Festivalul promisiunilor electorale. Azi PSD: 102 taxe eliminate în 2017, salariul minim-1.400 lei, pensionarii-scutiți de impozite

Redactor:
Raluca Pancu
După ce PNL le-a luat-o înainte promițând majorarea alocațiilor pentru copii, profesori, asistenți medicali și dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, social-democrații le dau lecții liberalilor anunțând că nu mai au de gând să aștepte să vină la guvernare și că vor depune un proiect, la Parlament, prin care propun eliminarea a 102 taxe, începând cu anul viitor. Garanțiile PSD nu se opresc aici. Milionul de locuri de muncă, garantat de social-democrați în 2012 că se va concretiza până în 2016, a fost resuscitat ceva mai timid: de această dată, PSD promite crearea a peste 850.000 de locuri de muncă, și asta doar în trei ani. Mai mult, PSD asigură că peste un milion de români vor avea salariul de peste 1.000 euro brut până în 2020. Totodată, PSD vrea reducerea impozitului pe venit de la 16 la 0%, iar cei care obțin venituri din activități independente mai mici de 24.000 lei/ an să nu mai plătească nicio taxă sau impozit pe activitatea desfășurată. Nu în ultimul rând, Dragnea promite creșterea punctului de pensie cu 60% până în anul 2020. Una peste alta, la capitolul impact bugetar, PSD promite că va menține deficitul sub 3%.

Liviu Dragnea a anunțat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat a doua parte a programului de guvernare, că luni va depune, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe, de la 1 ianuarie 2017. Argumentând că „unele taxe sunt mai mici decât cheltuielile pe care le face sistemul pentru a încasa acele taxe”, Dragnea garantează că impactul tuturor măsurilor pe care le propune, în programul de guvernare, va fi de doar 8,8% din PIB și că deficitul se va menține sub 3%.

Prima pe lista promisiunilor electorale este eliminarea a 102 taxe, din care fac parte: timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare și de cetățenie, 20 de taxe de la Registrul Comerțului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea pașaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru și taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv, taxa pentru cazierul fiscal, patru taxe pentru serviciile prestate de MAI pentru public și patru percepute de Casa Națională de Pensii.

PSD promite și creșterea salariului minim la 1.750 în 2020, de la 1.250 de lei cât este în prezent. Totodată, social-democrații vor ca punctul de pensie să crească cu 60% până în anul 2020, iar cei cu pensii mai mici de 2.000 lei brut, adică circa 90% dintre pensionari, să nu mai plătească niciun tip de impozit sau contribuții.

VEZI AICI PROGRAMUL PROPUS DE PSD

Dragnea nu a uitat de cei cu profesii liberale. Liderul PSD promite că CASS-ul nu se va mai plăti pentru venituri din chirii, dividende, arendă etc și că cei care obțin venituri de acest tip vor plăti un impozit de 10% din totalul veniturilor în primul trimestru al anului următor obținerii acestora.

Mai mult, social-democrații le promit celor care obțin venituri din activități independente mai mici de 24.000 lei/ an că nu vor mai plăti nicio taxă sau impozit pe activitatea desfășurată și celor cu venituri mai mari de 24.000 lei / an că vor plăti doar 10% din diferența ce depășește această sumă.

Cum ar vrea PSD să sprijine capitalul autohton? Prin reducerea cu 2% a TVA-ului și a impozitului pe venit de la 16% la 0% de la 1 ianuarie 2018.

Nu în ultimul rând, PSD le garantează tinerilor care au până în 26 de ani, care urmează o școală profesională, sunt studenți sau angajați că le va da un credit în valoarea de 40.000 de lei, reprezentând dobânda care ar urma să fie subvenționată integral de către stat.

Promisiunea locurilor de muncă revine. De această dată, PSD asigură că va crea peste 850.000 de locuri de muncă, și asta doar în trei ani. În plus, PSD garantează că peste un milion de români vor avea salariul de peste 1.000 euro brut până în 2020.

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide