Firea despre Dragnea: Omul FĂRĂ COMPETENȚE. Primarii de sectoare, trimiși la Finanțe, ceilalți – trimiși ACASĂ

Firea despre Dragnea: Omul FĂRĂ COMPETENȚE. Primarii de sectoare, trimiși la Finanțe, ceilalți - trimiși ACASĂ
REACȚIE. Prima reacție a Administrației Penitenciarelor din România, după ce Liviu Dragnea a anunțat dezvăluiri din închisoare. FOTO: MEDIAFAX
Publicat: 06/02/2019, 22:00
Actualizat: 25/03/2019, 19:59

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea consideră că a venit degeaba la întâlnirea dintre președintele PSD și reprezentanții Asociației Municipiilor din România, pentru că acesta a pasat responsabilitatea către Guvern.

„Este așa cum spuneam: Dl Dragnea va spune că alții (guvernul, Ministerul de Finanțe) sunt vinovați, și nu el, pentru amputarea bugetului Primăriei Capitalei cu aproape 25%. După ce a ascultat primarii prezenți la ședința Asociației Municipiilor, Dl Dragnea a spus textual :”Nu am venit să vă dau soluții privind bugetul. Nu am competențe legale„.🤕🤕🤕

Dar a continuat să susțină, în ciuda explicațiilor și argumentelor aduse de primari, că bugetul este unul bun și a prezentat o situație roz a economiei. Dacă e totul așa de bine, cum de ne va aștepta un an de austeritate?” întreabă Firea pe Facebook și îl acuză pe liderul PSD că învrăjbește pe toată lumea.

La insistențele mele, am reușit să obțin o întâlnire mâine, la Ministerul de Finanțe, în care să explic încă o dată că sunt puse în pericol serviciile publice din București, a căror notă de plată o achită Primăria Capitalei: transport public, termoficare, iluminat, spitale, consolidări, apă și canal, investiții în infrastructură etc.

Sfidând legea și atribuțiile complexe pe care le avem, Dl Dragnea, cel „fără competențe legale” a dat și indicația: „să vă înțelegeți între voi„. De parcă legile și bugetul sunt ca mersul la film sau la o masă în oraș! Așa bagatelizare a instituțiilor statului nu am văzut! Cum ne dezbină la București, face și în țară, încercând să-i învrăjbească pe primarii de municipii cu cei de comune și orașe. Un adevărat om de stat! Nu mai am nicio așteptare. Un lucru e limpede: s-a confirmat că în toate aceste zile am spus adevărul. Mă voi bate pentru el până la capăt!#omulfaracompetente#nuvadausolutii#amvenitdegeaba” mai scrie Gabriela Firea pe Facebook.

„Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii cu primarii de municipii, că proiectul de buget urmează să fie adoptat vineri de către Guvern, după care va intra în procedură parlamentară. El afirmă că va exista o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate și a recomandat primarilor de sectoare o întâlnire cu ministrul de Finanțe, pentru a se hotărî cum se împart banii alocați Capitalei.

„Eu i-am ascultat. Le-am spus că, din discuțiile cu reprezentații Guvernului și cu dl Tăriceanu, vor avea bugeturile de anul trecut și o parte din municipii vor avea veniturile mai mari. E o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate. Vor fi niște modificări. Adică Guvernul va suplimenta de la Guvernul de stat, acolo unde orice localitate care nu poate acoperi toată creșterea. Se mărește cota care rămâne la localitate la 60%. Guvernul va aloca sumele necesare,” a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a făcut referire și la nemulțumirile Gabrielei Firea legat de alocările bugetare pentru 2019.

„La Primăria Capitalei, eu le-am spus că trebuie să se ducă la o întâlnire – toți primarii de sectoare și primarul general – la o întâlnire la Ministerul de Finanțe. Din punctul meu de vedere, să se hotărască. Cum vor decide, așa vom vota în Parlament.(…) Sunt municipii care nu mai au nevoie de aceste creșteri, de ex la Brașov, la Cluj. Banii Bucureștiului să decidă cum îi împart. Am înțeles că vineri vor adopta proiectul de lege, după care vine în parlament. Eu am avut o singură discuție. M-au chemat și am venit,” a mai spus Dragnea.

După discuțiile cu Liviu Dragnea și cu Eugen Teodorovici, primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a atras atenția că nu e nimic clar, iar când l-au încolțit pe Dragnea cu cifre concrete, acesta i-a trimis la Ministerul de Finanțe.

„Ne-am spus punctele de vedere. Abordarea consider că este greșită atunci când ne raportăm la anii anteriori: față de 2018, nu pierdeți bani. Nu e în regulă deloc atâta vreme cât toate au crescut, salariile au crescut.(…) După ce am spus lucrurile acestea, a spus: Eu nu am atribuții, haideți la Ministerul de Finanțe mâine, să mai facem o discuție. În consecință, așteptăm un mesaj. Mâine, suntem la Minsiterul de Finanțe și mai discutăm o dată pentru ce se întâmplă în municipii și ce se întâmplă în București,” a declarat Negoiță.

Nici Gheorghe Falcă, primarul Aradului nu era mulțumit, acuzând că administrațiile locale vor avea de suportat o mare povară financiară în plus.

„Noi rămânem la vechea cotă de 40%. Discutăm de un miliard de euro, responsabilitatea admistrației locale, ceea ce a confirmat că aproape toată lumea va avea pierderi. Dragnea ne-a spus: „Ce vreți să faceți? Bugetul trebuie închis cumva.” Am spus da, dar asta înseamnă că bugetul trebuie închis pe cetățeni. Cetățenii vor plăti povara transferată pentru municipalități,” atenționează Falcă, care era supărat și că doar primarii bucureșteni sunt chemați la discuții la Finanțe.

După întâlnirea cu primarii de municipii, Dragnea și Teodorovici s-au întors la Parlament, pentru a mai discuta proiectul de buget cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cu toate că președintele PSD s-a supărat pe jurnaliști când l-au întrebat despre asta.

„Cu ALDE nu am avut negocieri sau cu UDMR.” afirma Dragnea. „Nu mi-au plăcut foarte mult observațiile voastre. Habar nu aveți ce se întâmplă la acele discuții și spuneți «tensiuni peste tensiuni» ca să faceți breaking news. Nu. Am stat și am lucrat împreună.”

Declarațiile au fost bruiate de protestatarul Marian Moroșanu zis Ceaușescu, care a reușit să-l enerveze pe liderul PSD.

„Câți bani ai furat? (…) La pușcărie,” a strigat „Ceaușescu”, de dincolo de gard, moment în care Dragnea a răbufnit:

„La pușcărie să mergi tu, Securilă! Direct!”

Protestatarul i-a replicat imediat: „O să mergem împreună! O să-ți deschid ușa și o s-o trântesc după tine.”

Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu” este unul dintre cei mai activi membri ai mișcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în București împotriva partidului de guvernământ. El susține că este victimă a Revoluției din 1989 și că a fost împușcat în picior, în timp ce protesta în Piața Universității din București.Este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, i-a lipit afișe pe garaj și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele se gândeşte la înlocuitori...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost confirmat primul focar de pesta micilor rumegătoare din România