragnea a anunțat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat a doua parte a programului de guvernare, că luni va depune, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe, de la 1 ianuarie 2017. Argumentând că „unele taxe sunt mai mici decât cheltuielile pe care le face sistemul pentru a încasa acele taxe”, Dragnea garantează că impactul tuturor măsurilor pe care le propune, în programul de guvernare, va fi de doar 8,8% din PIB și că deficitul se va menține sub 3%.

Prima pe lista promisiunilor electorale este eliminarea a 102 taxe, din care fac parte: timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare și de cetățenie, 20 de taxe de la Registrul Comerțului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea pașaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru și taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv, taxa pentru cazierul fiscal, patru taxe pentru serviciile prestate de MAI pentru public și patru percepute de Casa Națională de Pensii.

PSD promite și creșterea salariului minim la 1.750 în 2020, de la 1.250 de lei cât este în prezent. Totodată, social-democrații vor ca punctul de pensie să crească cu 60% până în anul 2020, iar cei cu pensii mai mici de 2.000 lei brut, adică circa 90% dintre pensionari, să nu mai plătească niciun tip de impozit sau contribuții.

VEZI AICI PROGRAMUL PROPUS DE PSD

Dragnea nu a uitat de cei cu profesii liberale. Liderul PSD promite că CASS-ul nu se va mai plăti pentru venituri din chirii, dividende, arendă etc și că cei care obțin venituri de acest tip vor plăti un impozit de 10% din totalul veniturilor în primul trimestru al anului următor obținerii acestora.

Mai mult, social-democrații le promit celor care obțin venituri din activități independente mai mici de 24.000 lei/ an că nu vor mai plăti nicio taxă sau impozit pe activitatea desfășurată și celor cu venituri mai mari de 24.000 lei / an că vor plăti doar 10% din diferența ce depășește această sumă.

Cum ar vrea PSD să sprijine capitalul autohton? Prin reducerea cu 2% a TVA-ului și a impozitului pe venit de la 16% la 0% de la 1 ianuarie 2018.

Nu în ultimul rând, PSD le garantează tinerilor care au până în 26 de ani, care urmează o școală profesională, sunt studenți sau angajați că le va da un credit în valoarea de 40.000 de lei, reprezentând dobânda care ar urma să fie subvenționată integral de către stat.

Promisiunea locurilor de muncă revine. De această dată, PSD asigură că va crea peste 850.000 de locuri de muncă, și asta doar în trei ani. În plus, PSD garantează că peste un milion de români vor avea salariul de peste 1.000 euro brut până în 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii