Fifor, despre propunerea de comisar european: Dan Nica nu a fost evaluat. Nu văd de ce am pierde portofoliul de la Transporturi

Fifor, despre propunerea de comisar european: Dan Nica nu a fost evaluat. Nu văd de ce am pierde portofoliul de la Transporturi
Publicat: 09/10/2019, 14:25

„Asteptăm și noi să vedem poziția peședintelui Comisiei Europene. Văzusem aseară o încercare de dezinformare cum că propunerea noastră, Dan Nica, ar fi fost respins. Nu există un asemenea lucru. Eu cred că Dan Nica va trece de momemtul acesta și va fi comisar european”, a declarat, miercuri, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, în Parlament.

De asemenea, Fifor a spus că mesajul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene de marți, cu privire la procesul de numire a unui comisar european din partea României, nu a fost clar.

„A fost o exprimare în limba engleză. Nici poveste de așa ceva. Dan Nica nu a fost evaluat. Noi am trimis două propuneri. Evaluată a fost Rovana Plumb. Ce s-a întâmplat cu Rovana Plumb este un lucru pe care noi l-am comentat și pe care l-am condamnat pentru că nu ni se pare în regulă ca Rovana Plumb să fie victima unor jocuri politice în Parlamentul European, nu ni se pare în regulă ca pentru România să fie folosit dublu standard în evaluare. În opinia noastră, Rovana Plumb merita cu prisosință să fie comisar european. S-a decis altfel de la Bruxelles. Este o discuție în care n-o să intru acum. Dan Nica va fi comisar european. Nu văd de ce am pierde portofoliul de la transporturi, avem nominalizarea, așteptăm”, a afirmat social-democratul.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că Dan Nica nu a fost respins de Comisia Europeană, însă partidele de opoziție din Parlamentul European spun orice pentru a strica imaginea României.

Mihai Fifor a afirmat, marți, că dacă Dan Nica va fi respins de Comisia Europeană, PSD va veni cu cea de-a doua propunere pentru funcția de comisar european, respectiv cu Gabriela Ciot.

Propunerea pentru funcția de comisar european din partea României, în persoana lui Dan Nica, a ajuns la Comisia Europeană, au declarat surse politice de la Bruxelles pentru MEDIAFAX, iar în prezent procedura de selecție își urmează cursul, candidatul fiind unul care nu a fost selectat în vară.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că o scrisoare ce conține numele unui candidat din partea României a ajuns luni la Comisia Europeană.

Viorica Dăncilă a anunțat deja că propunerea Executivului este Dan Nica, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

Potrivit surselor citate, discuțiile continuă și la această oră, în contextul în care numele candidatului propus este același cu persoana care nu a fost selectată în vara acestui an, atunci când țara noastră a trimis două propuneri: Dan Nica și Rovana Plumb.

Cu toate acestea, sursele politice au explicat pentru MEDIAFAX că nu se poate vorbi acum despre o respingere, ci despre faptul că există un dialog constant cu Bucureștiul pentru a se stabili dacă va mai fi și o altă propunere.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase