Firea: Dacă Ponta era încă președinte PSD, n-aș fi fost primar general. Nu mă miră reacția lui

Redactor:
Firuta Flutur
Firea: Dacă Ponta era încă președinte PSD, n-aș fi fost primar general. Nu mă miră reacția lui
Firea îi răspunde lui Ponta: Dacă era încă președinte PSD, n-aș fi fost primar general. Nu mă miră reacția lui

„Spre deosebire de Dl. Victor Ponta, eu nu-l voi jigni, nu-l voi compara cu vreun personaj politic, nici nu-l voi ironiza. Tocmai pentru că eu cred într-o politică a faptelor bune pentru oameni, nu într-una a duelurilor verbale ori scrise între politicieni. Reacționez nu pentru că m-am simțit atacată ca persoană, ci pentru că s-a încercat trimiterea în derizoriu a unui demers al meu prin care nu încercam să obțin avantaje pentru mine, ci pentru cei care ne-au dat votul nouă, celor de la PSD. Am comunicat public câteva dintre neajunsurile pe care le întâmpin ca Primar General în relația cu Guvernul. Am vorbit doar după ce m-am convins că reprezentanții guvernamentali cărora le-am solicitat sprijinul pentru problemele Capitalei au avut suficient timp să să răspundă pozitiv, ceea ce nu s-a întâmplat. Probabil Bucureștiul nu reprezintă pentru ei o prioritate, deși o Capitală bine administrată și cu problemele rezolvate înseamnă jumătate de țară bine guvernată”, a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unei declarații de presă remisă luni seară MEDIAFAX.

Edilul transmite că preferă să spună adevărul și să schimbe relația cu Guvernul, chiar și cu riscul de a-și supăra unii colegi.

„Realitatea este că dacă Dl. Ponta ar (mai) fi fost președinte PSD, eu nu aș fi fost candidat și, firește, nici Primar General. Nu mi-a dat niciun sprijin în campania electorală, nu a spus public sau personal nicio vorbă de încurajare, și-a dorit probabil pe altcineva candidat, dintre cei considerați mai apropiați. De aceea, nu mă mira reacția de azi față de mine. Mă surprinde poziționarea Dlui Ponta față de bucureșteni. Îi pedepsește pentru că nu prea l-au votat la Prezidențiale? De ce spun asta? Pentru că eu nu am făcut altceva decât să solicit un sprijin legitim de la Guvern pentru Capitală. Și să spun public faptul că unii reprezentanți ai Guvernului ignoră problemele Bucureștiului”, mai spune Firea.

Primarul general al Capitalei transmite că Victor Ponta a avut posibilitatea în mandatul său de premier „de a clarifica odată pentru totdeauna, în beneficiul bucureștenilor care sunt buni platnici, relația contorsionată, eronată, dintre Elcen (în subordinea guvernului) și Radet (regie a Primăriei)”, însă a ratat această șansă.

„Cu riscul de a-l supăra în continuare pe fostul premier, voi apăra valorile naționale, o întreprindere a statului român, iar cât voi fi Primar General Radet-ul nu va fi de vânzare, așa cum vor unii dintre foștii lucrători în instituțiile de forță ale țării, care acum s-au convertit în corporatiști, și care amenință în stânga și-n dreapta. Îi dezamăgesc anunțându-i că nu mă sperii. Așa cum nu m-am speriat de Președintele țării când Președintele PSD m-a trimis în Comisia parlamentară „Nana”, unde mi-am făcut datoria până la capăt, punându-mi în pericol familia, nici acum nu mă voi speria de cei care sunt deranjați că nu tac. Acționez la un singur ordin, și acela este ordinul românilor. Dacă Dl. Ponta a ales să mă atace pe mine, dorind să se erijeze în apărătorul necondiționat al întregului guvern, cu riscul de a-i abandona încă o dată pe bucureșteni, eu prefer să spun adevărul, oricât de neplacut ar fi, dar care ne va ajuta să lăsăm ceva bun și stabil în urma noastră, pentru românii care și-au pus atâtea speranțe în noi”, își încheie edilul declarația.

Fostul lider PSD Victor Ponta a reacționat, luni, la criticile Gabrielei Firea la adresa Executivului condus de Sorin Grindeanu, întrebându-se „ca cetățeanul turmentat” dacă schimbarea guvernului este urgența social-democraților în această vară și dacă asta este ceea ce își dorește electoratul PSD.

„Am și eu două întrebări ca «cetățeanul turmentat> – că mă uit și chiar nu mai înțeleg: schimbarea Guvernului este urgența noastră în acestă vară? Este ceea ce își doresc cei care au votat în Decembrie 2016 pentru PSD? Sau membrii PSD? Sau parlamentarii care susțin majoritatea guvernamentală? Eu am votat în Decembrie cu PSD, sunt (încă) membru al Partidului și ca deputat am votat mereu pentru susținerea proiectelor acestui Guvern – să înțeleg că până acum am greșit?!?!”, a scris Ponta pe Facebook.

El a ținut să reamintească faptul că a fost membru al guvernului PSD condus de Adrian Năstase în perioada 2001-2004, când primar general al Bucureștiului era Traian Băsescu.

„Îmi amintesc că tot ce nu era el în stare să facă la Primărie, Băsescu dădea vina pe Guvern / iar în 2004 s-a jurat că vrea să rămână Primar , dar a candidat la Prezidențiale și ați văzut ce bine ne-a fost! Sa înțeleg acum, în 2017, că ce făcea Băsescu era bine? Poate mă ajutați dvs cu ceva lămuriri; dacă întreb Conducerea Partidului sigur nu au ei timp să piardă cu un biet membru, așa cum sunt eu”, a conchis fostul președinte al PSD.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide